TEKNOLOJİ - 05 Ekim 2024 Cumartesi 13:54

Pilot olma deneyimini TEKNOFEST’te yaşıyorlar

A
A
A
Pilot olma deneyimini TEKNOFEST’te yaşıyorlar

Adana’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler gökyüzündeki gösteriler ile gurur dolu anlar yaşarken Kızılelma, Gökbey, Cezeri uçakları büyük ilgi gördü. Pilot olma denetimimi için stantlara akın eden gençler büyük gurur yaşadıklarını ifade etti.


Gökyüzünü hayranlıkla izleyen gençler KTO Karataş Üniversitesi Havacılık ve Eğitimi İktisadi İşletmesi standında simülasyon eğitimi ile pilot olma deneyimini yaşayabiliyor.


Gençlerin yoğun ilgisi olduğunu ve özellikle TEKNOFEST’in yeni kuşaklarda ufuk açtığını kaydeden Prof.Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “TEKNOFEST’i yakından takip ediyoruz. Hem öğrencilerimizin ürünlerini sergileyebilmek açısından hem de üniversite öğrencilerimize ülkelerini tanıma fırsatı verdiği için önemsiyoruz. Bu etkinliği yapanlara da o anlamda teşekkür ediyoruz. Gerçi hem çocuklarımız ilkokul, ortaokul çağındaki çocuklarımız hem de üniversite çağındaki öğrencilerimiz ülkenin neleri başardığını görme fırsatını yakalayabiliyorlar. Festivalin bir taraftan etkinlik, şenlik bir taraftan da gençliğin ülkesiyle bağlantısını güçlendiren bir yapısı var. Gururla seyrediyorlar, ülkelerine güveniyorlar, devletlerine güveniyorlar. Nereden nereye geldiğimizi de kısa bir tarihçesinde burada gözlemlemiş oluyorlar" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayserililer Filistin’e destek için yürüdü Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte yüzlerce Kayserili, İsrail’in saldırısı altında bulunan Filistin’e destek vermek için yürüdü. Sivas caddesinde toplanan platforma bağlı dernek üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Filistin bayrakları ve İsrail’i kınayan pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Sloganlar atarak yürüyen grup, Aksa Tufanı Operasyonu’nun birinci yıldönümünde Filistin’deki şiddetin sonlanmasını istedi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Avukat Fevzi Konaç; "1 yıl önce Gazze’ye ilk bomba düştü. O gün; bugün dünyanın en mazlum halkına en teknolojik silahlarla zulmedilmeye devam ediliyor. 50 bine yakın insan katledildi. Birleşmiş Milletler sustu, medeni batı sustu, Siyonizme köle olmuş işbirlikçi Avrupa sustu, İslam ülkeleri sustu, Arap Birliği sustu, İslam İşbirliği Teşkilatı sustu, insanlık tarihinin ürettiği tüm kavramlar iflas etti. En acısı yeryüzündeki insanlık sustu. İnsan hakları öldü, adalet öldü, vicdan kavramı öldü, insanlık tarihinin en büyük katliamı gözümüzün içine bakarak yapılıyor. İşgalci devlet 75 yıldır yaptığı zulme Gazze’de soykırım suçunu da ekledi. 1 yıldır ekranlarda kan, parçalanmış çocuklar, sofralarımızda gözyaşı, yüreğimizde acı var. Elimiz yetmiyor, dilimizden çare yok. Gazze’de ateşlenen kıvılcım şimdi Lübnan ve Suriye’ye sıçradı, İran hedefte. Yemen bombalanıyor, direniş komutanları suikastla yok ediliyor, savaş yayılıyor, işgalci İsrail sapkın din anlayışları gereği Ortadoğu’yu büyük bir savaşa sürüklemeye çalışıyor. Bu yaşananlara karşı insanlığını kaybetmemiş batının vicdanlı insanları ayakta, üniversitede öğrenciler protestolarla Gazze’nin yanındalar. Ama tüm protestolar işgalciye karşı havalanacak bir tek uçak etmiyor. Başsız ve çaresiz İslam dünyası yaşananları sadece kınamakla yetiniyor. Bizler bugün bu meydanlarda 1 yıldır olduğu gibi zalimin karşısında, mazlumun yanındayız. Allah’ın izniyle olmaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Gazze dramına sahip çıkmak için çırpınırken bizler de şehirlerimizde direnişe destek vermek, zalimlere lanet okumak için meydanlardayız" dedi. Yürüyüşe Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Hizmet - İş Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ve vatandaşlar katıldı.
