POLİTİKA - 26 Ekim 2024 Cumartesi 12:56

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Güçlü olmamız gerekiyor"

A
A
A
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Güçlü olmamız gerekiyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Etrafımızdaki coğrafyaya baktığımızda güçlü olmamız gerektiği, demokrasimizi korumak için, Cumhuriyet’imizi korumak için, geleceğimizi korumak için, hukuk devletimizi korumak için güçlü olmamız gerektiği son derece açıktır" dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Murat Göğebakan Kültür Merkezinde düzenlenen Ceyhan 8. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada; AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murtaza Önder Yücel’in saldırıya uğradığını, hastaneye kaldırıldığını tedavisinin devam ettiğini söyleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Çelik konuşmasının devamında, “Geçtiğimiz gün maalesef göz bebeğimiz olan TUSAŞ’a yapılan saldırı yapıldı. Tabii terör saldırılarının bir yandan Türkiye’ye dönük zarar verme, insanımıza zarar sivil insanlarımıza, güvenlik güçlerimize zarar verme gibi hedefleri olduğu gibi aynı zamanda Türkiye’yi milli iddialarından, milli hedeflerinden uzaklaştırma şeklinde arka planda birtakım hedefleri de oluyor. Burada hepimiz gördük ki TUSAŞ’ta çalışan kahraman personelimiz arkadaşlarının şehit olmasının üzüntüsüne yaralılarımızın olmasının üzüntüsüne rağmen ilk andan itibaren bu hain saldırıya inat ‘daha çok çalışacağız daha çok gayret edeceğiz’ dediler. Türkiye’yi bu hedeflerine ulaştırmak için ‘daha çok mücadele edeceğiz’ diyerek birlik beraberlik mesajları verdiler. Tabii bu zamanlara kolay gelinmedi. Bu noktaya Cumhurbaşkanımız büyük bir mücadele vererek, küresel şebekelerle mücadele ederek, Türkiye’nin içindeki vesayet odaklarıyla mücadele ederek bu özgüven devriminin yolunu açtı” diye konuştu.


Çelik, şöyle devam etti:


"Etrafımızdaki coğrafyaya baktığımızda güçlü olmamız gerektiği, demokrasimizi korumak için, Cumhuriyet’imizi korumak için geleceğimizi korumak için, hukuk devletimizi korumak için güçlü olmamız gerektiği son derece açıktır. Vatanımız bildiğimiz, uğruna bedeller ödeyerek yıllarca koruduğumuz göz bebeğimiz vatanımızda bizim huzur ve birlik içerisinde yaşayabilmemiz ancak güçlü olabilmemizle mümkün. Tabii ki demokrasimiz çok kıymetlidir, Cumhuriyet’imiz çok kıymetlidir, hukuk devletimiz çok kıymetlidir. Her alanda, iktisadi alanda, sosyal alanda ileriye doğru yürümek için atacağımız adımların hepsi son derece kıymetlidir. Ama tüm bunları koruyabilmek için güven içerisinde olmamız, güvenliğimiz en etkili şekilde korumamız gerekiyor. Bunca yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak, milli piyade tüfeğini bunca yıl geç üretmesinin kuşkusuz sosyal, siyasal ve iktisadi sebepleri vardır. Herhangi bir şekilde paranızı vererek tabanca almanızı bile engelliyordu yabancı parlamentolar. Bugünse Allah’a şükürler olsun bütün ihtiyaçlarımızı kendimiz üretebilecek şekilde tam bağımsız Türkiye’ye doğru Bayraktar İHA ve SİHA’larımızla terörle mücadele alanında vatan savunması alanında gerçekleştirdiğimiz büyük oyun değişikliği bütün dünya tarafından dikkatle takip ediliyor. Hürjet, Kağan, İmece, bütün bu imzasını attığımız ürünler Türkiye’nin geleceğine büyük damgalar vurduğu gibi milli tanktan diğer bütün unsurlara kadar Türkiye’nin tam bir şekilde savunma ihtiyaçlarını karşılayacak son derece stratejik ürünler olarak üretilmiş oluyor. En önemlisi şu, bütün bu ürünleri üreten gerek devlet firmalarında, gerek özel sektördeki çalışanlarımızda, firma sahiplerinde müthiş bir inanç, azim ve heyecan görmemiz. TUSAŞ’a gerçekleşen bu saldırı sonrasında şehitlerimizin kaybından, yaralılarımızın varlığından duyduğumuz üzüntü çok büyük. Şehitlerimizin her birinin hikayelerini, aileleriyle yaptıkları diyalogları çeşitli haberlerden okuduk. Gerçekten çok etkileyici. Ama hatırlayın ilk ürünler ortaya çıktığı zaman hepsinin koşarak büyük bir coşku içerisinde bunu kutlama yapmalarındaki inanç işte onları bu çalışmaların parçası haline getirmiştir. Her biri mühendisinden çaycısına kadar vatan savunmasının bir parçası olarak vatanseverliği alnında taşıyan insanlar olarak bu şekilde çalışmalarına azimle devam edeceklerini söylüyorlar.”



