EKONOMİ - 13 Ekim 2024 Pazar 14:54

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: "En önemli projemiz Beton Deney Laboratuvarı"

A
A
A
DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: "En önemli projemiz Beton Deney Laboratuvarı"

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "“ATÜ, bilim ve teknoloji anlamında sektörümüzün gelişimini sağlayan donanımlara sahip bir üniversite. DAİMFED olarak bu konuda üniversitemize kayıtsız kalmamız, mesleğimizi üniversiteden habersiz ilerletebilmemiz mümkün değil. Bizim en önemli projelerimizden biri Beton Deney Laboratuvarının kurulması" dedi.


Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine iadeyi ziyarette bulundu.


Ziyarette, Rektör Sözen ve Genel Başkan Karslıoğlu, DAİMFED ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ile başlatılan işbirliği üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ele alınan konuların başında, DAİMFED ve ATÜ ortaklığıyla kurulması planlanan Beton Deney Laboratuvarı, Mühendislik Fakültesi mezunlarının istihdamı, ‘Mesleğim Elimde’ ve ‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ projeleri hakkında destek istendi.


Karslıoğlu burada yaptığı konuşmada, “ATÜ, bilim ve teknoloji anlamında sektörümüzün gelişimini sağlayan donanımlara sahip bir üniversite. DAİMFED olarak bu konuda üniversitemize kayıtsız kalmamız, mesleğimizi üniversiteden habersiz ilerletebilmemiz mümkün değil. Bizim en önemli projelerimizden biri Beton Deney Laboratuvarının kurulması. Hem beton, hem demir, hem de su boruları deneyini üniversitemizde kurulmasını istiyoruz. Bu proje, sektöre maddi manevi katkı sağlanacak ve Adana ekonomisine de güç katacak” diye konuştu.


‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ projesi hakkında da bilgiler veren Karslıoğlu, “Federasyon olarak ‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ Projesi, ATÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu ile birlikte yürüttüğümüz güzel bir projedir. Birinci sınıfta okuyan gençlerimizin mesleğe ilk girişinin hediyesi olarak sunuyoruz. Mühendislik Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz, bir yelek ve baretle mesleğini daha çok önemsemesini ve ciddiyetinin farkına varmasını sağlama amacındayız. Bu projenin Türkiye geneline yayılmasını sağlayacağız. ‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ projesi, birinci sınıf öğrencileri için muazzam bir projedir" dedi.


Mühendislik fakültesinden mezun olan öğrencilerin istihdamı konusunda DAİMFED’in öğrenciler için yapmış olduğu projelerden de bahseden Karslıoğlu, şöyle devam etti:


"Federasyonumuzda Genç DAİMFED aracılığıyla sektör temsilcileriyle buluşturup, işe başlatıyoruz. Tabii bu üniversite yıllarında başlıyor. Üniversite yıllarında başlayan staj, DAİMFED’le tanışma fırsatı oluyor gençlerimiz için. Bu fırsatı Genç DAİMFED’le devam ettiriyor arkadaşlarımız. Mezun olduktan sonra da kolaylıkla yurtiçi-yurtdışı iş yapan firmalarımızda işe başlamış oluyorlar. Her Cumartesi DAİMFED’te toplanan gençlerimiz, işe başlayana kadar nöbetini devam ettirir. Ta ki işe girdikten sonra, artık kendi işine devam eder. Bu bizde bayrak yarışıdır.”


Rektör Sözen ise, “Özellikle deprem felaketlerinden sonra inşaat sektörünün yaşamış olduğu sıkıntılar hepimizin malumu. Bu bağlamda DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve ekibinin, sektörün bu zorlu süreçten bir an evvel kurtulması için vermiş oldukları çabalarını takdirle karşılıyoruz. Ayrıca DAİMFED’in üniversiteler ile yapmış olduğu projelerin, sektör adına son derece olumlu olduğunu düşünüyorum. Üniversitemiz ile DAİMFED’in çok güzel projelere imza atacağından hiç şüphem yok. ATÜ ve DAİMFED işbirliği ile arzu etmiş olduğunuz araştırma laboratuvarında deneylerin yapılabilecek bir araştırma konusuna gidilip, uygun şartlarda paydaş olamaya hazırız” şeklinde konuştu.



DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: "En önemli projemiz Beton Deney Laboratuvarı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Çermik’te tescilli Karacadağ pirinci hasadı başladı Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde tescilli Karacadağ pirinci hasadına başlandı. İlçeye bağlı Sarıca Mahallesi’nde Çermik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde “Karacadağ Pirinç Hasadı Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. 2018 yılında coğrafi işaret tescili alan ve Karacadağ havzası ile Çermik, Çınar, Hazro ve Kocaköy’de üretimi gerçekleştirilen Karacadağ pirincinin hasadı başladı. Çermik Kaymakamı Adem Karataş, “Çermik’in çalışkan insanları emeği ile alın teri ile tarım faaliyeti yapıyorlar hem de çok özel bir tarım faaliyeti, çeltik yetiştiriyorlar. Karacadağ pirinci olarak bildiğimiz çok özgün bir ürünümüz var. Az önce hem orakla, hem makine ile hasadını yaptığımız Karacadağ pirincimizde Diyarbakır’ımızın ve ilçemizin çok özgün Diyarbakır’a mahsus bir ürün ve coğrafi işareti var tescilli bir ürün. Diyarbakır’daki bu Karacadağ pirincini çeltiğini diğer bölgelerdeki çeltikten pirinçten ayıran özellikler de var” dedi. Kaymakam Karataş, “Karacadağ pirincinin hem marka değerini yükseğe çekmemiz gerekiyor hem de diğer pirinçlerin Karacadağ pirinç adı altında satılmasına da engel olmalıyız. Sadece bu bölgeye özgün, bu bölgede yetişmiş olan pirincin Karacadağ pirinci olarak piyasaya sürülmesini de denetlemeniz gerekiyor ki hem kalitesini hem de çiftçimize olan gelir miktarını arttıralım. Bugün tarla ve hasat gününe katıldığımız çiftçilerimize hasatlarının bereketli olmalarını diliyorum” diye konuştu.
Şırnak Şırnak’ta 7 bölge 15 gün süreyle “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi Şırnak’ta güvenlik nedeniyle 7 bölge, 15 gün süreyle ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerdeki 7 bölgenin 14-28 Ekim tarihleri arasında ’geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, “Şırnak ili mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesinin (c) firkası ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak Valiliğince; koordinat bilgileri aşağıdaki tabloda mevcut olan, Şırnak ili Merkez ilçesi sınırlarında bulunan Bestler Dereler Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Kurt Dağı Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin Bölgeleri, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Altındağları Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Oymakaya Bölgesi, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından (14 Ekim 2024 (Dâhil) - 28 Ekim 2024 (Dâhil) tarihleri arasında (15) onbeş gün "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında, can ve mal güvenlikleri bakımından söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır” denildi.