Muğla İngilizler en çok Marmaris’te evlenmeyi seviyor Turizm sezonunun ve yazdan kalma günlerin devam ettiği Muğla’nın Marmaris ilçesi, İngiliz turistlerin sadece tatil için değil, düğünlerini yapmak için de tercih ettiği kentlerden biri olmaya devam ediyor. İngilizler, hem tatil, hem de en mutlu günleri için dünyanın ve ülkemizin en popüler turizm şehirlerinden olan Marmaris’i parti organizasyonları için tercih ediyor. Ocak ayından bu yana Marmaris belediyesi tarafından kıyılan 500 nikahın 124’ü yabancı uyruklu ve ekseriyeti İngiliz vatandaşlarından oluşuyor. Birleşik Krallıkların milli çalgısı Gayda ile de yapılan düğün törenleri için Marmaris’e gelen turistler, sadece düğün değil, doğum günü, evlilik yıldönümü kutlamalarını da hem daha ekonomik, hem de tatillerini de aradan çıkararak yaptıkları için mutlu olduklarını belirtiyorlar. 7 yaşından bu yana ailesi ile Marmaris’e tatile gelen İngiliz Hemşire Staphaney, erkek arkadaşı Martin Smith ile önümüzdeki yıl yapacakları nikah töreni için hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, "Çok uzun yıllardır ailemle Marmaris’e tatile geliyorum. Marmaris’i çok seviyorum ve burada evlenmek istedik. Organizasyonu düzenlemek için görüşmeye geldik. Hem düğünümüzü, hem de balayımızı burada yapacağımız için çok heyecanlıyız" dedi. Dünyaca ünlü isimlerde Marmaris’i tercih ediyor İçlerinde dünyaca ünlü Manchester United’in eski futbolcusu Rio Ferdinand’ın da düğününün olduğu bir çok düğün organizasyonuna imza atan Mehmet Yörük, "Marmaris’i en çok İngilizler, İskoçlar, Finliler ve Almanlar tercih ediyorlar" dedi. Kendi kültürleri ile Türk Kültürünü bir arada düzenleyerek organize ettiklerini belirten Yörük, düğünlerde, geleneksel çalgılar ve müziklerin çok tercih edildiğini ifade etti. Mehmet Yörük, 2019 yılında Rio Ferdinand’ın düğünü ve ismini açıklamak istemediği ünlü İskoç futbolcuların da düğünlerini organize ettiklerini söyleyerek, ülkemizin düğünler için de tercih edilmesi için ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerini belirtti.
Çankırı Takla atan otomobilde hayatını kaybeden çocuklar son yolculuğuna uğurlandı Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde otomobilin takla atması sonucu hayatını kaybeden iki çocuk son yolculuğuna uğurlandı. Çocuklardan birinin cenaze namazını imam olan babası kıldırdı. Kaza, 4 Ekim Cuma günü gece saatlerinde Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakası öğrenilemeyen otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde takla attı. Kazada, Osman Arılıkaltı (17), Mehmed Said Gümüştekin (14), T.K. (15), H.E.Y. (14), İ.H.Y (14), M.R.B. (13) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrollerde O.A. (17) ve M.S.G.’nin (14) hayatını kaybettiği belirlendi. T.K., H.E.Y., İ.H.Y. ve M.R.B. ise ambulanslarla Kurşunlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki müdahalesinin ardından yaralılar, Çankırı Devlet Hastanesine sevk edildi. Otopsi işlemleri tamamlanan Osman Arılıkaltı ve Mehmed Said Gümüştekin’in cenazeleri ailelerine teslim edildi. Mehmed Said Gümüştekin’in (14) cenaze namazını imam olan babası Abdulkerim Gümüştekin kıldırdı. Gümüştekin’in cenazesi defnedilmek üzere Mardin’e gönderildi. Osman Arılıkaltı’nın cenazesi ise ilçe merkezi Hacı Recep Camiinde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. Diğer yaralıların ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.