“Bu işi yapanlar suikastlara uğradı”


Çelik, savunma sanayiinde ilerlemeye çalışanların engellendiğini anlatarak, “Tabii bu ürünleri ilk üretmeye kalktığımızda tıpkı geçmişte örneklerini gördüğümüz gibi geçmişte bu işlere ilk el atanlar ülkemizi milli olarak bu ürünlerle buluşturmaya kalkanların nasıl engellendiğini, nasıl suikastlara uğradıklarını, fabrikalarının nasıl havaya uçurulduğunu, çeşitli engellerle hem dışarıdan hem içeriden iş birliği içerisinde önlerinin nasıl kesildiğini görmüştük. İşte o günden bugüne geçmişte önleri kesilen bu mücadele insanlarının bugün önleri açılıyorsa aradaki fark Recep Tayyip Erdoğan siyasetidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonudur. Recep Tayyip Erdoğan sağ olun. Ve sizlerin ilk günden itibaren bu salonlarda verdiğiniz destekler, özellikle buradan şu anda mücadelemizin ilk gününden beri yol yürüdüğümüz ak saçlılarımızı görüyorum. Yine bütün tevazularıyla, bütün bağlılıklarıyla hiç kendilerini göstermeden en arka sıralara oturmuşlar. Onlara buradan bir alkışla tekrar teşekkür edelim. Bu salonlarda gösterdiğiniz dayanışma birlik, beraberlik ve bütün ülke çapına yayılan gücümüzün bu şekilde ortaya koyulması ve Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü dirayetli siyasetin bu şekilde desteklenmesi işte Türkiye’nin geleceğine olan inancın geleceğine kuvvetle yürümesinin en büyük zeminidir. En büyük direğidir. En büyük desteğidir. Onun için kongrelerimizde bu ruha bağlılığımızı, bu inanca bağlılığımızı ve Recep Tayyip Erdoğan siyasetinde sonuna kadar beraber yürüyeceğimizi sonuna kadar destek olacağımızı bir kere de Ceyhan’dan ilan etmiş oluyoruz” dedi.



