YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 13:22

DEFTERDARLIKTAN İMARLI HAZİNE ARAZİ SATIŞLARI

A
A
A
DEFTERDARLIKTAN İMARLI HAZİNE ARAZİ SATIŞLARI

Adana Defterdarlığı, hem atıl durumda bulunan Hazine’ye ait taşınmazları ekonomiye kazandırmak hem de Adana’nın ekonomik yönden gelişimini arttırmaya dönük olarak katkı sağlamak amacıyla arsa ve arazi satışlarına devam ediyor.
Defterdar Tamer Utkucu, yaptığı açıklamada, 2012 yılında belirli bir program dahilinde satışlarını yapmak üzere öncelikle Hazine’ye ait taşınmaz mallardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı gibi amaçlara ayrılan taşınmaz mal tespit edilerek, bu taşınmaz malların ihale yapılmak suretiyle satışa sunulduğunu hatırlattı.
Satışa sunulan taşınmazların Tufanbeyli ilçesinde Yenicami ile Cumhuriyet mahallerindeki ve Doğanbeyli, Damlalı, Pınarlar ile Karsaran köylerindeki bazı parselleri kapsadığını belirten Utkucu, 2012 yılı Mart ayı Hazine’ye ait arsa ve arazi satışlarının 13 Mart 2012 ve 27 Mart 2012 tarihlerinde yapılacağını kaydetti. Bu ihalede toplam 108 bin 648 metrekare büyüklüğünde ve 213 bin 654 TL değerinde 9 adet Hazine arazisi (arsa, tarla ve ham toprak alanı) satışa sunulacağını belirten Utkucu,
yapılan satışlarda satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımlarının 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini, bu taksitlere aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanacağını vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler Kent Konseyi, şiddete dikkat çekti Aydın’da Efeler Kent Konseyi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde farkındalık oluşturmak için yaptığı etkinlikte kadınlar istek ve temennilerini yazdıkları notları dilek ağacına astı. Efeler Kent Konseyi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Uğur Mumcu parkında farkındalık etkinliği yaptı. Turuncu balon ve şemsiyeler ile parkı süsleyen Efeler Kent Konseyi bir de dilek ağacı yerleştirdi. Etkinlik standını ziyaret eden kadın ve erkekler dilek ve temennilerini bir kağıda yazıp dilek ağacına astı. Yazılan dileklerde, “Kadınlar hep mutlu olsun. Kadına yönelik şiddet son bulsun” gibi notlar yer aldı. Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Efeler Kent Konseyi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, “Kadına yönelik şiddet, bütün dünyada yapılan çalışmalar ve eylemlere rağmen halen yaygın olarak devam etmekte ve genellikle gerçekte olandan daha az rapor edilmektedir. Dünya Bankası verilerine göre dünya genelinde şiddet nedeniyle hayatını kaybeden 15-44 yaş grubundaki kadınların sayısı kanser, sıtma, trafik kazası ve savaşlar nedeniyle ölen kadınlardan daha fazladır. Birleşmiş Milletler verilerine göre günümüzde dünyada yaşayan her üç kadından biri hayatı boyunca fiziksel, psikolojik veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır” dedi. “Özellikle genç kızlarımız, ileri yaşlardaki kadınlarımız ve göçmen kadınları toplumdaki diğer kadınlara göre daha savunmasızdır” diyen Başkan Ergünoğlu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, bütün dünyanın her yerinde; hayatın her safhasında cinsiyet eşitsizliğine, karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürülmeye, ev içi şiddete ve toplumsal şiddete dikkat çekerek, dayanışma ve eylem ruhuyla kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi için etkin, devamlı bir mücadele için toplumu, ilgili kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya yasaları uygulamaya çağırmaktayız” diye konuştu.
Erzurum Erzurum’da nitelikli işgücü yetiştirme programı için işbirliği protokolü imzalandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında 23 Eylül 2024 tarihinde imzalanan “Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Erzurum’da gerçekleştirilen törende protokol resmen imzalandı. Bu kapsamda, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İŞKUR’un işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirildiği mesleki eğitim programlarının düzenlenmesi hedefleniyor. Kamu ve özel sektör işbirliğinde yürütülecek bu eğitimler, Erzurum’da işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlayacak. Törende konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, protokolün işleyişine dair önemli detaylar paylaştı. Çiftçi, işverenlerin taleplerini Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasına (ETSO) yazılı olarak ileteceklerini belirterek, gelen başvuruların ETSO, Ticaret Borsası ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden oluşturulan İl Çalışma Grubu tarafından değerlendirileceğini ve uygun görülen mesleklerde eğitim programlarının başlatılacağını açıkladı. Vali Çiftçi, program sürecine dair şunları söyledi: “Eğitim süresi azami 160 fiili gün olacak ve katılımcılara asgari ücret düzeyinde ödeme yapılacaktır. Bu süre zarfında, katılımcıların genel sağlık sigortası ve iş kazası meslek hastalıkları primleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Şu an 27 firmanın yaklaşık olarak 500 kişilik talebi mevcut olup, en kısa zamanda komisyon değerlendirmelerini tamamlayarak programları başlatmayı planlıyoruz.” Vali Çiftçi, devletin bu süreçte eğitim maliyetlerini üstleneceğini ve eğitim sonrası katılımcıların ilgili firmalarda istihdam edileceğini de sözlerine ekledi. Protokolün Erzurum’a, işverenlere ve işgücü piyasasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Protokol imza törenine, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naim Ürkmez, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ensar Korucuk, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya katıldı.