ASAYİŞ - 16 Ekim 2024 Çarşamba 11:39

4 kazada 5 kişi yaralandı

A
A
A
4 kazada 5 kişi yaralandı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 4 farklı noktada meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı.


İlçede, 1 gün içerisinde meydana gelen 4 farklı kazada 5 kişi yaralanırken, kazalara otomobil ve motosikletler karıştı. Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcaları kavşağında meydana gelen kazada Ö.K. Yönetiminde ki 11 DC 260 plakalı otomobil ile S.T. yönetiminde ki 34 DJP 459 plakalı cip kavşakta çarpıştı. Kaza sonrası araçlarda maddi hasar meydana gelirken kazada yaralanan olmadı.


Baştepe köyü yakınlarında meydana gelen Kazada Z.Ö. idaresindeki 03 RJ 184 plakalı araç önüne hayvan çıkması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek takla attı. Kazada Sürücü Z.Ö. ve yanında yolcu olarak bulunan H.Ö yaralandı. Yaralılar Sandıklı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Çiğiltepe Köyünde meydana gelen kazada D.Ç. idaresindeki 03 AGY 159 plakalı araç Afyonkarahisar istikametinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi soncu yol kenarında bulunan ağaca çarptı. Kazada sürücü D.Ç. ve araçta yolcu olarak bulunan H.Ç. yaralandı. Yaralılar ambulans ile Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Şehir merkezinde meydana gelen kazada ise 03 LT 729 plakalı motosiklet sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek düştü. Kazada ismi öğrenilemeyen motosiklet sürücüsü Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı.



4 kazada 5 kişi yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı’na teşekkür plaketi Beyaz Derneği, destek ve katkılarından dolayı Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı’na teşekkür plaketi verdi. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Tunçoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 12 ay aktif çalışan bir vakıf olduklarını ifade etti. Tunçoğlu, "Vakfımız üniversite öğrencilerine burslar vererek meslek sahibi olmalarına katkı sağlamaktadır. Ayrıca okullara ders araç-gereçleri ve atölye kurulması, öğrencilere ayakkabı, kıyafet, bot yardımlarıyla öğrencilerimizin sevinçlerine ortak oluyoruz. Bu arada, Sakatlar Derneği engelli bireylere manuel ve elektrikli araçlar alınması ve görme engelli üyelerine yardımlarımız, Meydan Aşevi’nden her gün sıcak yemek alan 600 kişiye gıda yardımlarımız olmuştur. Hizmetlerimiz ve desteklerimiz artarak devam edecektir. 12 ay aktif olarak geniş bir hizmet yelpazesinde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Emeği geçen üyelerimizi kutluyorum” dedi. Ödül törenine, Vali Vekili Burhanettin Yavaşi, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş ve eşi Figen Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Kültür ve eşi, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, SGK İl Müdürü İsmail Sayar, Beyazay Derneği Başkanı Halil Bilgiç, Başkan Yardımcısı Hasan Cura, Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Aygün ve Dernek yönetimi, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şaban Başoğul, TEMAD Başkanı Adnan Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.
Konya Beyşehir Gölü’ndeki balıkçı tekneleri denetlendi Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü’nde balık avı yapan ticari ruhsatlı balıkçı tekneleri denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, balıkların yaşam alanlarının korunması ve balık avcılığının sürdürülebilir bir şekilde devam ettirilebilmesini sağlamak amacıyla göl kıyısındaki ticari ruhsatlı balıkçı teknelerinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren balık alım kantarları ile perakende satış yerlerini de denetledi. Avı yapılan balıkların boylarını ölçen ekipler, balıkçıların belgelerini de inceledi. Yapılan denetimde, balıkçı tekneleri ve sahil şeridi detaylı bir şekilde incelendi. Denetim sırasında, teknelerde bulunan av malzemeleri ve diğer su ürünleri ekipmanları kontrol edildi. Ayrıca balıkçılarla yapılan görüşmelerde, su ürünleri mevzuatına uygunluk konularında bilgilendirme yapıldı. Yürütülen denetimlere ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Denetimlerimizde ruhsat ve belge kontrolü, ağ gözü açıklığının uygun olup olmadığı ve istenilen balık boylarında avcılık yapılıp-yapılmadığı da kontrol edilmiştir. Sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesi ve göllerimizdeki balık popülasyonunun korunmasının tek yolu yasaklara uymaktan geçmektedir. Sazan balığı için 40 santim, sudak balığı ve kadife sazanı için 26 santim ve tatlı su kefali için 20 santim altı boy yasağı olduğunu tekrar hatırlatır, balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarına bereketli bir sezon dileriz.”
Çankırı Şehitlerin kabirlerinden alınan topraklar bu müzede toplandı Çankırı’da bulunan bir müzede Eren Bülbül, Şenay Aybüke Yalçın, Ali Gaffar Okkan, Necmettin Yılmaz başta olmak üzere toplam 180 şehidin kabrinden alınan topraklar korunuyor. Çankırı’da bulunan Şehitler Müzesi’nde ‘Şehidimin Kokusu’ projesi çerçevesinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Çankırı Valiliği’nin katkılarıyla, şehit aileleri ve mezarları ziyaret edilerek kabirlerinden topraklar alınıyor. Şehitlerin kabirlerinden alınan topraklar, çekmeceli stantlara yerleştirilerek koruma altına alınıyor. Eren Bülbül, Şenay Aybüke Yalçın, Ali Gaffar Okkan, Necmettin Yılmaz başta olmak üzere toplam 180 şehidin kabrinden alınan topraklar, müzede korunuyor. Proje ile şehitlerin hatırlarının yaşatılması amaçlanıyor. “180 şehidimizin kabirlerinden aldığımız toprakları çekmeceli stantlarda sergilemekteyiz” Projenin amacının vatan sevgisini gelecek nesillere aşılamak olduğunu söyleyen Çankırı Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Uçar, “İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Çankırı Valiliğimizin katkılarıyla devam eden projemizde şehit ailelerimizi de ziyaret ederek 180 şehidimizin kabirlerinden aldığımız toprakları çekmeceli stantlarda sergilemekteyiz. Aynı stantlarda sergilenmek için vefat etmiş devlet büyüklerimizin ve diğer şehirlerimizdeki şehitliklerden toprak getirmeyi hedefliyoruz. Müzemize Çankırılı şehitlerimizin yanı sıra ülke çapında kahramanlıkları duyulmuş şehitlerimizin de misafir şehitlerimiz köşesine emanetlerini ve topraklarını da getiriyoruz. Proje kapsamında hedefimiz vatan ve millet sevgisini sıcak tutmak, gelecek nesillere taşımak, ziyaretçilerimize ve gelecek nesillerimize toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır hissiyatını aşılamaktır. Takdir edersiniz ki vatanımızın birlik ve beraberliği ülkemizin geleceği ve yükselmesi ancak milli manevi değerlerin korunması ve bu değerlerin yeni nesillere aktarılması ile mümkündür. Ülkemizin bekası ve ilelebet payidar olabilmesi ve bu hizmetleri daha iyi yapabilmemiz adına sizlerin desteği ve sahip çıkması son derece kıymetli ve önemlidir” dedi.