ASAYİŞ - 22 Ekim 2024 Salı 08:36

Mezarlıkta infaz edilen 3 kadının anne ve iki kızı olduğu ortaya çıktı

A
A
A
Mezarlıkta infaz edilen 3 kadının anne ve iki kızı olduğu ortaya çıktı

Adana’da Buruk Mezarlığı’na kabir ziyaretine geldikleri sırada öldürülen 3 kadının anne ve iki kızı olduğu ortaya çıktı. 3 kadını dünürlerinin öldürdüğü öne sürüldü.



Edinilen bilgiye göre, olay merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mezarlığı’nda meydana geldi. İddiaya göre anne Şenay (45), kızları Gaye (25) ve Güldane Gerçek (21) ile birlikte bir süre önce intihar eden Güldane Gerçek’in eşi Muzaffer E.’nin Buruk Mezarlığı’ndaki kabrini ziyarete geldi. Anne ve iki kızını takip eden Muzaffer E.’nin babası Ş.E.’nin mezarlıkta anne ve kızlarını tabanca ile vurarak öldürdükten sonra motosikletle olay yerinden kaçtığı ileri sürüldü. Polis her yerde şüpheliyi ararken, şüphelinin anne ve iki kızını oğlunu intihara sürüklediklerini öne sürerek öldürdüğü iddia edildi.



“Karısıyla barışmayınca kendisini astı”


