Yerel Haberler
Rize
27 Nisan 2024 Cumartesi - 09:59 Çayın düşmanı: ‘Telgraf otu’ Mayıs ayında açılması beklenen yaş çay sezonu öncesi çay arazilerinde çıkan Telgraf otu, çayın filizlenmesine engel oluyor. Rize’de çay bahçelerinde bu otun çok çıkmaya başlaması üzerine çay üreticisi tedirgin olurken, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, çaylıkları istila eden Telgraf otunun çay sezonu başlamadan toplanarak yok edilmesi gerektiğini söyledi. Bitkinin çaya zarar verdiğini ve işçilerinde çay gibi gözükmesinden ötürü bu otu topladıklarını ifade eden Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, “Bu bitki bizim çay alanlarımızda istilacı durumda. İsmi telgraf çiçeği diye literatürde geçiyor. Bu bizim çaylıklarımızı neredeyse istila etmiş, kapatacak pozisyona girmiş durumda. Bunu yok etmek için birçok kurum ve kuruluşlarla istişarelerde bulunduk. Bunun tek bir çaresi var o da bunu elle çaylıklarda temizleyip bir poşete koyup imha etmek. Bu kopardığın yaprağından bile ürüyor. Bambaşka bir bitki. Kolay da kurumuyor. Koparıp bıraktığın yerde kendisi köklenip gidiyor. İstilacı bir varlık. Çaylıkların dibine bırakıyorlar. Tekrar üremeye devam ediyor. Bunu topladıktan sonra mutlaka bir poşete koyup poşetin içinde öldürmeye çalışacağız. Hatta çiçeklenmeden tohum saçmadan bunları önceden temizleyip koyacağız ve poşetin ağzını kapatıp güneşle irtibatını kestikten sonra öldürmeye çalışacağız. Aynı çay gibi gözüküyor. Bazen işçiler bunu da çay diye topluyor. Çayın içerisinde gübreyi, mineralleri alıyor ve çayı öldürüyor” şeklinde konuştu.
26 Nisan 2024 Cuma - 09:46 Altin Zeqiri: "Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum" Çaykur Rizespor’un 23 yaşındaki Kosovalı futbolcusu Altin Zeqiri, Süper Lig’de kalan maçlarını kazanarak Avrupa kupaları hedefine ulaşabileceklerine inandığını söyledi. Çaykur Rizespor’un sezon başında Finlandiya ekibi FC Lahti’den renklerine bağladığı 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu Altin Zeqiri, Trendyol Süper Lig’de çıktığı 31 resmi maçta 5 gol ve 5 asist yaparak takımına katkı sağladı. Performansını her geçen gün arttıran Kosovalı futbolcu, MKE Ankaragücü maçı öncesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. "Ligdeki bütün takımlar çok zorlu" Kalan 5 maçın da kendileri için birer final olacağını ifade eden Zeqiri, "Çok zor bir karşılaşma olacak. Bu ligdeki bütün takımlar çok zorlu. Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. 3 puanı hedefleyerek maça çıkacağız. Şu anda yükselişte olan bir performansım var ve takıma son maçlarda faydalı olduğum için çok mutluyum. İyi bir gol ve asist sayısına ulaştığımı düşünüyorum ama hala önümüzde 5 maç var. Ben bireysel hedeflere bakmıyorum. Tamamen takımın hedeflerine odaklanmış vaziyetteyim. Son 5 maçta da iyi bir performans vererek takımımın hedeflerine ulaşmasını sağlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. "Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum" Rize’de yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyen genç futbolcu, "Burası çok sakin bir şehir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Benim için güzel bir şehir. Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum. Önümüzde beş tane karşılaşma var ve beş maç bizim için final gibi geçecek. Çok büyük destek veriyorlar bize. Deplasmandaki maçlara bile mutlaka bir grup taraftarımız geliyor. Bizi desteklemeye devam etsinler. En çok desteğe gereken maçlar başlıyor. Takımın arkasında onları itici güç olarak görmesi çok güzel bir şey. O itici güce çok ihtiyacımız var. Türkçe bazı kolay kelimeler öğrendim. ’Nasılsın’ veya ’Kolay gelsin’ gibi kelimeler" şeklinde konuştu.
