SPOR - 27 Nisan 2024 Cumartesi 15:48

Samsunspor, genç oyuncu havuzunu Türkiye’ye yayıyor: 55 futbol okulu açacak

A
A
A
Samsunspor, genç oyuncu havuzunu Türkiye’ye yayıyor: 55 futbol okulu açacak

SAMSUN (İHA) – Futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulama ve dönem başlatan Samsunspor, ilk etapta açacağı 55 yeni futbol okulu ile ülke genelindeki yetenekleri Türk futboluna kazandıracak.


Samsunspor Futbol Okulları, Türkiye’de futbol okulu faaliyetlerinde yeni bir uygulamaya ve yeni döneme başlıyor. Bu kapsamda akademi bünyesinde, “Spor Yapmayan Çocuk Kalmasın Projesi” ile Samsunspor ismini Türkiye’nin ve Avrupa’nın her bir noktasına taşımak, çocuklara sporu sevdirmek, sağlıklı ve spor kültürüyle büyümüş nesiller yetiştirmek amacıyla yurt genelinde futbol okulları açmak için çalışmalara başladı.



"Yetenekli sporcular Samsunspor bünyesine katılacak"


Futbol okulları yapılanması süreci hakkında bilgi veren Samsunspor Futbol Akademisi Koordinatörü Savaş Serdar, “Özkaynak sisteminden A takıma kadar uzanacak olan sporcu gelişim modelinde, önce Türkiye ve sonrasında da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde faaliyetlerde bulunacak futbol okulları yapılanması için start verdik. Ülkemizin ve Avrupa’nın hemen her yerinde, bilimin ışığında 6-14 yaş grubu sporcuların gelişimlerine katkı sağlayarak çeşitli turnuva ve kamp organizasyonları ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel olarak etkileşim içerisinde bulunacakları bir yapının oluşmasını hedefledik. Bunun yanında, doğal yetenekli sporcuların tespitinin yapılması ve takip edilmesi sonrasında Türkiye’nin sayılı akademi tesislerine sahip olan kulübümüz bünyesine katılmalarını amaçlıyoruz” dedi.


Serdar ayrıca futbol okullarının Avrupa ve ülke genelinde yapılanma sürecini yürütecek olan Doğan Mermer’i "Samsunspor Futbol Okulları Yönetmeni" olarak kadrolarına kattıklarını ifade etti.



"Projede ’antrenman bankası’ ve ’oyuncu değişim programı’ gibi birçok yeni uygulama yer alıyor"


Yeni yapılanma hakkında bilgi veren Samsunspor Futbol Okulları Yönetmeni Doğan Mermer ise, “Projemiz ilk aşamada 5 yıllık. Proje içerisinde ‘antrenman bankası’ diye bir uygulamamız var. Buradan ülkedeki tüm antrenörler ücretsiz olarak faydalanıp, modern futbolda kullanılan antrenman metotlarını kendi sporcularına yaptırabilecekler. Ayrıca yine projemizde ‘uluslararası değişim programı’ uygulamamız da var. ‘Samsunspor Intarnational Player X Change’ ile anlaşmalı olduğumuz Genk ve Toulouse takımlarının futbol okullarına 1 haftalık oyuncu gönderip, onlardaki oyuncuları da 1 haftalığına akademimizde misafir edeceğiz. Böylece hem bizim sporcularımız yabancı ülkede o antrenmanları alacaklar hem de yabancılar bizim antrenmanlarımızda idman yapacaklar. İlk baştaki hedefimiz 55 futbol okulu açmak. Önce Samsun’daki ilçeleri tamamlayıp, sonra diğer iller de de futbol okulu açacağız. Amacımız, Türk futboluna sayısız yıldız kazandırmış Samsunspor’a Türkiye’nin her yerinden yetenekli oyuncu kazandırmak. Ayrıca Samsunspor’u tüm Türkiye’de temsil edip, geniş oyuncu havuzundan yetenekli gençleri Türk futboluna kazandırmak için böyle bir yola başvurduk” diye konuştu.