İddiaya göre Muzaffer E., araları kötü olan karısı Güldane ile barışmak istedi. Kayınvalidesi Şenay’ın yanına giderek eşi ile barıştırmasını isteyen Muzaffer E., olumsuz cevap aldı. Bunun üzerine şahıs, Sarıçam ilçesine bağlı Menekşe Mahallesi’nde bir ağaca kendisini asarak yaşamına son verdi. Muzaffer E.’nin babası Ş.E.’nin ise bu olaydan Güldane ve ailesini sorumlu tuttuğu öne sürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’dan ’Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası Sergisi’ne destek Tunus Türkiye Büyükelçiliği’nin destekleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Tunus Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen Türkiye-Tunus Ortak Miras Rotası adlı illüstratif resim sergisi Susa kentinde açıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Tunus Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğiyle ve Tunus Türkiye Büyükelçiliğinin destekleriyle gerçekleştirilen, yerli tarih ve kültürün yansıtıldığı sergi, başkent Tunus’un 120 kilometre güneydoğusunda yer alan Susa şehrinde, 6. Uluslararası Tekstil Fuarı kapsamında yer alıyor. Sergide, Türkiye ile Tunus arasındaki ortak mirası simgeleyen tarihi eserlerin illüstratif resimleri sergileniyor. Türk heyetiyle sergiyi gezen Tunus Türkiye Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Türk ve Tunus kültürleri arasında güçlü bir bağ olduğunu vurgulayarak, “Somut mirasımız çok derin. Osmanlı döneminde Tunus’ta inşa edilen cami, medrese, çeşme gibi eserler, bu ortak mirası oluşturan önemli yapılardır. Seçkin bir sanatçımız bu mirası tuvale taşıdı ve harika bir çalışma ortaya çıktı” diye konuştu. DPÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünde görev yapan Öğretim Görevlisi Adem Dönmez ise serginin Osmanlı dönemine ait eserlerin öne çıktığını ve bu eserleri dijital ortamda yeniden işlediklerini ifade ederek “Başlangıç olarak Tunus’taki bazı eserlerin haritasını oluşturduk. Amacımız, tüm Tunus’u kapsayan bir rota oluşturmak” dedi.
Balıkesir Yeni mahsul kırma-çizme zeytin satışa çıktı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, zeytin hasadıyla birlikte sofraların vazgeçilmezi olan yeşil zeytin satışa çıktı. Yeni mahsul zeytin 60-70 TL’den satışa sunuldu. Bandırma’da evleri ve işletmelerde sofraların vazgeçilmez lezzeti olan kırma zeytin mesaisi başladı. 1985 yılından beri Bandırma’da esnaflık yapan Ali Baltalı, bu sezon zeytin satışıyla ilgili önemli bir yenilik sundu. Kendi işletmesinde satışa sunduğu yeşil zeytinleri, müşterilerin talebine göre kırma veya çizme olarak hazırlıyor, böylece vatandaşları zahmetten kurtarıyor. Özellikle yeni aldığı makine ile satışlarını iki kat artıran Baltalı, zeytin işlemede hız ve kolaylık sağlıyor. Baltalı, "Bu yıl zeytin hasadında olumlu bir tablo var. Geçen yıl yaşanan kuraklık, Güney Marmara Bölgesi’nde kalite ve rekolte kaybına yol açarken, bu sezon hava şartlarının zeytin ağaçlarının çiçeklenme dönemine uygun gitmesi çiftçiyi umutlandırdı. Rekolte artışıyla birlikte bahçelerden toplanan yeşil zeytinler, işletmelerde kırma ve çizme işlemlerine tabi tutuluyor. Şu an yeşil zeytinin kilosu 60-70 TL arasında değişiyor" dedi. Ali Baltalı, satışa sunduğu zeytinlerin Güney Marmara ve Ege Bölgesi’nden özenle seçildiğini belirterek, "1985’ten beri bu işi yapıyorum. Bu yıl zeytin çok verimli. Geçen yıl kuraklık yüzünden kalite düşmüştü ama bu sene durum farklı. Zeytinin kilosunu 60-70 TL’den veriyoruz, bu fiyat tarladan toplasan zarara gidecek kadar uygun. Ayrıca, bizden zeytin alan müşterilerimizin zeytinlerini ücretsiz olarak kırma ve çizme işlemiyle hazırlıyoruz" diye konuştu. İlk mahsullerini Manisa’nın Akhisar ilçesinden getirdiğini belirten Baltalı, ilerleyen zamanlarda Güney Marmara’dan da zeytin satışına başlayacaklarını ekledi. Yeşil zeytinin lezzetini artırmanın püf noktasını da paylaşan Baltalı, "Kırma ve çizme işlemi yapılan zeytinler, 10 gün içinde doğal olarak olgunlaşır. Bu süreçte bidonlardaki suyu 2-3 kez değiştirmek, üzerine limon tuzu, tuz ve limon eklemek, zeytine hafif acımsı ve lezzetli bir tat kazandırır" dedi.
Karabük KBÜ’de "Danışma Kurulu ve Paydaş” toplantısı Karabük Üniversitesi (KBÜ) İş Güvenliği ve Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından paydaşlarında katılımı ile “Danışma Kurulu ve Paydaş” toplantısı düzenledi. “İş sağlığı ve güvenliği bir medeniyet inşası projesidir, insanlıktır ve insan hakkıdır” mottosuyla gerçekleştirilen toplantıya KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, İş Güvenliği ve Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. Bilge Demir, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Nuri Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Eker’in yanı sıra, Karabük’teki iş güvenliği alanında faaliyet gösteren Beyaz Baret ve Hayat OSGB temsilcileri, Karabük İŞKUR yetkilileri ve teknoloji transfer ofisinden yüksek mühendis Yılmaz Olcay katıldı. Toplantıda kısa, orta ve uzun vadeli hedefler değerlendirildi. İş hayatının iş sağlığı ve güvenliği açısından problemlerini sanayi ve üniversiteler ile belirleyip, ortak projeler geliştirerek bu sorunları ortadan kaldırma adına yapılabilecek çalışmalar ve atılacak adımların görüşüldüğü toplantıda ulusal ve uluslararası proje hedefleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda, KBÜ İş Güvenliği ve Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bir ulusal ve bir uluslararası proje hedefi belirlendi. Merkezin internet sayfasının, kurumsal yapı ve AR-GE laboratuvarlarını içeren planlanan konseptle kurulması konusunda mutabakata varıldı. Karabük ilindeki ilk ve ortaokullara yönelik projeler geliştirileceği ve sektöre yönelik kapsamlı çalışmalar yapılacağı belirtildi. Karabük Üniversitesi ve ildeki İSG profesyonellerinden proje ekipleri oluşturulması kararlaştırıldı. Toplantıya katılanlar, oluşturulan sinerjinin başarı için önemli bir başlangıç olacağını ifade etti. Bir ay sonra yapılacak ikinci toplantıda, ulusal bir proje ve bir Erasmus projesi hedefi belirlenerek Proje Danışmanı Yılmaz Olcay’ın sektöre yönelik proje hazırlama eğitimi vermesi planlandı. Ayrıca, ilerleyen süreçlerde Karabük ili kamu ve özel sektör temsilcileri ile daha geniş katılımlı toplantılarının düzenlenmesi planlandı.