Ziraat Odası Başkanları yaş çay fiyatı için toplandı
23 Nisan 2024 Salı - 19:24 Ziraat Odası Başkanları yaş çay fiyatı için toplandı Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Ziraat Odaları toplanarak 2024 yılı yaş çay fiyatında üreticiler için en az 25 TL olması gerektiğini ifade etti. Rize, Artvin, Trabzon ve ilçelerinde bulunan Ziraat Odası Başkanları 2024 yılı yaş çay fiyatıyla ilgili çalışmalarda bulundu. Çalışmaların ardından üreticilerin maliyetlerinin karşılanabileceği bir yaş çay taban fiyatıyla ilgili açıklamada bulundu. Rize’de bir araya gelen başkanlar çay üreticisi için yaş çay taban fiyatının en az 25 TL olarak açıklanması gerektiğini söyledi. Üreticilerin maliyetlerini gidermesi için yaş çayda taban fiyatının 25 TL olması gerektiğine vurgu yapan Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, "2024 yılı yaş çay taban fiyat çalışmamızı açıklamak üzere Rize, Artvin, Trabzon, Ziraat Odaları yani İkizdere Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hopa, Arhavi, Borçka, Of, Hayrat, Sürmene, Araklı, Dernek Başkanı ve Tirebolu başkanları olarak kamuoyuna açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Ziraat Oda başkanları bölgelerinde yapmış oldukları yaş çay maliyet belirleme çalışmaları sonucunda odalarımızın ortaya koymuş olduğu yaş, yaprak, taban fiyatının ekonomik koşullar ve bölgedeki tarımın sürdürülebilir bölge kökünü önleme adına üreticilerimizin doğduğu yerde doyması için yaş çay taban fiyatının belirlenecek olan yaş çay taban fiyatının 25 TL olmasını talep ediyoruz. Ayrıca organik yaz çayın belirlenecek olan yasa ile fiyatının iki katı olarak belirlenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Çelik Kanatlar Rize’de çocuklar için uçtu
23 Nisan 2024 Salı - 15:51 Çelik Kanatlar Rize’de çocuklar için uçtu Jandarma Havacılık Komutanlığı’na bağlı Jandarma Çelik Kanatlar gösteri ekibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Rize’de gösteri yaptı. Jandarma Havacılık Komutanlığı’na bağlı Jandarma Çelik Kanatlar gösteri ekibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Rize’de gösteri yaptı. Düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne olurken vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. Çelik Kanatlar’ın Rize semalarında ki gösterisini izleyen vatandaşlar cep telefonlarıyla kayıt alarak fotoğraf çekildi. “Türkler çılgındır” Helikopterlerin hareketlerini izlerken çok gurur duyduğunu ifade eden Aziz Erdoğan, “Gerçekten gurur vericiydi. Çok güçlü bir devletimiz var. Bunun daha sık olmasını istiyoruz. Gerçekten insanların tüyleri diken diken oluyor. Gerçekten çok gurur duydum. Allah devletimize zeval vermesin. Gerçekten çok güzeldi. Türkler çılgındır” ifadelerini kullandı. “Çok gururlandım” Kendileri için yapılan gösterinin çok güzel olduğuna vurgu yapan Berat Ozan Gezer, “Bu gösteri bu kadar güzelse eminim jetlerle daha da güzel oluyordur. Başkomutanları çok iyi eğitmiş. Çok gururlandım. Bazıları bu hareketleri çok yapamaz ama bizim askerlerimiz yapıyor. Bizim Türklerin gücü çok harika” şeklinde konuştu. “Bu kadar büyük olacağını düşünemezdim” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için unutulmayacak bir gün olduğunu belirten 11 yaşındaki Duru Fidan, “Hepsi çok muazzam. Pilotların ilgisi çok güzel. İstediğimiz gibi içeri girip fotoğraf çekilebiliyoruz. 23 Nisan için unutulmaz bir an. Bu kadar büyük olacağını düşünemezdim. İnsanın aklına sıkamayacaklar kadar büyükler. Özellikle helikopterin uçurulduğu bölümler insanın çok ilgisini çekiyor” dedi.