AK Parti Sözcüsü Çelik: "Güçlü olmamız gerekiyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri AK Parti Sarıoğlan İlçe Kongresi yapıldı AK Parti 8. Olağan Sarıoğlan İlçe Kongresi’nde onuşan Kayseri büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; “Allah’ın izniyle biz bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz, bereketli oluruz” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti 8. Olağan Sarıoğlan İlçe Kongresi’ne katılarak partililerle bir ara geldi. Coşkulu gerçekleşen kongrede Büyükkılıç, AK Parti’nin ve belediyelerinin hizmet için koştuğunu belirtti. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan AK Parti 8. Olağan Sarıoğlan İlçe Kongresi’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü ve AK Parti Önceki Dönem Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı, parti teşkilatı, ilçe yönetimi, Cumhur İttifakı MHP ilçe teşkilatı ve ilçe sakinleri katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç sözlerine, ‘Dava arkadaşlarımız, gönüldaşlarımız’ diye seslendiği, şehitleri rahmet ile andığı ve birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başladığı konuşmasında; “Allah’ın izniyle biz bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz, bereketli oluruz. Sarıoğlan’ımıza da hizmet ederiz elbette 16 ilçemizi de bağrımıza basarak onların ‘ağabey’ diye söylediği o kelimenin içini doldurarak, o anlayış içerisinde yol alırız” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koştuklarının altını çizdiği kongredeki, kitap fuarından gastronomi günlerin, bilim şenliğinden buna benzer pek çok etkinlik ve hizmetlerine yer verdiği konuşmasında, zenginlikler şehri Kayseri’ye hizmet etmenin kendileri için onur vesilesi olduğunu paylaştı ve Kayseri’nin milli ve manevi değerlerine bağlı insanları olan bir şehir olduğunu vurguladı. Konuşması ‘gençlik burada başkanının yanında’ sloganları ile kesilen Başkan Büyükkılıç, insanların hayırlısının tepeden bakan değil, hizmet eden olduğunu belirterek, AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın kongrelerinin, birlik ve beraberlik bakımından kendilerinin göğsünü kabarttığını vurguladı. AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de kongrenin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunarak, hizmet yarışının devam edeceğini dile getirdiler. Başkan Büyükkılıç, kongrede güven tazeleyen ve yeniden AK Parti Sarıoğlan İlçe Başkanı seçilen İbrahim Özkurt’u tebrik ederek, hizmetlerinde başarılar ve kolaylıklar diledi.
Kars Aras EDAŞ ile Kars ışıl ışıl Aras Elektrik’in sorumluluk alanlarından biri olan Kars’ta aydınlatma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile şehrin hem mevcut altyapısı güçlendiriliyor hem de halkın yaşam kalitesi yükseltiliyor. “Aydınlık Bir Kars” Modern şehir yaşamında aydınlatmanın önemine vurgu yapan Kars İl Koordinatörü Zafer Demir: “Yürüttüğümüz aydınlatma çalışmalarıyla birlikte sistemlerimizin kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Şehrimizi aydınlattığımız 41 bin 27 adet sokak lambamızla ilimizin aydınlatma altyapısını modernize ettik. Düzenli olarak yaptığımız bakım ve onarımlar sayesinde de arızaların hızlı bir şekilde giderilmesini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Periyodik kontroller yapıyoruz Demir: “Aydınlatma çalışmalarımızda periyodik kontrollerimizi mutlaka yapıyoruz. Yaptığımız bu kontrollerde ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni aydınlatma tesisleri inşa ediyor, mevcut aydınlatma şebekelerinin ise bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla merkez ve ilçelerin sorunsuz bir şekilde aydınlanması için yoğun çaba gösteriyoruz” dedi. Kars’ta önemli güzergahların aydınlatma kalitesini yukarı taşıdıklarını, modern şehir inşası için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Demir, bu sayede şehrin daha güvenli olduğuna değindi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kentteki şebeke altyapısını güçlendirmek ve müşterilerin yaşam kalitesini yükseltmek için yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi. Kars İl Koordinatörü Zafer Demir, Aydınlatma yatırımına yönelik ise; “Faaliyet gösterdiğimiz Kars’ta değer katacak önemli çalışmalara devam ediyoruz. Bu kapsamda aydınlatmasını tamamladığımız yerler aydınlık ve modern bir görünüme kavuştu. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilimizdeki aydınlatma şebekesi altyapısına yönelik yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu sayede, müşterilerimize her köşesi daha aydınlık, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Kars sunmaya devam edeceğiz” dedi.
