SPOR - 26 Nisan 2024 Cuma 10:46

Nuggets, Lakers’ı yenerek seriyi 3-0 yaptı

A
A
A
Nuggets, Lakers’ı yenerek seriyi 3-0 yaptı

NBA play-off ilk turunda Denver Nuggets, Los Angeles Lakers’ı 112-105’lik skorla mağlup ederek seride durumu 3-0 yaptı.

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) play-off turuna 3 maçla devam edildi. Batı Konferansı’nı ikinci sırada tamamlayan Denver Nuggets, play-in oynayarak 7. sırayı alan Los Angeles Lakers’a karşı çıktığı serinin üçüncü maçını da kazanarak durumu 3-0 yaptı. Yarı final için büyük avantaj elde eden Nuggets’ta Aaron Gordon 29 sayı, 15 ribaund, Nikola Jokic 24 sayı, 15 ribaund, 9 asist, Jamal Murray 22 sayı, 9 asist, Michael Porter da 20 sayı, 10 ribaundla mücadele etti. Lakers’ta ise Anthony Davis’in 33 sayı, 15 ribaund, LeBron James’in 26 sayı, 9 asist, Austin Reaves’ın da 22 sayı, 5 ribaundluk katkısı yeterli olmadı. Nuggets, pazar gecesi oynanacak serinin dördüncü karşılaşmasını da kazanması durumunda konferans yarı finaline yükselecek.

Nuggets, Lakers’ı yenerek seriyi 3-0 yaptı

Sixers, seriyi 2-1’e getirdi

Doğu Konferansı eşleşmesinde Philadelphia 76ers, sahasında New York Knicks’i 125-114 yenerek seriyi 2-1 yaptı. Sixers’ta Joel Embiid 50 sayı, 8 ribaund, 4 asistle galibiyette önemli pay sahibi olurken, Tyrese Maxey 25 sayı, 7 asist, Kelly Oubre de 15 sayı, 7 ribaund kaydetti. Knicks’te ise Jalen Brunson 39 sayı, 13 asist, Jost Hart da 20 sayı, 6 ribaund, 6 asistle oynadı.

Magic, durumu 2-1 yaptı

Doğu Konferansı’nın bir diğer eşleşmesinde Orlando Magic, konuk ettiği Cleveland Cavaliers’ı 121-83’lük skorla yenerek seriyi 2-1’e getirdi. Magic’te Pablo Banchero 31 sayı, 14 ribaund, Jalen Suggs 24 sayı, 4 ribaund, Franz Wagner 16 sayı, 8 asistle takımını galibiyete taşıdı. Cavaliers’ta ise Jarrett Allen’in 15 sayı, 8 ribaund, Caris LeVert’in 15 sayı, 3 asist, Donovan Mitchell’ın da 13 sayı, 7 asisti yenilgiyi engelleyemedi.

Yunus Emre Öztaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun İLMEK Projesi, kariyer kapısı olacak SAMSUN (İHA) – İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım Meslek Edindirme Kurslarının (İLMEK) vatandaşların kariyer kapısı olacağını söyledi. Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, toplumun tüm kesimlerini içine alan bilgilendirme, yönlendirme, danışmanlık ve meslek kazandırma hizmeti sağlamaya yönelik İLMEK Projesi ile İlkadım’da istihdamın artırılmasına, nitelikli meslek sahibi insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik model teşkil edecek projeyi yakın zamanda hayata geçireceklerini kaydetti. İlkadımlıların her alanda yanında olduklarını belirten Başkan İhsan Kurnaz, "İş ve aşın hayatımızdaki öneminin farkındayız. Bu anlamda meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz. Ara eleman eksikliğinin giderilmesine büyük katkı sağlayacak olan İLMEK Projemizle halkımıza istihdam yollarını açabilecek projeler üreterek iş imkanları sunacağız. İlk etapta işsizliğin önüne geçecek olan projemizle en çok aranan meslek gruplarından altı farklı meslekte, meslek edindirme kursu açacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Bölümü başta olmak üzere İŞKUR, üniversiteler, meslek liseleri, meslek odaları, sivil toplum kuruşları ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği protokolleri ile alakalı ön hazırlık çalışmalarını başlattık. Ücretsiz olarak sunulacak olan kurslarda, kursiyerler sınava tabi tutularak, başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Kursiyerler eğitimlerin ardından aldıkları sertifikalarla, iş arama sürecinde ve kariyerlerinde önemli bir avantaj elde edecek” dedi.
İstanbul Esenler’in akademileri belgeselde Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen kültür sanat faaliyetlerinin ele alındığı “Kültürel Dönüşümün Hikayesi” adlı belgesel dizisi, “Akademiler ve Okullar” bölümüyle meraklılarıyla buluştu. Her yaştan vatandaşı kültür sanatın renkli dünyasıyla tanıştıran Esenler Belediyesi, “Kültürel Dönüşümün Belgeseli”nin “akademiler ve okullar” bölümünü meraklıların ilgisine sundu. Şehir Ekranı TV’de yayınlanan belgeselin bu bölümünde Esenler’de 7’den 70’e herkesin hizmetine sunulan akademiler ve okullar konusu ele alındı. "Altyapıyı kuran aracı kuruluşlarız" Belgeselde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Biz aslında insanların ulaşmak istediği menziline gitmek için aracı kuruluşuz. Çünkü onlara ulaşmak istedikleri mekânı inşa ederek, ulaşmak istediği yere aracılar olarak altyapıyı kurarak kültürde, sanatta ve diğer alanlarda bunu inşa eden kurumuz” diye konuştu. "Kendi filmlerini çekiyorlar" Esenler Sinema Akademisi koordinatörlerinden Mürvet Özgün, öğrencilere kendi filmlerini çekme fırsatı sunduklarını kaydederek “Biz burada öğrencilerle beraber sahada neler yapabileceklerine dair kamera teknikleri, kurgu teknikleri ve senaryo yazımı noktasında bilgiler verdik. Bu alanda öğrencilerimize kendi kısa filmlerini çekmeleri için yardımcı olmaya çalıştık. Bu eğitimlerin yanı sıra aslında öğrencilerimizi sektörden insanlarla buluşturuyoruz. Bu zamana kadar birçok öğrencim sette, senaryo aşamasında çalışmaya başladı. Biz onlara bu yolda ortak olduk diyebilirim” ifadelerini kullandı. "Hem teorik hem uygulamalı eğitim verdik" Esenler Medya Akademisi eğitmeni Onur Günaydın ise “Biz öğrencilerin üniversitelerdeki aldıkları yetersiz teknik eğitim eksikliğini kapatmaya yönelik bir eğitim planı hazırladık. Öğrencilere sekiz hafta boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verdik. Dersler dışında da medya alanında önemli isimleri ağırladığımız seminerler gerçekleştirdik” dedi. "Büyük bir farkındalık kazandık" Medya Akademisinde eğitim alan Abdülkerim Alçık ise şunları kaydetti: “Diksiyondan haberciliğe, sinema tarihinden kameramanlığa birçok alanda ders aldık. Bu eğitimin bize büyük bir farkındalık kazandırdığını düşünüyorum. Akademiden önce yolun başındayken şimdi mesleki anlamda yolun ortasına geldiğimi düşünüyorum.”