Adıyaman’da okul kantini işletmecilerinin bilgilendirilmesi amacıyla ’Güvenli Gıda, Güvenli Gelecek’ adlı seminer düzenlendi.
Gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesini önlemede kantin çalışanlarının rolünün anlatıldığı seminer öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Büro Şube Müdürü Ali Tanrıverdi başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü Gıda Mühendisi H.Mehmet Aktekin ve Yeni Mahalle Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Hatice İncibaş tarafından verilen seminere katılan kantin işletmecilerine katılım belgesi verildi.
Konuşmacılar, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden büyüme ve gelişimlerinin hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği ve sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı okul çağındaki çocukların bu dönemde kazandığı beslenme alışkanlıkları ile ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek beslenme ilişkili hastalıklardan korunmasının hedeflendiğini anlattılar.
Konuşmacılar ayrıca, Adıyaman’da örgün ve yaygın eğitim gören öğrenci kursiyer ve çalışanların güvenli ve sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarına katkı sağlamak, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklar ile obeziteyi önlemek istediklerini ifade ettiler.