GÜNDEM - 24 Nisan 2024 Çarşamba 13:04

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

A
A
A
Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Kayseri Talas Gençlik Merkezi ekibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Batman’daki ilkokul öğrencilerine 1 ay süren eğitimle zeybeği öğretirken, miniklerin gösteri büyük alkış aldı.


Talas Gençlik Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Batman’a bağlı Sason ilçesinde bulunan Yunus Emre İlkokulu öğrencileri ile muhteşem bir gösteriye imza attı. Gösteri için Yunus Emre İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mehtap Coşkun Akkar, Tuba Altay, Emine Yeşilçimen ve Yunus Emre Ayduslu öğrencilerine yaklaşık bir ay süren zeybek dersiyle gösteriye hazırladı. Yapılacak olan gösteriyi uzaktan görüntülü konuşma ile bağlanan Halk Oyunları Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Polat yönlendirmeleriyle tamamlandı.


Gösterinin yapılacağı yer olan Sason’a gösteri ekibinde bulunan Halk Oyunları ekibiyle katılan Mehmet Polat, miniklerin gösterisinin ardından kendi ekibiyle Sason Halkı için hazırladıkları zeybek gösterileriyle programlarını tamamladı. Böylelikle Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna kültürel miras aktarılmış oldu.


Programı takip eden Sason ilçe Kaymakamı Murat Mete, Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt program tamamlandıktan sonra gösteri için hazırlanan öğretmenleri ve program için Kayseri’den Sason’a giden Mehmet Polat ve ekibini tebrik edip Sason’da gösteriyi takip eden vatandaşlar adına teşekkür etti.



Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)