SPOR - 25 Ekim 2024 Cuma 22:06

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor: 2 - Sivasspor: 4 (Maç sonucu)

A
A
A
Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor: 2 - Sivasspor: 4 (Maç sonucu)

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Adana Demirspor, sahasında karşılaştığı Sivasspor’a 4-2 mağlup oldu.



Maçtan dakikalar (İkinci yarı)


55. dakikada Maestro’nun uzak mesafeden sert şutunda yerden de seken topu kaleci Nikolic iki hamlede kontrol etti.


61. dakikada Koita’nın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında penaltı noktasına yakın yerden Rodrigues vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-2


66. dakikada Murat Paluli’nin sağ kanattan yerden pasında penaltı noktası üzerinden Manaj topu ağlara gönderdi. 2-3


74. dakikada Yusuf Sarı’nın pasında kaleyi karşıdan gören bir noktada topla buluşan Yusuf Barası’nın şutunda top az farkla direğin yanından dışarı çıktı.


89. dakikada sağdan Rodrigues’in kullandığı köşe vuruşunda Radakovic kafayla kafayla topu filelere yolladı. 2-4



Hakemler: Atilla Karaoğlan, Samet Çavuş, Mehmet Akıncık


Adana Demirspor: Vedat Karakuş, Arda Okan Kurtulan, Semih Güler, Jovan Manev, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik (Alioui dk. 68), Antonio Simao Muanza, Salih Kavrazlı (Fougeu dk. 12), Tayfun Aydoğan (Ozan Demirbağ dk. 85), Ali Yavuz Kol (Yusuf Sarı dk. 68), Yusuf Barası


Yedekler: Murat Eser, Aymbetov, Aksel Aktaş, Shehu, Tolga Kalender, Nourani


Teknik Direktör: Serkan Damla


Sivasspor: Dorde Nikolici, Murat Paluli, Uros Radakovic, Samba Camara (Sonko dk.87), Uğur Çiftçi, Azizberk Turgunbayev (Bieganski dk. 46), Samuel Moutoussamy, Charilaos Charisis, Queensy Menig (Rodrigues dk. 46), Rey Manaj, Fode Koita (Balde dk. 87)


Yedekler: Ali Şaşal Vural, Alaaddin Okumuş, Oğuzhan Aksoy, Emirhan Başyiğit, Ziya Erdal, Nazlı


Teknik Direktör: Bülent Uygun


Goller: Yusuf Barası (dk. 13), Semih Güler (dk. 16) (Adana Demirspor), Fode Koita (dk. 38), Rodrigues (dk. 61), Manaj (dk. 66), Radakovic (dk. 89) (Sivasspor)


Sarı kartlar: Tayfun Aydoğan (Adana Demirspor), Charisis, Azizberk Turgunbayev, Bieganski (Sivasspor)



Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor: 2 - Sivasspor: 4 (Maç sonucu)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara BAE Ankara Büyükelçiliği ‘Dostluk ve Spor Günü’ etkinliği düzenledi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği, Dostluk ve Spor Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği, Dostluk ve Spor Günü’nde iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek ve sporun birleştirici gücüne vurgu yapmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, farklı kültürlerin bir araya gelerek karşılıklı iş birliği ve dostluğu güçlendirmesi, sporun evrensel diliyle insanların buluşması planlanıyor. Etkinlik kapsamında, 26 Ekim tarihinde Gölbaşı Şehir Stadı’nda bir dostluk müsabakası düzenlenecek. Düzenlenen etkinliğe eski milli sporcular, BAE sporcuları, antrenörler ve siyasi isimler katıldı. “Bu etkinlik sadece bir spor etkinliği değil” Etkinlikte bir konuşma yapan BAE Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, “Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçiliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki iş birliği ve dostluğu sloganıyla bizleri bir araya getiren bu seçkin spor etkinliğinde bugün sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu etkinlik sadece bir spor etkinliği değil, iki ülkeyi bir araya getiren güçlü ve sağlam ilişkilerin somutlaşmış halidir. Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin farklı alanlarda önemli gelişmeler kaydettiğini de memnuniyetle belirtmek isterim. Bu gelişmeler, iki ülkenin liderleri arasında yapılan birçok karşılıklı ziyaretle kendini göstermektedir” diye konuştu. “Spor diplomasisi giderek daha fazla önem kazanmaktadır” Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ise, sporun ülkeler ve halklar arasındaki dostluğu ve saygılı iş birliğini pekiştiren bir platform görevini üstlendiğini belirterek, “Rekabetin öncesinde sevinç, üzüntü, heyecan ve dostluk gibi tüm insanlık için ortak olan duygular birlikte yaşanmaktadır. Bu nedenle günümüzde diplomasi araçları arasında spor diplomasisi giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Yarın düzenlenecek dostluk maçında spor diplomasisi güzel örneklerden birini teşkil etmektedir. Söz konusu dostluk maçının ülkeler ve halklar arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını inanıyorum. Spor diplomasisinde başarılı olmanın iki farklı yolu vardır; bunlardan biri spor müsabakalarında başarılar kazanan sporcular yetiştirmek, diğeri ise büyük spor organizasyonlarına başarılı şekilde ev sahipliği yapmaktır. Bu açıdan bakıldığında hem ülkemizin hem Birleşik Arap Emirlikleri’nin spor diplomasisinde adından söz ettiren ülkeler arasında olduğunu gururla söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Antalya Alanya Belediyesi mahalle asfalt çalışmalarına başladı Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, 7 mahallenin kullandığı yolda başlatılan 5 kilometrelik sathi asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kızılcaşehir, Akçatı, Bıçakcı, Uğurlu, Üzümlü, Öteköy ve Taşbaşı mahallelerinin kullandığı grup yolunda sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştiriyor. Önce genişletme ve düzenleme çalışması yapılan yolda yürütülen sathi asfalt kaplama çalışmaları, büyük ölçüde tamamlandı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı 5 kilometrelik grup yolunda yürütülen çalışmaları, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik yerinde inceledi. Başkan Özçelik’e, Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, Meclis Üyeleri Haydar Uyar, İrem Yunusoğlu, Fen İşleri Müdürü Atahan Uyar ve bölge muhtarları eşlik etti. Uzun yıllardır asfalt beklediklerini söyleyen bölge muhtarları, konuyu Başkan Özçelik’e iletmelerinin ardından anında çözüm üretildiğini belirttiler. Muhtarlar, bölge halkı adına Başkan Özçelik’e filografi sanatından yapılmış Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye ettiler. Özçelik: "5 kilometrenin üzerinde sathi asfalt kaplama çalışması yaptık" Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik yapılan çalışmaları değerlendirerek, “Kızılcaşehir, Akçatı, Bıçakcı, Uğurlu, Üzümlü, Öteköy ve Taşbaşı mahallelerimizde devam eden asfalt çalışmalarını denetlemek ve kontrol etmek için buradayız. Bu mahallelerimize 5 kilometrenin üzerinde sathi asfalt kaplama çalışması yaptık. 28 adet 600’lük büz, 7 adet 800’lük büz, 3 adet 500’lük koruge büz kullanıldı. Çalışmalarımıza devam edip, kış sezonu girmeden mahallerimize yetiştirebildiğimiz ölçüde asfalt yapacağız. Önümüzdeki sezon içinde şimdiden harekete geçmiş, çalışmalara başlamış durumdayız.” dedi.