İzmir İzmir Kültür Yolu Festivali başladı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında 26 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan İzmir Kültür Yolu Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Kültür Yolu Festivalleri ilimizde bugün itibariyle başlayıp 9 gün boyunca devam edecek. 58 noktada 300 civarında etkinliğimiz olacak” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında 26 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan İzmir Kültür Yolu Festivali’nin açılışı İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirildi. İzmir Valisi Süleyman Elban ve kendisine eşlik eden protokol üyeleri, alanda kurulu olan “Zamansız Çizgiler” ve diğer sergi alanlarını gezdi. “58 noktada 300 civarında etkinliğimiz olacak” İzmir Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 2’incisinin düzenlendiğini belirterek bir basın açıklaması gerçekleştiren İzmir Valisi Süleyman Elban, “Malumunuz olduğu üzere Kültür Yolu Festivalleri 4 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından başlatıldı. Bugün itibariyle 15’incisi bu yıl içerisinde yapılan Kültür Yolu Festivali 16 ile ulaşmış durumda ve Avrupa Kültür Festivalleriyle ilgili birliğe de üye olmuş durumda. Her türlü kültür ve sanat etkinliğinin olduğu, kültür ve sanatın iç içe olduğu inanılmaz bir turizm festivaline dönüştü Kültür Yolu Festivalleri. İlimizde bugün itibariyle başlayıp 9 gün boyunca devam edecek. 58 noktada 300 civarında etkinliğimiz olacak. Bunların içerisinde; opera, sanat, kültürle ilgili resim sergilerimiz, konserlerimiz, atölye çalışmalarımız hem müze binalarımızda, hem tarihi antik alanlarımızda, hem Gündoğdu ve Cumhuriyet Meydanımızda olmak üzere şehrimizin birçok noktasında etkinliklerimiz devam edecek. 9 boyunca kıymetli İzmirli hemşerilerimiz; kültüre, sanata, sanatçıya ve her türlü sanatsal etkinliğe doyacaklar” dedi. İzmir’de gerçekleştirilmesi planlanan konserlerin iptal olma durumuna ilişkin soruyu da yanıtlayan Vali Elban, “Konserlerimiz 29 Ekim akşamı başlıyor. Bir iptal durumu söz konusu değil. 6 Kasım’a kadar konserlerimiz devam edecek” bilgisini paylaştı. “Etkinlikleri gözlemleme, deneyimleme şansı bulacaklar” Açılışa katılan ve kısa bir açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi ise şunları söyledi: “Bu yıl 15’inci durağımız İzmir. İzmir’den sonra da Antalya’yla bu yılı nihayete erdireceğiz inşallah. İzmir’de bu sene 58 nokta kültür sanat faaliyetleriyle buluşacak. Önümüzdeki 9 gün ve hatta sonrasında da 3 gün konserler devam edecek. İzmir’de yaşayan ve İzmir’e gelecek olan misafirlerimiz, İzmir’deki gastronomi noktalarından, diğer antik kentlere veya kültür sanat alanlarına, merkezlerine kadar dolu dolu etkinlikleri gözlemleme, deneyimleme şansı bulacaklar.”
Ordu Bu da baldan döner Ordu’da düzenlenen ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’nda sergilenen baldan döner, katılımcıların ilgisini çekti. Ordu’da ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’ açıldı. Yeni Ordu Stadı kapalı otoparkında açılışı gerçekleştirilen ve 28 firmanın iştirak ettiği fuar, 27 Ekim tarihinde sona erecek. Katılımın yüksek olduğu fuarda en dikkat çeken ürünlerden birisi ise baldan yapılan döner oldu. Ordu Arıcılar Birliği standında sergilenen ve kristalleşmiş hali alması bir seneyi bulan bal döner, küçük külahlar eşliğinde katılımcılara ikram edildi. Sergilenen baldan döner ile katılımcılara, gerçek balın bu şekilde kristalleştiği de anlatıldı. “Bal döneri gerçekten çok ilgi gördü” İlde ilk kez böyle bir fuar düzenlendiğini belirten Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, bundan sonraki süreçte bunu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Fuarda sergilenen bal dönerin ilgi çektiğini ifade eden Çiftçi, “Bal döner, balımız kristal olmuş hali. Arıcılarımızın doğadan sofraya ürettiği en değerli besin maddesi kristal olunca algı oluşturuyor. Biz de burada bu balın kristalize olabileceğini ve bu şekilde tüketilebileceğini tüketiciye anlatmak adına yaptık ve gerçekten de ilgi gördü” dedi. “Gerçek bal mutlaka kristalize olur” Etin dönerinin yapıldığı gibi balın da dönerinin olduğunu kaydeden Çiftçi, “Balın her şekilde tüketilmesi faydalı olduğu gibi bu şekilde kristalleşmiş olduğunda tüketmek de faydalı. Sonuçta balın donmayı, arının da sokmayı olmaz. Gerçek bal mutlaka kristalize olur. Balın bu hale gelmesi içerisindeki polen ağırlığına göre 3 aydan itibaren kristalleşmeye başlar” ifadelerine yer verdi. Fuarda baldan döner yiyen tüketiciler ise tadını ve kıvamını beğendiklerini, akışkan bala göre tadının daha yoğun olduğunu söylediler.