ASAYİŞ - 28 Mart 2024 Perşembe 06:20

Ümraniye’de aracın önünü kesip kurşun yağdırdılar: 1’i ağır 2 yaralı

A
A
A

 Ümraniye'de gece saatlerinde bir araca silahlı saldırı düzenlendi. Olay sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Olay saat 02.30 sularında Yukarı Dudullu Mahallesi Necip Fazıl Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 34 KH 5727 plakalı aracın önü başka bir araçla kesilip içindeki şahıslara uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olay sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ümraniye Eğitim ve Araştırma ve Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken saldırganların olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemede çok sayıda mermi kovanı bulundu. Olay nedeniyle cadde, ekipler tarafından bir süre güvenlik şeridi çekilerek trafiğe kapatıldı. Ekiplerin inceleme çalışmalarının sona ermesinin ardından cadde trafiğe açıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ahmet Emin Şentürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsunspor, genç oyuncu havuzunu Türkiye’ye yayıyor: 55 futbol okulu açacak SAMSUN (İHA) – Futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulama ve dönem başlatan Samsunspor, ilk etapta açacağı 55 yeni futbol okulu ile ülke genelindeki yetenekleri Türk futboluna kazandıracak. Samsunspor Futbol Okulları, Türkiye’de futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulamaya ve yeni döneme başlıyor. Bu kapsamda akademi bünyesinde, “Spor Yapmayan Çocuk Kalmasın Projesi” ile Samsunspor ismini Türkiye’nin ve Avrupa’nın her bir noktasına taşımak, çocuklara sporu sevdirmek, sağlıklı ve spor kültürüyle büyümüş nesiller yetiştirmek amacıyla yurt genelinde futbol okulları açmak için çalışmalara başladı. "Yetenekli sporcular Samsunspor bünyesine katılacak" Futbol okulları yapılanması süreci hakkında bilgi veren Samsunspor Futbol Akademisi Koordinatörü Savaş Serdar, “Özkaynak sisteminden A takıma kadar uzanacak olan sporcu gelişim modelinde, önce Türkiye ve sonrasında da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyetlerde bulunacak futbol okulları yapılanması için start verdik. Ülkemizin ve Avrupa’nın hemen her yerinde, bilimin ışığında 6-14 yaş grubu sporcuların gelişimlerine katkı sağlayarak çeşitli turnuva ve kamp organizasyonları ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel olarak etkileşim içerisinde bulunacakları bir yapının oluşmasını hedefledik. Bunun yanında, doğal yetenekli sporcuların tespitinin yapılması ve takip edilmesi sonrasında Türkiye’nin sayılı akademi tesislerine sahip olan kulübümüz bünyesine katılmalarını amaçlıyoruz” dedi. Serdar ayrıca futbol okullarının Avrupa ve ülke genelinde yapılanma sürecini yürütecek olan Doğan Mermer’i "Samsunspor Futbol Okulları Yönetmeni" olarak kadrolarına kattıklarını ifade etti. "Projede ’antrenman bankası’ ve ’oyuncu değişim programı’ gibi birçok yeni uygulama yer alıyor" Yeni yapılanma hakkında bilgi veren Samsunspor Futbol Okulları Yönetmeni Doğan Mermer ise, “Projemiz ilk aşamada 5 yıllık. Proje içerisinde ‘antrenman bankası’ diye bir uygulamamız var. Buradan ülkedeki tüm antrenörler ücretsiz olarak faydalanıp, modern futbolda kullanılan antrenman metotlarını kendi sporcularına yaptırabilecekler. Ayrıca yine projemizde ‘uluslararası değişim programı’ uygulamamız da var. ‘Samsunspor Intarnational Player X Change’ ile anlaşmalı olduğumuz Genk ve Toulouse takımlarının futbol okullarına 1 haftalık oyuncu gönderip, onlardaki oyuncuları da 1 haftalığına akademimizde misafir edeceğiz. Böylece hem bizim sporcularımız yabancı ülkede o antrenmanları alacaklar hem de yabancılar bizim antrenmanlarımızda idman yapacaklar. İlk baştaki hedefimiz 55 futbol okulu açmak. Önce Samsun’daki ilçeleri tamamlayıp, sonra diğer iller de de futbol okulu açacağız. Amacımız, Türk futboluna sayısız yıldız kazandırmış Samsunspor’a Türkiye’nin her yerinden yetenekli oyuncu kazandırmak. Ayrıca Samsunspor’u tüm Türkiye’de temsil edip, geniş oyuncu havuzundan yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmak için böyle bir yola başvurduk” diye konuştu.
İzmir 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Çeşme - İzmir etabını Tobias Andersen kazandı 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 125.4 kilometrelik Çeşme-İzmir etabını DSM-Firmenich PostNL Takımı’ndan Danimarkalı Tobias Andersen, 2 saat 50 dakika 58 saniyelik dereceyle kazandı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’nin 7. etabına 25 takımdan, 175 bisikletçi katıldı. Etabın başlangıcı Çeşme Kalesi’nden verildi. Yarışın bu etabında bisikletçiler; Çeşme Kalesi’nden, sırasıyla Ilıca, Şifne, Germiyan, Ildır’a ulaşıp oradan Urla-Barbaros köyüne, Urla, Nardılere ve Balçovadan geçerek, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan devam etti. Daha sonra Konak, Baraklı Sahili, Anadolu Caddesi istikametinden Yalı Caddesi’ne girerek Karşıyaka İskelesi’nde yarışın bitişini gerçekleştirdi. Q36.5 takımından James Whelan ve Beykoz Belediyespor’dan Natnael Berhana, bitiş çizgisine 98 kilometre kala hızını artırdı. Yarışın son virajında yaşanan kaza nedeniyle birçok sporcu düştü. Yarışı 2 saat 50 dakika 58 saniye sürede tamamlayan DSM-Firmenich PostNL takımından Danimarkalı bisikletçi Tobias Andersen günü galibiyetle noktaladı. İkinciliği Tarteletto-Isorex takımından Timothy Dupont, üçüncülüğü ise Polti Kometa takımından Manuel Penalver aldı. Yarışmacılara ödülleri verildi Günü dereceyle bitiren yarışmacılar arasından birinci olan Andersen’e ödülü, İzmir Valisi Süleyman Elban takdim etti. İkinci Timothy Dupont ise ödülünü önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan, üçüncü Manuel Penalver da İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’dan aldı. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yarın 8. ve son etabı İstanbul’da yapılacak.