Yerel Haberler
Yalova
Yalova’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
23 Nisan 2024 Salı - 15:44 Yalova’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından . İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürenbir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından meydanda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve ulusal egemenliğimizin tesis edildiği gündür. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun ’Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlılığı Kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldi. Bu güneş, kışı bahara, baharı yaza çeviren, çocuk gülümsemeleriyle şenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; sadece güzel ülkemizde değil dünyanın birçok farklı ülkesinde kutlanmakta, dostluk ve barışa da açılan aydınlık bir kapı olmaktadır” dedi. Tören 23 nisan nedeniyle il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel hediyelerini takdim etti. Program Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi ile devam etti. Aydede Anaokulu öğrencilerinin ardından Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri yaptı. Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosunun konseriyle sona erdi.
Yalova Süper Amatör’de sezon sona erdi
22 Nisan 2024 Pazartesi - 15:45 Yalova Süper Amatör’de sezon sona erdi Yalova Süper Amatör Küme’de sezon hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi. Ligde şampiyonluğa Yalovaspor ulaşırken düşen ekipler ise Hersekspor ve Yenimahallespor oldu. Hersekspor, Çınarcık Belediyespor’a hükmen yenilerek 15 puanla ligden düşerken, Çınarcık Belediyespor ise 27 puanla yedinci sırada sezonu tamamladı. Yalova Amatör 1 Nolu Saha’da Kurtköyspor ile Yalova Esenköyspor arasındaki mücadelede ise Kurtköyspor 2-1’lik skorla galip gelerek 25 puanla sekizinci sırada sezonu tamamladı. Yalova Esenköyspor ise 23 puanla onuncu sırada yer aldı. Taşköprü Gökhan Güney Sahası’nda haftanın bir diğer karşılaşmaları Taşköprüspor ile Çiflikköy Belediyespor arasında oynandı. Taşköprüspor, Çiflikköy Belediyespor’u 4-0 yenerek 25 puanla dokuzuncu sırada yer aldı. Çiflikköy Belediyespor ise 27 puanla altıncı sırada sezonu tamamladı. Tavşanlı Sahası’nda Negmar Tavşanlı Belediyespor ile Yalova Yenimahallespor kozlarını paylaştı. Negmar Tavşanlı Belediyespor ile Yalova Yenimahallespor arasındaki maçta 5-2’lik skorla Negmar Tavşanlı Belediyespor galip gelerek 56 puana ulaştı ve ikinci sırada sezonu tamamladı. Yalova Yenimahallespor ise 22 puanla ligden düştü. Yalova Atatürk Stadı’nda oynanan Yalovaspor, Safranspor maçında Yeşil-Kırmızılar rakibini 5-2 yenerek sezonu 66 puanla zirvede bitirerek şampiyonluğa ulaştı. Safranspor ise 27 puanla beşinci sırada sezonu kapattı. Teşvikiye Şehit Mehmet Yurddaş Sahası’nda Sugören Gençlerbirliği’ni ağırlayan Teşvikiye Belediyespor 3-1 galip gelerek 31 puana ulaştı ve üçüncü sırada sezonu tamamladı. Sugören Gençlerbirliği ise 30 puanla dördüncü sırada yer aldı.
Yalova’dan Gazze için ateşkes çağrısı
22 Nisan 2024 Pazartesi - 15:29 Yalova’dan Gazze için ateşkes çağrısı Yalova’da GÖNÜL-DER Platformu üyeleri, Gazze için ateşkes çağrısında bulundu. Cevdet Aydın Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını GÖNÜL-DER Platformu adına Bünyamin Almaz yaptı. Almaz, Gazze’de soykırım suçu işlendiğini belirterek, “Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp. İşgalci İsrail’in saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırılar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de, Siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Gazze’de şu anda on binlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor. Evet, ne yazık ki on binlerce insan 2024 yılında dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda” dedi. Almaz, bir an önce İsrail saldırılarının durdurulması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir” ifadesini kullandı.
Altınova’da marketlere sıkı denetim
20 Nisan 2024 Cumartesi - 10:31 Altınova’da marketlere sıkı denetim Yalova Altınova’da faaliyet gösteren marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatı kontrol edildi, raf ve kasa fiyatları karşılaştırıldı, fiyat denetimi yapıldı. Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği’ne bağlı ekipler, marketlerde sebze, meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol etti. Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği’ne bağlı ekipler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması ile ilgili kanun kapsamında ilçede faaliyet gösteren marketlere giderek bir dizi denetimlerde bulundu. Reyonları gezen ekipler; fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, raf ömrü, ürün gramajı, irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da ürünleri inceledi. Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, halkın menfaati ve sağlığını korumak için ilçe genelinde ekiplerin denetimler gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Sağlıksız ürünlerin satılmasına, haksız fiyat artışına ve stokçuluğa müsaade etmeyeceğiz. Ürünlerde yapılan fahiş fiyat artışlarına karşı tedbirimizi alıyor, denetimlerimizi sıklıkla gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyip halkımızın haklarını korumaya devam edeceğiz” diye konuştu. Altınova Belediyesi Zabıta Amiri İlker Gülbahar denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızdan özellikle aldığı ürünün son kullanma tarihine bakmasını rica ediyoruz. Raf ve kasadaki fiyatları kontrol edilsin. Altınova Belediyesi Zabıtası olarak hem esnafımızın hem de tüketicilerimizin yararına olan denetimlerimiz belli aralıklarla devam edecektir” diye konuştu.
Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım
19 Nisan 2024 Cuma - 18:22 Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kaya, başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda İLYAS (İl Yatırım Takip Sistemi) üzerinden 2024 yılı 1. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi. Sorun, darboğaz ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı tamamlandı. Açılış konuşması öncesinde yerel seçimler sonrasında göreve yeni seçilen belediye başkanları kendilerini tanıttı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yatırımlarla ilgili, “İlimizde 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle; 13 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 11 adet biten, 59 adet devam eden, 5 adet başlanmamış ve 20 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 95 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 12,5 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 7,4 milyar TL’dir. 2024 yılında projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2024 yılında 1. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 233,8 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre %29,0 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise %61,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, il Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.