Anzer balı üretimi yapan arıcılar yeni sezondan ümitli
22 Nisan 2024 Pazartesi - 09:28 Anzer balı üretimi yapan arıcılar yeni sezondan ümitli Coğrafi işaretli olarak tescillenen Anzer balının satışlarını gerçekleştiren üreticiler yeni sezonda rekoltenin yüksek olmasını bekliyor. Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylasında arıların kış mevsiminde zarar görmemesi için petekleri daha düşük rakıma indiren arıcılar, ilk olarak kovanlarını gözden geçirerek bahar mevsiminde peteklerin tüm bakımlarını gerçekleştirdi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte üreticiler arılarını Anzer Yaylası’na çıkartmak için gün saymaya başladı. 40’ı endemik olmak üzere 400’ü aşkın çiçek türünden 2 bin 300 rakımda üretilen Anzer balı için tüm hazırlıklarını tamamlayan arıcılar, kilogram fiyatı 2 bin 500 TL olan balın yeni fiyatının belirlenmesi için gözünü kooperatiflere çevirdi. “Anzer Yaylasında rekoltenin yüksek olacağını bekliyoruz” Havaların güzel gittiğini ve rekoltenin verimli olacağını düşündüklerini dile getiren Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, “2024-2025 yılı bal sezonu için Anzer Yaylası’na arılarımızın hazırlıkları devam etmektedir. Şu anda havaların güzel gitmesi sebebiyle yeni sezon için Anzer Yaylasında rekoltenin yüksek olacağını bekliyoruz. Gördüğümüz kadarıyla Anzer Yaylasında bu yıl balın çok verimli geçeceğini göstermektedir. Arılarımız güzel bir şekilde gelişmekteler. Arıların doğada beslenme durumları çok güzel. İnşallah Mayıs ayının 20’sine kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp Anzer balı üretimine başlayacağız” şeklinde konuştu. “Tahmini olarak 3 bin 500 TL civarında belki de daha üzerinde bal fiyatımız belirlenecektir” Anzer Balı’nın fiyatının üreticileri ve tüketicileri üzmeden artış gerçekleştirileceğini ifade eden Deniz, “Geçen yıl balların Hacettepe Üniversitesi’nden tahlillerin biraz gecikmesi sebebiyle ağustos ayında satışlarımız çok olmadı. Ekim ve Kasım ayında Hacettepe’den ballar geldikten sonra Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde coğrafi işaret ürünlere vurulduktan sonra satışlarımız hızla başladı. Çünkü yaz boyu sipariş bekleyen müşterilerimiz vardı. Anzer Yaylasına arılar çıkmadan önce arıların ilk önce sağlık yönünden ve beslenme yönünden hazır hale getirilmesi lazım. Bir bit var. Onu tabii ki arılarda olmaması lazım. Arının çalışamadığı durumlarda kovanların alt kısmında dışarıdan almış olduğu bal stoğunun iyi olması gerekiyor. Şu anda arının stokları çok güzel. Arılar her geçen gün yavrulama için kovanlardan çıkıyor. Her geçen gün arının çoğaldığını görüyoruz. 2023 ve 2024 yılı sezonunda balın fiyatı 2 bin 500 TL idi. Ancak şu anda ülkemizdeki enflasyonun durumuna bakıldığı zaman yaklaşık bir ay sonra yeni sezon için fiyat belirlenecektir. Tahmini olarak 3 bin 500 civarında belki de daha üzerinde bal fiyatımız belirlenecektir” ifadelerini kullandı.
