ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 09:27

Kars’ta jandarmadan annelere uyuşturucu eğitimi

A
A
A
Kars’ta jandarmadan annelere uyuşturucu eğitimi

Kars’ta jandarma köylerde annelerle bir araya geliyor. Jandarma annelere uyuşturucunun zararlarını anlatıyor. Annelerden uyuşturucuyla mücadelede etkin bir şekilde görev almalarını istiyor.


Kars Jandarma Komutanlığı, “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında köylerde annelerle buluşuyor. Jandarma ekipleri Selim ilçesine bağlı Büyük Oluklu köyünde anne ve anne adaylarıyla bir araya gelerek uyuşturucunun zararları hakkında bilgi veriyor. El broşürü ve slayt gösterileriyle uyuşturucunun etkilerini, çocuklar üzerindeki zararlarını anlatan jandarma ekipleri, annelerden gençleri uyuşturucu bataklığından korumak için destek alıyor.


Kars Jandarma Komutanlığı’nca uyuşturucuyla mücadele kapsamında bu tür eğitimlerin aralıklarla devam edeceği öğrenildi.


Öte yandan Kars’ta göreve başladığı günden itibaren jandarma bölgesinde yaptığı terör, asayiş, uyuşturucu, düzensiz göçmen operasyonlarıyla dikkatleri üzerine çeken Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper’in başarılı çalışmaları vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.



Kars’ta jandarmadan annelere uyuşturucu eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Vali Hüseyin Aksoy’dan, Anneler Günü mesajı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, yaklaşan Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Anneler Günü mesajı yayımladı Anneliğin yüceliğine vurgu yapan Vali Hüseyin Aksoy, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Vali Aksoy’un mesajında, "Annelerimiz, hayatımız boyunca derin ve benzersiz bir sevgiyle bağlandığımız, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır. Hayatları boyunca büyük özveri, karşılıksız sevgi ve sınırsız hoşgörüleriyle çocuklarını eğitip, kişiliklerini biçimlendirmek ve onu bir yetişkin durumuna getirmek, annelerin yakınmadan, tüm yürekleriyle yerine getirdiği yüce bir uğraştır. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın iyi birer insan, duyarlı birer vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak öncelikle annelerimizin sorumluluğundadır. Annelerimizin bu güç, ancak kutsal görevlerini severek yerine getirdiklerine inanıyorum. Annelerimizi ne kadar çok sevdiğimizi söylemek için yılın bir gününü beklemek yerine, onları her gün anmalı, hayatlarını kolaylaştırmak için üstümüze düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Edindikleri bilgi, birikim ve yaşam deneyimlerini çocuklarına aktararak, onların insanları, dünyayı, hayatı seven mutlu bireyler olmaları için özveriyle gece gündüz uğraş veren, her biri sevgi sembolü olan, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, esenlikler diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Bilecik 2023 yılında Türkiye’de 166 bin 614 kişi çölyak hastalığı ile mücadele ediyor Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, çölyak hastalığına değinerek 2023 yılında Türkiye’de 166 bin 614 kişinin hastalık ile mücadele etmekte olduğunu açıkladı. Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, çölyak hastalığının genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli proteine maruz kalma sonucu gelişen, kronik, immün aracılı bir ince bağırsak enteropatisi olduğunu belirterek dünya çapında farkındalık çalışmalarının olduğunu belirtti. Damkacı, "Çölyak hastalığı temelde ince bağırsağı etkilese de, klinik özellik yelpazesi hem intestinal hem de ekstraintestinal semptomlar ile çok geniştir. Her yaş grubunda, her ırkta ve her iki cinste de görülebilir. Çölyak hastalığında etkin olduğu bilinen tek tedavi, glutenin ömür boyu diyetten çıkarılmasıdır. Glutensiz diyet uygulanmasındaki amaç, hastalığın var olan semptomlarını kontrol altına almak, hastaların yaşam kalitelerini arttırmak ve hastalıkları ile ilgili komplikasyonların oluşmasını önlemektir. Özellikle çölyak hastalığında erken tanı çocuklarda büyümenin yakalanmasında, uzun dönem komplikasyonlarının önlenmesinde önemlidir. Çölyak hastalığı toplumun yaklaşık yüzde 1- yüzde 0.03 etkilemektedir. Hastalığın çok geniş bir klinik yelpazeye sahip olması, atipik seyir gösterebilmesi veya hiç bulgu vermemesi nedeniyle gerçek bir prevalans vermek zorlaşmaktadır, bu nedenle hastaların ancak yüzde 10’nuna tanı konulduğu tahmin edilmektedir’’ dedi. Çölyak glutensiz beslenme ile bir hastalık değil yaşam tarzı olarak hayata yerleşmelidir. Bakanlığımız tarafından çölyak konusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, paydaş sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yapılmaktadır’’ dedi.