GÜNDEM - 10 Mayıs 2024 Cuma 12:10

Osmaneli’nde arıcılara yüzde 50 hibe destekli 134 arı kovanı dağıtıldı

A
A
A
Osmaneli’nde arıcılara yüzde 50 hibe destekli 134 arı kovanı dağıtıldı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, “Modern ve Teknik Arıcılık Yolunda Bilecik Projesi" çerçevesinde 16 üreticiye 134 adet arı kovanı yüzde 50 hibe destekli olarak dağıtıldı


Arı kovanı dağıtım programı Bilecik Valiliği himayelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bilecik Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edildi. Arı kovanlarının üreticilere dağıtımı Osmaneli Belediyesi hal binasında yapıldı. Dağıtıma Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker ve arı üreticileri katıldı.


Üreticilere hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan Kaymakam Yüksel Ünal, "Proje ile ilçemizde arıcılık faaliyetlerinin gelişmesine katkı da bulunarak, ilimizde ve ilçemizde balının ülke çapında bir marka haline gelmesi için çalışmaları aralıksız sürdüreceğiz. Dağıtılan yeni kovanlar ile arı ürünlerinde çeşitliliğin ve üretimin artmasını hem de üreticilerimizin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bugün dağıtımını yaptığımız arı kovanlarımız arı üreticilerimize hayırlı olsun” diyerek kovanları üreticilere teslim etti.


Proje kapsamında Bilecik il genelinde bin adet arı kovanının dağıtımının yapıldığı öğrenildi.



Osmaneli’nde arıcılara yüzde 50 hibe destekli 134 arı kovanı dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.