ÇAYKUR’dan ’çayınızı kendiniz toplayın’ çağrısı
21 Nisan 2024 Pazar - 11:01 ÇAYKUR’dan ’çayınızı kendiniz toplayın’ çağrısı Çay İşletmeleri Müdürlüğü (ÇAYKUR) bu yıl üreticilerin çaylarındaki verimin ve kalitenin düşmemesi için çaylarını kendilerini toplaması için çağrıda bulundu. 2024 yılının yaş çay sezonuna verimli bir şekilde başlamak isteyen çay müstahsilleri öncelikli olarak çaylarını budayarak işe başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, ÇAYKUR’un Mayıs ayında başlatması planlanan yaş çay kampanyası için üreticiler son hazırlıklarını tamamlıyor. ÇAYKUR kampanya öncesinde üreticilere çayın veriminin ve kalitesinin düşmemesi için işçilerin yerine kendilerinin kesmesini tavsiye ederken, aynı zamanda ÇAYKUR bu yıl üreticilerin çay alım yerlerine getirdikleri çaylarda yabancı ot bulunması durumunda o çayları almayacaklarını ifade etti. “Çayın geri kalmamasının asıl nedeni toplama tekniğinden kaynaklıdır” Çayın 100. yılında üreticilerin çay hasatlarının kendilerinin yapmasının ürünlerindeki kalite ve verimi daha çok arttıracağını ifade eden ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, “Çay gelme durumu 15-20 gün içerisinde tamamlanır. Mayıs’ın ikinci haftası büyük ihtimalle kampanyayı açacağız. Kampanyaya şu anda hazır durumdayız. Fabrikalarımızın bakım ve onarımları tamamlandı. Üreticilerimize 100. yıl baskısıyla, bu yıl hiç olmazsa çayımıza verilmesi gereken değeri vererek kendimiz toplayalım. Hasadı kendimiz yapalım. Çayı başkalarına toplatmamızdan ötürü çayda gerileme var. Odunsu kısma kadar inildiği için çay henüz patlamamış. Çayın geri kalmamasının asıl nedeni toplama tekniğinden kaynaklıdır. Bu yıl bir ot var. Bazı bölgelerde çok çıkıyor. Çayın yüzeyine çıkmış. Gelişmesini engelliyor ver o bölgelerde çay geriden geliyor. O bölgelerde eskiden çay erken gelirken şimdi geriye kalacak. Telgraf otu denen ot yüzünden. Otların temizlemeden çay hasadı yapılmasın istiyoruz. Ayrıca bu yıl kesinlikle kaliteden ödün vermeyeceğiz. 100. yılda sağlıklı bir üretim yapmayı düşünüyoruz. İlk yıllarda nasıl değerli tutuluyorsa aynı şeyi yapmaya çalışacağız. Yabancı ot bulunan çayları almamaya gayret göstereceğiz. Üreticilerimiz ne kadar çaya önem verirlerse hep birlikte sağlıklı bir kampanya geçireceğiz. 100. yılda çayı kendimiz toplayalım. Çayın kalitesini de verimini de arttıracağız. Bizim çaydan başka stratejik ürünümüz yok. Bölgede çay bizim damarlardı ki kanımız gibidir” ifadelerini kullandı. “20 TL olsun isterim” Gübreleme işlemlerini yaptıklarını söyleyen üretici Nurgül Topçu ise, “Çay mevsimi geldi. Biz köylüyüz ve köyümüzün ürünü bu. Ciddi bir gelir kaynağı. Ürünlerimiz toplayarak satıyoruz. Şu anda Mayıs ayına yaklaşıyoruz. Çay alım yerleri açılacak. Çaylarımız daha da büyüyecekler. Toplamadan önce gübremizi veriyoruz. Böyle giderse çay erkenden gelecek gibi gözüküyor. Gönül ister ki güzel bir fiyat verilsin. 20 TL olsun isterim. Çok fazla çayım yok” şeklinde konuştu.
ÇAYKUR’dan ’çayınızı kendiniz toplayın’ çağrısı
21 Nisan 2024 Pazar - 10:56 ÇAYKUR’dan ’çayınızı kendiniz toplayın’ çağrısı Çay İşletmeleri Müdürlüğü (ÇAYKUR) bu yıl üreticilerin çaylarındaki verimin ve kalitenin düşmemesi için çaylarını kendilerini toplaması için çağrıda bulundu. 2024 yılının yaş çay sezonuna verimli bir şekilde başlamak isteyen çay müstahsilleri öncelikli olarak çaylarını budayarak işe başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, ÇAYKUR’un Mayıs ayında başlatması planlanan yaş çay kampanyası için üreticiler son hazırlıklarını tamamlıyor. ÇAYKUR kampanya öncesinde üreticilere çayın veriminin ve kalitesinin düşmemesi için işçilerin yerine kendilerinin kesmesini tavsiye ederken, aynı zamanda ÇAYKUR bu yıl üreticilerin çay alım yerlerine getirdikleri çaylarda yabancı ot bulunması durumunda o çayları almayacaklarını ifade etti. “Çayın geri kalmamasının asıl nedeni toplama tekniğinden kaynaklıdır” Çayın 100. yılında üreticilerin çay hasatlarının kendilerinin yapmasının ürünlerindeki kalite ve verimi daha çok arttıracağını ifade eden ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, “Çay gelme durumu 15-20 gün içerisinde tamamlanır. Mayıs’ın ikinci haftası büyük ihtimalle kampanyayı açacağız. Kampanyaya şu anda hazır durumdayız. Fabrikalarımızın