Yerel Haberler
Bilecik
AK Partili kadınlar Gazzeli anneler için seslendi 10 Mayıs 2024 Cuma - 15:03:13 AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Semra Aydemir, Anneler Günü öncesi Gazze’de hayatını kaybeden anneleri hatırlatarak, "AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız” dedi. Atatürk Parkı’nda AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Semra Aydemir ve ak kadınların katıldığı açıklamada, Gazze’de hayatını kaybeden anneler anıldı. Burada bir açıklama yapan AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Semra Aydemir, "İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze şeridine düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birleşmiş milletler ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi ‘Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz’. Cumhurbaşkanımız ve hanımefendinin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor. Hamas’ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah’ta artarak devam eden saldırılar İsrail’in niyetini ortaya koymuştur. Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum: Vaad edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz?. Bizler bugün AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanlığı, teşkilatlarımız, kadın milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. Şu anda 81 ilde ak partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız" ifadelerine yer verdi.
AK Partili kadınlar Gazzeli anneler için seslendi
10 Mayıs 2024 Cuma - 15:03 AK Partili kadınlar Gazzeli anneler için seslendi AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Semra Aydemir, Anneler Günü öncesi Gazze’de hayatını kaybeden anneleri hatırlatarak, "AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız” dedi. Atatürk Parkı’nda AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Semra Aydemir ve ak kadınların katıldığı açıklamada, Gazze’de hayatını kaybeden anneler anıldı. Burada bir açıklama yapan AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Semra Aydemir, "İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze şeridine düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birleşmiş milletler ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi ‘Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz’. Cumhurbaşkanımız ve hanımefendinin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor. Hamas’ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah’ta artarak devam eden saldırılar İsrail’in niyetini ortaya koymuştur. Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum: Vaad edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz?. Bizler bugün AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanlığı, teşkilatlarımız, kadın milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. Şu anda 81 ilde ak partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız" ifadelerine yer verdi.
Pazaryeri’nde şerbetçi otu fiyatları belirlendi
10 Mayıs 2024 Cuma - 11:25 Pazaryeri’nde şerbetçi otu fiyatları belirlendi Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, bu yıl uygulanacak şerbetçi otu fiyatları belirlendi. Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen ve birçok alanda kullanılan endüstriyel bitki şerbetçi otu 2024 yılı fiyat belirleme toplantısı gerçekleşti. Pazaryeri Kaymakamlığında düzenlenen toplantı Vali Yardımcısı Şahin Arsal başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda yıllık maliyetler görüşüldü. Geçtiğimiz yıl 41 ila 40 lira olarak belirlenen şerbetçiotu alım fiyatları, 2024 yılında Aroma fiyatı 69 TL, diğer çeşitler fiyatı ise 67 TL olarak belirlendi. "Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun" Pazaryeri Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, 2024 yılı şerbetçi otu fiyat belirleme toplantısı sonrası "Artan maliyetler karşısında alıcı firma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odamız ile birlikte çiftçilerimizin ürünlerinin fiyat belirlemesini gerçekleştirdik. Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun" dedi. Pazaryeri ilçesindeki şerbetçi otu üreticileri için verimli bir toplantı geçtiğini vurgulayan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, üreticilerin geçen yıla göre artan maliyet fiyatları dolayısıyla bir nebze rahatlatacağını söyledi. Tekin, "Türkiye’de sadece Pazaryeri ilçemizde yetiştirilen şerbetçiotu bitkisinin fiyat belirleme toplantısını bu gün gerçekleştirdik. İlçemize çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı olsun. Aroma çeşidimiz 69 lira, diğer çeşitlerimiz ise 67 lira olarak belirlendi. İnşallah hayırlı bereketli bir hasat dönemi olur. Şerbetçiotu üreticilerimize, farkı ürün üretimi yapan bütün çiftçilerimize hayırlı bir üretim sezonu diliyorum. Allah kazasız belasız bir üretim sezonu nasip etsin inşallah" diye konuştu.