Samsunspor, genç oyuncu havuzunu Türkiye’ye yayıyor: 55 futbol okulu açacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 40 yaş sonrasında göz tansiyonuna dikkat Kayseri Doktor Öz Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi, Göz Hastalıkları Uzmanı ve Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, 45 yaş üzeri bireylerde sık görülen glokom yani göz tansiyonunun, erken evrede herhangi bir belirti vermeden sinsice ilerlediğini belirtti. Göz tansiyonunun sinsi, belirti vermeden ilerleyen ve geri dönüşü olmayan kalıcı körlüğe neden olan bir hastalık olduğunu kaydeden Özkırış; hastalığın erken dönemde yakalandığı zaman ilaç veya cerrahi tedavi yöntemleri ile etkili tedavi edilebildiğini belirterek; "Son çıkan ilaçlar hastalığın ilerlemesinin önüne geçebiliyor ve yüz güldürücü sonuçlar alınabiliyor. Glokomun kalıcı görme kayıplarına neden olmaması için yılda bir kez göz muayenesi yaptırılması büyük önem taşıyor. Hastalığın ilk belirtileri 40 yaş üzeri bireylerde görülür. Ortaya çıkma riski, ileri yaş hastalarda daha fazladır. En önemli risk faktörü, ailede glokom öyküsünün bulunmasıdır. Bunun dışında diyabet ve tansiyon hastalarında glokoma yakalanma riski fazladır. Ailesinde glokom hastası olanlar 6 ayda bir göz muayenesi yaptırmalıdır" dedi. Göz Hastalıkları Uzmanı ve Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış; "40 yaşından sonra yılda bir kez rutin göz kontrolü yaptırılması önemlidir. Aile öyküsünde glokom gibi ciddi göz hastalığı olan kişiler ise 6 ayda bir göz muayenesi yaptırmalıdır. Glokom göz tansiyonu olarak bilinse de, sadece göz tansiyonun ölçülmesi tanı için yeterli olmamaktadır. Çünkü göz tansiyonun yüksek olmadığı glokom türleri de vardır. Göz arkası görme sinirindeki çukurluk ve incelme oranlarına dikkatli bakmak gerekir. Muayenede göz tansiyonu yüksek ölçüldüğünde gözün kornea denilen saydam tabakasının kalınlığına bakmak gerekir. Tanı için ayrıca periferik görme alanında daralmayı değerlendirmek için bilgisayarlı bir görme alanı testi ve OCT cihazı ile görme siniri analizi yapmak gerekmektedir. Mevcut tedaviler ile hastalığın ilerlemesi durdurulabiliyor. Glokomda, göz tansiyonun değerinin çok üst sınırlarda olmadığı durumlarda öncelikle ilaç tedavisine başvurulmaktadır. Bu ilaçlarla göz tansiyonu normal sınırlara çekilmeye çalışılır. İlaç tedavisi sırasında hasta belli aralıklarla takip edilmektedir. Göz tansiyonun ilaç tedavisine rağmen düşmediği durumlarda ise cerrahi yöntemlere başvurulabilmektedir. Glokomun ilaçlı ya da cerrahi tüm tedavilerinde amacın, gözün mevcut durumunu korumak olduğu unutulmamalıdır. Hastalığın neden olduğu görme kayıplarının geri dönüşü olmadığı aklıda tutularak rutin göz muayeneleri asla ihmal edilmemelidir" ifadelerini kullandı.
Sivas Şehitlerin isimleri, sınıf kapılarında yaşatılıyor Sivas’ta bulunan Mehmet Akif İnan Ortaokulu, örnek bir projeye imza attı. Okulda bulunan 25 sınıfın kapılarına, Sivaslı şehitlerin hayat hikâyeleri giydirildi. Sivas Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Hedef Projesi kapsamında örnek bir projeye imza atıldı. Öğrencilere milli ve manevi duyguları unutturmamak adına yapılan proje ile okulda bulunan sınıfların kapılarına Terörle Mücadele şehitlerinin hayat hikâyelerinin yer aldığı görseller giydirildi. Her sınıfa farklı bir şehidin isminin verildiği okulun öğretmenler odasına da öğretmen şehidin ismi verildi. “Türk tarihinde her zaman fedakârlıklar olmuştur” Mehmet Akif İnan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Egemen Kuzu, “Bu proje, şehitlerimizi unutmamak içindir muhakkak. Tek amacının bu olduğunu düşünüyorum. Bir Türk genci olarak hem duyguluyum hem de övünç duyuyorum. Türk tarihinde her zaman fedakârlıklar olmuştur. Bizi diğer Avrupa ırklarından ayıran şey de budur. Hepsinin apayrı hikâyeleri var. Arkasında bıraktığı hiçbir şeyi düşünmeden, gözlerini kırpmadan vatan toprağına sırtlarını dayamaları büyük bir şey” dedi. Kapıları süslemek yerine bu şekilde bir proje yaptıklarını belirten Zehra Almalıoğlu, “Bizim bu projedeki amacımız kapılara süs vermek değil şehitlerimizi anmak. Bu kapılardan her geçtiğimde onları anıyoruz. Onların bu fedakârlığına karşılık bir şeyler yapabilmek beni mutlu ediyor. İsterdik ki elimizden daha fazla şey gelsin ama bizim elimizden de bu kadar şey geliyor. Onların hatıralarını her zaman yaşatmaya çalışıyoruz, inanıyoruz ki yaşatıyoruz da” ifadelerine yer verdi. Proje ile ilgili bilgiler veren Mehmet Akif İnan Ortaokulu Müdürü Murat Kendirli, “Sivas Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Hedef Projesi’ çerçevesinde Değerler Eğitimi alanında bir proje gerçekleştirdik. Buradaki amacımız kaybetmeye yüz tutan milli bilinci geliştirmek, maneviyatı unutturmamak, bunları öğrencilerimize aşılamak istedik. Öğrencilerimizi Yukarı Tekke Mezarlığına götürdük. Şehitlerimi ile ilgili bilgiler verdik. Öğrencilerimiz dua ettiler. Buradan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Sınıflarımıza kapı giydirmeleri yaptık. Kapılardaki bütün şehitlerimiz Sivaslı. Artık 8-A, 8-B sınıfı değil her sınıfımız bir şehit ismi sınıfı oldu. Proje bu şekilde nihayete erdi. 25 sınıfımız olduğu için 25 şehidimizin ismi ve öğretmenler odamıza da öğretmen şehidimizin ismini verdik” şeklinde konuştu.