ASAYİŞ - 21 Nisan 2024 Pazar 14:47

Yalova’da tersanede iş kazası: Başmühendis öldü, müdür ağır yaralı

A
A
A
Yalova’da tersanede iş kazası: Başmühendis öldü, müdür ağır yaralı

Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Hatsan Tersanesi’nde yaşanan iş kazasında müdür ağır yaralanırken, tersanenin gemi başmühendisi Özkan Kara ise hayatını kaybetti.


Alınan bilgiye göre, Altınova Tersaneler Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hatsan Tersanesi’nde fırtına etkili oldu. Fırtınada bölgede oluşan hasarları inceleyen Tersane Müdürü Alper Akalın ve Başmühendis Özkan Kara, konteyner ve forklift arasında kaldı. 2 yaralı, bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başmühendis Özkan Kara, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan, diğer yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.



Yalova’da tersanede iş kazası: Başmühendis öldü, müdür ağır yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Süphan Dağı’nın eteklerinde üretim yapan arıcılar bu yıl yüksek rekolte bekliyor Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde florası zengin Türkiye’nin üçüncü büyük yüksek dağı olan Süphan Dağı’nın eteklerinde bal üretimi yapan arıcılar bu yıl iyi bir rekolte bekliyor. Bitlis ve çevre illerde bal üretimi yaparak geçimini sağlayan arıcılar, ilkbahar ayları ile birlikte kovanlarını, yüksek rakımlı ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalara yerleştiriyor. Yoğun bir çalışma yapan arıcılar, yüksek rakımlı yaylalarda bu yıl daha zengin bitki örtüsü bulunduğunu, bunu da bol yağış ve havaların geç ısınmasından kaynaklandığını söyledi. Adilcevaz sınırları içerisinde bulunan Türkiye’nin en yüksek rakımlı 3’üncü dağı olan 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı’nın 2 bin rakımlı eteklerine konaklayan arıcılar, bol yağışlı kış ayları ve havaların geç ısınmasından dolayı bal üretimde bu yıl iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti. Ordu’dan gelerek geven ve kekik başta olmak üzere zengin bitki florasına sahip olan alanlarda bal üretimine başladıklarını ifade eden Mustafa Düzgün, “Süphan Dağı’nın eteklerine geldik. Şu anda Süphan Dağı’nın 2 bin rakımlı bölgesindeyiz. Buranın bitki örtüsü ve balı kaliteli olduğu için kovanlarımızı buraya getirdik. Yaklaşık 5 ay burada kalacağız. Buralarda bu sezonun mahsulünü aldıktan sonra tekrar Ordu’ya döneceğiz. İnşallah buradan iyi bir verim bekliyoruz. Şu anda burada yaklaşık 150 civarında arı kovanım var” dedi.
Eskişehir (ÖZEL) Gemiçli Yörüklerden Hıdırellez Şenliği ve şükür duası Eskişehir Seyitgazi Gemiç mahallesinde Hırıdellez şenliği, yağmur ve şükür duası yapıldı. Seyitgazi Gemiç mahallesinde, hafta sonu düzenlenen yağmur duasına ve Hıdırellez Şenliği’ne katılan misafirler, Yörük kültürünün doyasıya yaşandığı ve gelecek nesillere aktarıldığı bir gün geçirdi. Gemiç Mahallesi muhtarlığı tarafından organize edilen yağmur duası ve Hıdırellez Şenliği, yoğun katılımla gerçekleşti. Geleneksel olarak Mayıs ayının ikinci pazar günü yapılan etkinlik için Gemiç Mahallesi harman yeri tercih edildi. Gemiç Mahallesi Camii’nde Abdulbaki Pala, Tahsin Öztürk ve İrfan Talha Yılmaz tarafından okunan mevlit sonrasında şenlik alanında Kırka Çarşı Camii müezzini Abdulbaki Pala tarafından yağmur duası yapıldı. Ardından Gemiç Mahallesi sakinleri ve hayırseverlerin katkısıyla hazırlanan, ‘Şifalı Yörük Aşı’ olarak bilinen bulgur pilavı ve diğer yemekler ikram edildi. Yöresel müziklerin eşliğinde katılımcılar halaylar çekti, zeybek oyunu oynandı. Uzun aradan sonra bir araya gelen birçoğu Yörük kökenli katılımcılar, doyasıya eğlendi. Seyitgazi Kaymakamı Recep Ali Çolak, katılımcılara bir konuşma yaptı. Çolak, "Yağmur duası ve Hıdırellez şenliği hayırlı uğurlu olsun tebrik ediyorum. İnşallah bol ve bereketli bir dönem geçirmenizi Rabbimden niyaz ediyorum. Her türlü afetten Rabbimin muhafaza etmesini diliyorum’’ diye konuştu. Gemiç Köyü Yörük Türkmen Kültürü ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Fadime Uzun, bir konuşma yaparak günün anlam ve önemini anlattı. Gemiç Köyü Yörük Türkmen Kültürü ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Fadime Uzun ise, ’’Hırıdellez bayramı biz Türklerin, Türkmenlerin, Yörüklerin mevsimlik bayramlarından biridir. Atalarımızdan dedelerimizden büyüklerimizden bize miras kalmıştır ve biz de her yıl bu Hıdırellez bayramını kutluyoruz Hıdırellez demek doğanın canlanması demektir, Hıdırellez demek doğanın canlanması demek, umut demektir, sevgi demek hoşgörü demektir, birlik beraberlik demektir’’ diye belirtti. Sonrasında eski Yörük oyunlarından olan ve unutulmaması için yöre halkının çaba gösterdiği ’Cungurdaş’ oyunu oynandı ’Cungurdaş’ hakkında konuşan mahalle sakini Gülseren Küçük; ’’Eski gelenek göreneklerimize göre biz buna Cungurdaş deriz. Karnı midesi ağrıyanlar buna binince karnının ağrısı geçerdi eski örnekleri çoluk çocuk öğrensin diye yayınlıyoruz’’ diye belirtti. Sonrasında Gemiç’liler ve misafirler halat çekme çuval yarışı gibi bir çok oyunu beraber oynadılar. Akşam saatlerine kadar devam eden etkinliklere, Seyitgazi Kaymakamı Recep Ali Çolak, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Seyitgazi AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Türk, Muhtarlar, Gemiç Köyü Yörük Türkmen Kültürü ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Fadime Uzun, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yörükler ve çok sayıda mahalleli katıldı.