EĞİTİM - 19 Nisan 2024 Cuma 14:29

UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu.


Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı.


13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı.


Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi.


Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de patlamalar 4 gündür devam ediyor Denizli’de kurulacak jeotermal tesis için yapılan sondaj çalışması sırasında meydana gelen patlamalar 4 gündür devam ediyor. Yüzeye fışkıran jeotermal su nedeniyle bölgede geniş çaplı önlem alınırken, metrelerce yüksekliğe fışkıran su havadan görüntülendi. Denizli’de 4 gündür devam eden patlamaların ilki, 29 Nisan Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında Sarayköy ilçesi Yeni Babadağ Caddesi üzerinde meydana geldi. Bölgede kurulması planlanan jeotermal tesis için yapılan sondaj çalışmaları sırasında bir patlama gerçekleşti. Özel bir firma tarafından yürütülen sondaj çalışmaları esnasında 850 metre derinlikte hidrojen sülfür gazının patlamasıyla jeotermal su metrelerce yüksekliğe ulaştı. Devam eden patlamalar nedeniyle bölgede geniş çaplı önlem alınırken, patlamalar sırasında Babadağ kara yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlandı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sırasında sülfür gazı da çevreye yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler güvenlik tedbirleri alırken, yüzeye fışkıran jeotermal su dördüncü günde de devam ettiği görüldü. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan sülfür gazı ölçümlerinde yanma riski olmadığı öğrenilirken, cadde üzerinde ulaşıma kapatıldı. Basınçlı jeotermal su ve gaz nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte zorlandığı kuyu havadan görüntülendi. Kuyunun bir süre sonra kapatılacağı öğrenildi.
Eskişehir Raylı sistemin TOGG’u Eskişehir’de üretiliyor TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Albayrak, Eskişehir’de üretimi devam eden ve TCDD Taşımacılık için 500 milyon euroluk sipariş alınan 95 adet Eskişehir 5000 Elektrikli Anahat Lokomotifleri’nin üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret ile ilgili bilgilendirmede bulunan Albayrak, Türkiye’nin ‘Millî Teknoloji Hamlesi’ sayesinde hemen hemen her alanda dünya çapında bir üretici olduğunu belirtti. Eskişehir’in ve Türkiye’nin gururu TÜRASAŞ’ın ulaşım sistemlerinde önemli pay sahibi olduğunu vurgulayan Albayrak, şunları söyledi: “Gururumuz, Demiryolu sektörünün lokomotifi TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Bölge Müdürümüz Ali Rıza Isın’dan öncelikle TÜRASAŞ’ın TCDD Taşımacılık için 500 milyon euroluk sipariş aldığı ve şehrimizde üretimi devam eden yerli ve millî 95 adet Eskişehir 5000 Elektrikli Anahat Lokomotifi Projesi ve Ar-Ge çalışmalarına dair bilgiler aldık. Nasipse 3 sene içerisinde siparişleri teslim etme planı var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ektiğimiz tohumlar seneler sonra meyvelerini vermeye başladı. 500 milyon euro gibi yüksek meblağ paramız yurt dışına gitmeyecek, şehrimizde yani ülkemizde kalacak. Eskişehir’imizde üretimi devam eden bu mega proje için ne kadar gurur duysak azdır. Bazıları şehirde suni gündem oluşturma çabalarına devam etsinler. Biz Türkiye Yüzyılı ışığında yürümeye devam edeceğiz. Değerli müdürümüze, ekibine ve işçi kardeşlerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”