bakım ve onarımları tamamlandı. Üreticilerimize 100. yıl baskısıyla, bu yıl hiç olmazsa çayımıza verilmesi gereken değeri vererek kendimiz toplayalım. Hasadı kendimiz yapalım. Çayı başkalarına toplatmamızdan ötürü çayda gerileme var. Odunsu kısma kadar inildiği için çay henüz patlamamış. Çayın geri kalmamasının asıl nedeni toplama tekniğinden kaynaklıdır. Bu yıl bir ot var. Bazı bölgelerde çok çıkıyor. Çayın yüzeyine çıkmış. Gelişmesini engelliyor ver o bölgelerde çay geriden geliyor. O bölgelerde eskiden çay erken gelirken şimdi geriye kalacak. Telgraf otu denen ot yüzünden. Otların temizlemeden çay hasadı yapılmasın istiyoruz. Ayrıca bu yıl kesinlikle kaliteden ödün vermeyeceğiz. 100. yılda sağlıklı bir üretim yapmayı düşünüyoruz. İlk yıllarda nasıl değerli tutuluyorsa aynı şeyi yapmaya çalışacağız. Yabancı ot bulunan çayları almamaya gayret göstereceğiz. Üreticilerimiz ne kadar çaya önem verirlerse hep birlikte sağlıklı bir kampanya geçireceğiz. 100. yılda çayı kendimiz toplayalım. Çayın kalitesini de verimini de arttıracağız. Bizim çaydan başka stratejik ürünümüz yok. Bölgede çay bizim damarlardı ki kanımız gibidir” ifadelerini kullandı. “20 TL olsun isterim” Gübreleme işlemlerini yaptıklarını söyleyen üretici Nurgül Topçu ise, “Çay mevsimi geldi. Biz köylüyüz ve köyümüzün ürünü bu. Ciddi bir gelir kaynağı. Ürünlerimiz toplayarak satıyoruz. Şu anda Mayıs ayına yaklaşıyoruz. Çay alım yerleri açılacak. Çaylarımız daha da büyüyecekler. Toplamadan önce gübremizi veriyoruz. Böyle giderse çay erkenden gelecek gibi gözüküyor. Gönül ister ki güzel bir fiyat verilsin. 20 TL olsun isterim. Çok fazla çayım yok” şeklinde konuştu.
150 yıllık tarihi konak restore edildi
20 Nisan 2024 Cumartesi - 10:02 150 yıllık tarihi konak restore edildi Rize’nin Güneysu ilçesinde 150 yıllık tarihi konak restorasyon edildi. Rize’nin Güneysu ilçesinde Nurten Topçu’ya ait olan yaklaşık 150 yıllık ‘Topçuoğlu Konağı’ zamanla yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Sahibi tarafından mülkiyeti Kızılay’a bağışlanan konak sonrasında Güneysu belediyesi tarafından teslim alındı. Yapılan ihalenin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güneysu Belediyesi tarafından başlanan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 1 buçuk senelik çalışmanın ardından konak yöre mimarisine uygun bir şekilde hiçbir değişiklik yapılmadan restore edildi. Güneysu sınırları içerisinde ilk restore edilen Topçuoğlu Konağı ziyaretçilerine kapılarını açacak. “Tamamen aslına uygun bir şekilde restore edildi” Aslına uygun bir şekilde konağın restore edildiğini ifade eden Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, “Konağımız yaklaşık 150 yıllık bir konak. Zamanında Nurten Topçu tarafından Kızılay’a bağışlandı. Bu konak tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Biz bunu Kızılay’dan teslim aldık ve 8 aylık kısa bir süre içerisinde ihale ettik. Kültür Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışma. Şu an da tamamen bitmiş durumdadır. Bu konak kültür varlıkları tarafından koruma altına alındığı için tamamen aslına uygun bir şekilde restore edildi. Hiçbir alanında bir değişiklik yapılmadı. Uzun zamandır boş kaldığı için zamanla doğan etkenlerden dolayı yıpranması ve yıkılmasına neden oldu. Bu evi Güneysu belediyesinin konuk evi olarak kullanmayı düşünüyoruz. Turizme açmayı düşünüyoruz. Burayı ziyaret edenleri ağırlayacağız. Sadece Güneysu’da değil Rize’de bu şekilde kullanılmayan konaklar var. Bu konağı görenler kendi mülkiyetlerinde böyle çalışabilirler” şeklinde konuştu. “Ahşap kısımların çoğu deforme olmuş ve çürümüş durumdaydı” Tamamen kullanılamaz hale gelen konakta yapılan restorasyon çalışmalarından bahseden Şantiye şefi Vehbi Sarımehmet ise, “Bodrum katında yontma taş şekli mevcuttur. Ahşap kısımların çoğu deforme olmuş ve çürümüş durumdaydı. Bu deforme olan kısımlar sökülerek sağlam olan taş bölümlerine birtakım güçlendirmeler yapıldı. Yapının taş duvarları sağlama alındıktan sonra yeniden yapım tarzında ahşap karkas sistemleri kuruldu. Ahşap karkaslar yöreye uygun bir şekilde birbirine düz geçme şeklinde diyebileceğimiz tarzdan çıkıldı. Yaklaşık 1 buçuk senelik uğraş sonucunda Güneysu halkının hizmetine sunulacaktır” ifadelerini kullandı.
