ASAYİŞ - 19 Nisan 2024 Cuma 15:47

Kuyumcu soygunu şüphelileri adliyeye getirildi

A
A
A
Kuyumcu soygunu şüphelileri adliyeye getirildi

Giresun’un Bulancak ilçesinde dün yaşanan kuyumcu soygununun 3 şüphelisi Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınmasının ardından bugün ilçe adliye binasına getirildi.


Bulancak ilçesi Bulancak Mahallesi’nde dün saat 11.10 sıralarında ‘Gündoğdu Kuyumculuk’ isimli iş yerine gelen maskeli ve silahlı 3 kişi, iş yeri içerisi ve önünde ateş ederek çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra vitrinde bulunan altınları çantaya doldurup gasp ettikleri taksi ve alıkoydukları taksi şoförünü ile kaçtı. Kuşluhan köyü civarında terk ettikleri taksiden farklı bir araç ile bölgeden ayrıldıkları tespit edilen 3 kişi, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, Giresun İl Jandarma Komutanlığı ve Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde aynı gün içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Şüphelilerin alınan ifadeleri ve yer göstermeleri sonucunda Kuşluhan köyünde ormanlık alanda yapılan aramalarda kuyumcudan gasp edilen altınlar, olayda kullanılan tüfek, maske, şapka gibi suç aletleri bulunurken değişik modellerde bilezik ve zincirlerden oluşan piyasa değeri yaklaşık 7 milyon 489 bin TL olan 3 kilo 250 gram altın iş yeri sahibine teslim edildi.


Şüpheliler E.B., S.C. ve S.T. ise ifadelerinin alınmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında bugün Bulancak Adliyesine getirildi.



Kuyumcu soygunu şüphelileri adliyeye getirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında toplanarak Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, yerinde dönüşüm için yapılacak başvurularda uyulması gereken kuralları belirleyerek karara bağladı. Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 08 Nisan 2024 Tarihli Meclis Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Ağırlıkla imar maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından hem yaraların sarılması hem de yerinde dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi amacıyla ‘7452 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’ kapsamında ‘Yerleşme ve Yapılaşmaya’ ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yerinde dönüşüm için yapılan başvurularda; uyulması gereken kurallara dair İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülüp onaylandı. Toplantıda ayrıca İmar Komisyonu tarafından hazırlanan; Yeşilyurt İlçe sınırlarındaki Cemal Gürsel Mahallesi 7. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına plan notu eklenmesi talebi, Aşağıbağlar Mahallesi 8. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına plan notu eklenmesi talebi, Tecde ve Çilesiz Mahallesi 9. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbaşı Mahallesi 13. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbaşı Mahallesi 14. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına Plan notu eklenmesi talebi ile Mollakasım Mahallesinde ki plansız alanlarda imar planı talebine yönelik raporlar onaylanırken, Cevatpaşa-Karakavak Mahallelerini kapsayan alanda yapılan ve askıda olan 23. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ise reddedildi. Belediyeye ait iki alan Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bedelsiz tahsis edildi Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2023 Yılı Mali Yıl Kesin Hesap Tasdiki ise yapılan görüşmelerin ardından onaylanırken, tapuda Yeşilyurt İlçe sınırlarında yer alan Hacı Abdi Mahallesi ile Yeşiltepe Seyran Mahallesinde bulunan park alanına ‘Aile Sağlık Merkezleri’ yapılması için ilgili park alanlarının 10 yıl süreyle Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz tahsis edilmesine dair hazırlanan gündem maddesi ise kabul edildi. Toplantıda ayrıca 10 madde İmar Komisyonuna havale edilirken, altı madde ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. Yoğun bir gündemle Mayıs Ayı Toplantısını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 05 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 14:00’de toplanarak Haziran Ayı Toplantısını gerçekleştirecek.