GÜNDEM - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 20:25

Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı

A
A
A
Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı

Burdur’un Gölhisar ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için uğurlama merasimi düzenlendi.


Geniş bir katılımla düzenlenen program, Çeşme Çarşı Camii önünde ikindi namazı sonrası gerçekleşti. Kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için dualar edildi. Duanın ardından alana gelenler, hacı adayları ile vedalaştılar.


Gölhisar ilçesinden özel bir şirket aracılığıyla kutsal topraklara 13 hacı adayının gideceği öğrenildi.



Gölhisarlı hacı adayları dualarla uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de binlerce Türk bayrağı dağıtıldı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Terme Belediyesi, esnaf ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza şanlı bayrağımızı dağıtarak bayramın coşkusunu paylaşıyoruz” dedi. Terme’de sokaklar, 19 Mayıs öncesinde Türk bayraklarıyla donatıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla Terme’de esnaf ve vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımına kendisi de katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’yi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz” diye konuştu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk bayrağı bizim en kutsal varlıklarımızdan biridir. Önceden bayramlarda vatandaş olarak bayrak asardık, ancak bu geleneği kaybetmeye başladığımızı gözlemledim. Bu nedenle esnafımıza küçük bir hatırlatma yapmak amacıyla Terme Belediyesi olarak bayrak dağıtıyoruz. Bayramlarımızın öncesinde ilçemizi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza sahip çıkarak, bayramlarımızın coşkusunu birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kul, bayramın önemine dair yaptığı açıklamada, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gençlik, bu mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bizler, bu bayramı coşkuyla kutlayarak geleceğimizi aydınlatmak için çalışmalıyız. Milli bayramlarımız ve Türk bayrağı, bu mücadeledeki kararlılığımızın ve birliğimizin simgesidir. Bugün, bu bayrağı gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa Gençler, bayramlarını robotlarını yarıştırarak kutladı Bursa’da 3’üncüsü düzenlenen ulusal robot yarışması Robolution’24, renkli görüntülere sahne oldu. Gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını robotlarını yarıştırarak kutladı. Bursa’da düzenlenen Robolution’24 yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından ilk okuldan liseye kadar bütün sınıflar katıldı. Birbirinden çekişmeli anlara sahne olan yarışlar 2 gün boyunca heyecanla devam edecek. İlk günü mini sumo ve temel çizgi yarışmalarına sahne olurken, ikinci gün ise arazi yarışları ve serbest kategoride öğrenciler birbiriyle yarışacak. Teknoloji Editörü Furkan Karaca, VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile bir sunum gerçekleştirdi. Teknolojinin artık en ufak cihazlara kadar indirgendiğini söyleyen Furkan Karaca, VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü’nün insan uzvu gibi işlev gördüğünü belirtti. VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile yapılan işlemler hakkında da bilgiler veren Furkan Karaca, canlı bir şekilde uygulamaları izleyenlere aktardı. Kimi arkadaşını, kimi ağabeyini, kimi ise çocuğunu desteklemek için salonu hınca hınç doldurdu. İlk elemeleri başarıyla geçen gençler, çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. Yaptıkları robotların ileride geliştirerek daha güzel projelere imza atacaklarını belirten gençler, böyle bir etkinliğin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılmasının ise çok özel olduğunu söyledi.