YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 12:26

PAZAR YERİNDE HASMINA KURŞUN YAОDIRDI

A
A
A
PAZAR YERİNDE HASMINA KURŞUN YAОDIRDI

Adana`nın Kozan ilçesinde bir kişi, önceden husumetli olduğu şahsı pazar yerinde eşinin gözleri önünde 2 kurşunla yaraladı.
Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesinde kurulan halk pazarında inşaat malzemeleri satıcısı olduğu öğrenilen Eyüp Erol (45), pazarda giyecek satışı yapan eşinin pazar tezgahına geldi. Erol, daha önceden husumeti olduğu öğrenilen Muzaffer Ö. ile karşılaşınca ikili arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma başladı.
Tartışmanın büyümesi üzerine Muzaffer Ö. üzerinde taşıdığı tabanca ile Erol`a 4 el ateş etti. Bacağından ve kasığından 2 kurşunla yaralanan Eyüp Erol, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan Erol`un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olaydan sonra kaçan Muzaffer. Ö.`nün yakalanması için çalışma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.