ASAYİŞ - 29 Temmuz 2024 Pazartesi 15:26

Afyonkarahisar’da otobüs bariyerlere çarptı: 2 yaralı

A
A
A
Afyonkarahisar’da otobüs bariyerlere çarptı: 2 yaralı

Afyonkarahisar’da yolcu otobüsünün bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.


Edinilen bilgilere göre, M.K. idaresindeki 34 YT 0361 plakalı yolcu otobüsü, Afyonkarahisar-İzmir kara yolu Karahisar Tüneli çıkışında kontrolü kaybederek bariyerlere çarptı.


Kazada, otobüsteki yolculardan H.E. (53) ile İ.T. (37) yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.


Ambulansla, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de askeri araç devrildi: 4 şehit, 1 ağır yaralı Tunceli’de zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Kaza, Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ile Bilgeç köyleri arasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 62 JAA 408 plakalı zırhlı araç henüz tespit edilemeyen bir nedenle şarampole yuvarlandı. Kazada 3 asker olay yerinde şehit olurken, 2 asker ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye helikopterle asker, 112, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralı 2 asker, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bir asker daha şehit oldu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. "Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum" Konuyla ilgili paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Milletimizin başı sağ olsun. Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun” dedi.
Düzce Düzce’de sağlıkta çalışan sayısı 5 bin 417’e ulaştı AK Parti Düzce il Başkanı Hasan Şengüloğlu, Düzce’de 6 yılda sağlıkta çalışan sayısının 5 bin 417’e ulaştığını söyledi. Sağlıkta 2018-2024 yıllarını değerlendiren AK Parti Düzce il Başkanı Hasan Şengüloğlu, uzman hekim atamalarındaki artışlara dikkat çekerek, sağlık ordusunun güçlendiğini vurguladı. Şengüloğlu Düzce’de Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda görev yapan sağlık neferlerinin gücüne güç kattığını söyleyerek ‘’Düzce’nin sağlık ordusu iş başında ‘’ dedi. Uzman hekim sayısı 233’e ulaştı İl Başkanı Şengüloğlu, Düzce’de son 6 yılda uzman hekim sayısının 140’dan 233’e ulaştığını söyledi. Uzman hekim sayısının yıllara göre yükselişini aktaran Şengüloğlu ‘’Uzman hekim sayımız her yıl artmaya devam ediyor. 2018’de uzman hekim sayısı 140 iken 2019’da 169, 2020’de ise 190 oldu. 2021’de 199 uzman hekim görev yaparken 2022’de sayı 204’e ulaştı. 2023’de 219 ‘a yükselen uzman hekim kadrosu 2024 yılında ise 233 yükseldi. Hastalara şifa, dertlilere deva olabilmek için sağlık kuruluşlarımızda fedakarca görev sağlık personelimiz Düzce ve çevre illerden vatandaşlarımıza hizmet veriyor’’ dedi. 278 pratisyen hekim var 6 yıllık süreçte pratisyen hekim sayısındaki artışa dikkat çeken İl Başkanı Şengüloğlu “Düzce’de sağlık hizmetinde önemli rolü olan 278 pratisyen hekim görev yapıyor. 2018 yılında 179 olan pratisyen hekim sayımız 2022 yılında 248, 2023’de 257, 2024 de ise 278’e ulaşmıştır” ifadelerinde bulundu. Düzce’nin sağlık alanında önemli branşlarından olan Ağız ve Diş Sağlığı alanında da çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Şengüloğlu, “Düzce’de 68 diş hekimi Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevini sürdürmektedir” açıklamalarında bulundu. Şengüloğlu, sağlık sisteminin omurgasını teşkil eden ebe ve hemşire sayının 2024 yılında 843’e ulaştığına dikkat çekti. Şengüloğlu, Düzce’de 6 yıl önce 634 olan hemşire ve ebe sayısının 2024 yılı itibari ile 843’e yükseldiğini belirterek “2022’de 791 olan hemşire ve ebe sayımız 2023’te 811, 2024’de 843’e yükselmiştir. Hemşire ve ebelerimiz sağlık sistemimizin her basamağında yer almakta ve önemli görevler icra etmektedir” dedi. Düzce’de Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda sağlık insan gücü sayısındaki artışa dikkat çeken Hasan Şengüloğlu, “Düzce’de son 6 yılın verilerine baktığımızda sağlık insan gücü sayısını arttırdığımız görülüyor. Bundan 6 yıl önce 4 bin 209 olan sağlık insan gücü sayımız bugün açılan yeni sağlık tesisleri ile 5 bin 417’e ulaşmıştır” şeklinde bilgi verdi. Hasan Şengüloğlu Düzce’nin sağlık alanındaki projelerin hazırlanmasında, hayata geçirilmesinde ve ihtiyaç duyulan, ilin taleplerinin çözümü noktasında büyük destek sağlayan Sağlık Bakanlığına, Milletvekilleri Ayşe Keşir, Ercan Öztürk’e, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’a ve sağlık hizmeti sunan sağlık ordusuna teşekkür etti.