Muhammet Taha Şahin: "Her maç bizim için bir final"
19 Nisan 2024 Cuma - 10:09 Muhammet Taha Şahin: "Her maç bizim için bir final" Çaykur Rizespor’un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Çaykur Rizespor’un sezon başında 1. Lig ekiplerinden Manisa FK’dan kadrosuna kattığı sağ bek oyuncusu Muhammet Taha Şahin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine oynayacakları Başakşehir maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Her geçen gün kendini geliştirdiğine vurgu yapan Şahin, "Başakşehir bu ligde şampiyon olmuş iyi bir takım. Bu yılda iyi bir formları var. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Şimdiden ona göre çalışıyoruz. Kaliteli kadroları ve oyuncuları var. Güzel futbol oynuyorlar. Zor bir maç olacak. Oraya gidip kazanmak için oynayacağız. Buraya alt ligden gelmek kolay değil. Buradaki tempo, beklentileri var. Günden güne kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Her geçen gün daha iyi olduğumu da hissediyorum. Her geçen gün daha iyi olmak için çalışıyorum. Ben takıma ne kadar faydalı olabilirsem benim için o kadar iyi. Gol atıyım, asist yapıyım düşüncesine fazla takılmıyorum. Takıma faydalı olduğum her an benim için önemli. Kazandığımız için mutluyum. Her yerde takıma faydalı olmak için çalışıyorum" ifadelerini kullandı. "Her maç bizim için bir final" Avrupa hedefinden dolayı her maça galibiyet için almak çıktıklarını vurgulayan Muhammet Taha Şahin, "Rize’yi çok seviyorum. Buranın insanı çok iyi. Bizi çok güzel ağırlıyorlar. Özellikle kazandığımız maçlardan sonra dışarıda insanların yüzünün güldüğünü görmek güzel oluyor. Süreç bizi buraya kadar getirdi. Son 6 maçımız kaldı. Şu an için hedeflerimiz var. Biz maç maç bakıyoruz. Her maç bizim için bir final. Avrupa’ya gitmek için her maça final gibi görüp kazanmak için oynamamız lazım. Başakşehir’e gidip, kazanıp hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Rizespor’un ilgisi olduğunu öğrenince çok mutlu olmuştum. Özellikle buraya gelmek için çok çabam oldu. Manisa’nın başkanına gönderde gidiyim dediğim oldu" şeklinde konuştu. "Türkiye milli takımına her futbolcu gibi bende gitmek isterim" Hedefinin A Milli Futbol Takımı’nın Şahin, "Çok tempolu bir lig. Her oyuncusu kaliteli. Buna alışmakta en başta insan zorlanabiliyor. İlhan hocanın da antrenman temposu yüksek bir hoca. Bireysel çok çalıştım. Hocanın dediklerini yapmayı istedim. Şu andaki hedefim bu sezon için iyi bir oyun. Türkiye Milli Takımı’na her futbolcu gibi ben de gitmek isterim. Sonrasında Avrupa’ya gitmek isterim. Taraftar bizim için itici bir güç oluyor. İç sahada en çok puan toplayan 3. takımız. Maçtan sonra burada bir aile ortamı oluyor. Herkes eşini, çocuğunu buraya getiriyor. Burada güzel bir ortam var. Saha dışında da herkes birbiriyle görüşüyor. Birbirimizden kopmuyoruz. Sürekli iletişim halindeyiz" dedi.