Bilecik kira getirisi en yüksek şehirler arasında
10 Mayıs 2024 Cuma - 11:21 Bilecik kira getirisi en yüksek şehirler arasında Bilecik’in kira getirisi en yüksek olan iller arasında 3’üncü sırada yer almasını değerlendiren emlakçı Hakan Küçük, bu durumun Bilecik’in hem üniversite hem de memur şehri olmasından kaynaklandığını belirtti. Konut kredilerinde faiz yükü yüzde 250’yi geçerken satışlarda durgunluk ve fiyatlarda reel gerileme sürüyor. Buna rağmen peşin alımla konut yatırımı yapmak isteyenler için 13-15 yıl kira amortisman süresi önemli gösterge olmaya devam ediyor. En yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almazken; ilk sıraya Ankara’nın yerleşmesi dikkat çekti. Ankara’yı, Tekirdağ, Bilecik, Kilis, Şanlıurfa, Manisa, Gaziantep, Ağrı, Siirt ve Yozgat takip etti. Yapılan bir araştırmaya göre; 229 bin nüfuslu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 TL, amortisman süresi 14 yıl ve yıllık kira getirisi yüzde 7,20 olarak açıklandı. Bu durumu değerlendiren Bilecikli emlakçı Hakan Küçük, bir araştırma sonucu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 lira olduğunu ve kira getirisi en yüksek olan iller arasında yer aldığını duyduklarını söyledi. Küçük, "Bunun yüzde 80 nedenlerinden birisi burada üniversitelilerin, memurun olması. Bunun gibi etkenler bulunmaktadır. Ayrıca yatırımcılarımızın buradan özellikle ev alıp kiraya vermek ve bununla ilgili getirisini sağlamak amacıyla yaptıkları yatırımlardır. Kira getirisi aldıkları evi 10 yılda 15 yılda aldıkları evi telafi etmek amacıyla yapılan bir ticarettir. Bundan yaklaşık 3 yıl önce 1+1 verdiğimiz satış değeri 100-200 lirayken, şu anda değeri bin lira ile bin 200 TL arasında. Bu da etken olarak tabi kira getirisini, kiraların yükselmesine vesile olmuştur" dedi.
BŞEÜ, TEKNOFEST’te yer alıyor
10 Mayıs 2024 Cuma - 11:02 BŞEÜ, TEKNOFEST’te yer alıyor Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TEKNOFEST’te yer alıyor. 2024 yılı içerisinde Adana’da düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay, teknoloji festivali TEKNOFEST’te Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademik paydaş olmasının yanı sıra farklı kategorilerde öğrenci ve akademisyenlerinin ürettiği teknolojilerle festivale katılım sağlayacak. Festivale; çevre ve enerji teknolojileri, insanlık yararına teknolojiler, eğitim teknolojileri, tarım teknolojileri, savaşan İHA (İnsansız Hava Aracı) ve uluslararası İHA gibi çok farklı kategorilerde yapılan proje başvurularının ön değerlendirme sonuçları açıklanmaya başlandı. Bu kapsamda ilk güzel haber Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Astron Takımından geldi. Takımın ‘Savaşan İHA’ kategorisindeki ‘Arslan İHA’ isimli projesi TEKNOFEST kapsamındaki ön eleme aşamasını geçti. Üniversitede ‘Takımını Kur, Projeni Belirle, 100 Bin TL Desteğini Al’ sloganıyla başlayan süreçte TEKNOFEST Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan toplantıda ön elemeyi geçen ‘Arslan İHA’ projesi desteklenmeye uygun bulunan ilk proje oldu. Son yıllarda birçok alanda önemli atılımlar yapan BŞEÜ, TEKNOFEST bağlamında da başarısını artırmak için öğrencilere ve akademisyenlere önemli alt yapı destekleri sunuyor. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, ‘’Ülkemizde yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi bağlamında akademisyen ve öğrencilerimize verilen desteklerin önümüzdeki süreçte katlanarak artacağını belirterek, üretilecek prototiplerle TEKNOFEST’te üniversitemiz ve ilimiz adına önemli başarılar yakalamayı hedefliyoruz’’ dedi.