ASAYİŞ - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:44

Tokat depreminin yaraları sarılıyor

A
A
A

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar alan vatandaşlara konteyner dağıtılmaya başlandı.

Sulusaray ilçesinde 18 Nisan’da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor. Deprem nedeniyle evi hasar alan ailelere konteyner nakliyesi yapılıyor. Evlerine giremeyen vatandaşlar için konteynır ve hayvanları için çadır dağıtımları tüm hızıyla devam ediyor.

Tokat depreminin yaraları sarılıyor

“Konteyner kurulumları başladı”

Sulusaray Kaymakamı Ömer Burak Bozkurt, “Sulusaray ilçemizde meydana gelen depremlerle ilgili çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmış olup akabinde ağır hasarı olan vatandaşlarımıza konteyner temin etmeye başladık. İlk etapta 81 vatandaşımızın ağır hasar almış olan evlerde yaşamış olduğunu tespit ettik. Bunlar 39 tanesine de hızlı şekilde konteyner kurulum çalışmaları tamamlanmıştır. Hali hazırda bekleyen konteynırlarımız da bulunmaktadır. Bunların da hızlı şekilde bu hafta içinde tüm ağır hasarlı vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetlerde AFAD ve kaymakamlığımız gerekli her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Hızlı bir şekilde vatandaşların konteynırlarına kavuşması için koordineli bir şekilde faaliyetler yürütülmektedir” dedi. Konteynıra kavuşan vatandaşlar ise yetkililere teşekkür etti.

Tokat depreminin yaraları sarılıyor

Yasin Kıras - Burhanettin Erden

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da Çerkes Sürgünü 160’ıncı yılında anıldı Antalya’da bulunan Çerkes dernekleri Çerkes Sürgünü’nün 160’ıncı yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı Antalya Çerkes Derneği ve dernek üyeleri, 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anma Günü nedeni ile Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde Çerkes ve Türk bayrakları bulunan grup Çerkezce ve Türkçe olarak yaptıkları basın açıklamasında Çerkezlerin, Çarlık Rusya’sına karşı yüzyıldan fazla süren özgürlük savaşının 21 Mayıs 1864’te kesin olarak kaybedildiğini belirtti. Grup üyeleri adına konuşan Şevval Cankat, “21 Mayıs 1864’te kesin olarak kaybettik. Anavatanımız Çerkesya işgal edildi; halkımız kadın, çocuk, yaşlı demeden tarihi vatanımız Çerkesya’dan sürüldü; köylerimiz, ekinlerimiz, bahçelerimiz ateşe verildi; Çerkesya haritalardan silindi” dedi. ‘Adalet ve geçeğimizi istiyoruz’ 21 Mayıs’ın Çerkes halkının Çerkesya’dan sürgün edildiği, nüfusunun yüzde 90’ının soykırım ve sürgüne kurban verildiği gün olduğunu söyleyen Cankat, “Bugün hala hem anavatanımızda hem de diasporada gelecek kaygısı içerisinde yaşıyor, asimile oluyorsak ve varlığımız tehdit altındaysa; bunun nedeni Rusya Federasyonu’nun Çerkes Soykırımı’nı tanımaya ve sonuçlarını telafi etmeye yanaşmıyor, inkar etmeyi yeğliyor ve Çarlık Rusyasının politikalarının hala devam ettiriyor olmasıdır. Bu nedenle, Rusya Federasyonu’nun Çerkes Soykırımını ve Sürgününü tanımasını ve tüm sonuçları ile birlikte telafi etmesini; yani adalet ve geleceğimizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi Final Serisi’nde eşitlik sağlandı Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2023-2024 sezonunun final serisi ikinci maçında Armada Praxis Yalıkavak, Yenimahalle Belediyesi’ni 35-26 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi. Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2023-2024 sezonunun final serisi ikinci maçında Armada Praxis Yalıkavak, Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda Yenimahalle Belediyesi ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 17-13 önde kapatan Armada Praxis Yalıkavak, karşılaşmadan 35-26 galip ayrılarak seride durumu 1-1 yaptı. Serinin üçüncü maçı 24 Mayıs Cuma günü Ankara Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda saat 17.00’de oynanacak. Şampiyonluk Etabı final serisi beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanıyor. Seride üç maçı kazanan takım Kadınlar Süper Ligi Şampiyonu, diğer takım ise Kadınlar Süper Ligi ikincisi olacak. Erkekler Süper Ligi’nde Beykoz Belediyesi üçüncü oldu Erkekler Süper Ligi Sıralama Etabı Üçüncülük serisinde rakibi Spor Toto’ya 2-0’lık üstünlük sağlayan Beykoz Belediyesi, Erkekler Süper Ligi’ni üçüncü olarak tamamladı. Beykoz R. Şahin Köktürk salonunda oynanan ilk maçı 31-29, bugün oynanan ikinci maçı da 32-26’lik skorla kazanan Beykoz Belediyesi, Erkekler Süper Lig üçüncüsü oldu. Müsabaka sonrasında yapılan tören ile Beykoz Belediyesi’ne plaket ve madalyaları THF Asbaşkanı Salim Öztürk takdim etti. Spor Toto ise Köyceğiz Belediyesi - Nilüfer Belediyesi serisinin galibiyle dördüncülük maçına çıkacak. Bu seride ilk maç kural hatası nedeniyle iptal olurken, bugün oynanan ikinci maçı 33-34 Nilüfer Belediyesi kazandı. Seride takımlar 22 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00’te Köyceğiz Spor Salonu’nda karşılaşacak. Erkekler Süper Ligi Yedincilik-Sekizincilik serisinde ise rakibi Konya BBSK’yı iki maçta da yenen İzmir BBSK, Erkekler Süper Ligi’ni yedinci sırada tamamladı.