Yerel Haberler
Muğla
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 18:31 Başkan Ünlü hafta sonunu sahada geçirdi Hafta sonu mesaisini sahada sürdüren Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Belediyenin binalarında da incelemelerde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, hafta sonu mesaisinde yine sahadaydı. İlk olarak Camiavlu Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Ünlü, mahalle muhtarı Melikşah Nor’un konuğu oldu. 31 Mart seçimleriyle oluşan mahallelerden biri olan Camiavlu’da muhtar Nor’un seçim kutlaması dolayısıyla düzenlediği keşkek ikramına katılan Başkan Ünlü, hem diğer mahalle muhtarları hem de bölge sakinleriyle bir araya geldi. Camiavlu’nun birçok konuda eksiği olduğunun altını çizen Başkan Ünlü, “Tüm bu sorunların tespiti ve çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Bizi bir araya getiren Muhtarımız Melikşah Nor’a teşekkürlerimi sunuyor; bu önemli görevde başarılar diliyorum. Hep birlikte sorunların üstesinden gelecek, ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi. CHP İlçe Başkanı Ömer Bozdemir, meclis üyeleri ve belediye birim amirlerinin de eşlik ettiği Başkan Ünlü ardından semt pazarını ziyaret etti. Burada esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet eden Ünlü, yapılması gereken çalışmalarla ilgili öneri ve taleplerini dinledi. Başkan Ünlü ve beraberindekiler buradaki görüşmelerin ardından Belediye Geçici Hayvan Bakımevi’nde ve kapatılan huzurevinde de incelemelerde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün bir sonraki durağı ise Marmaris Limanı’nda demirleyen TCG Nusret Müze Gemisi oldu. Halkın ziyaretine açılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG Nusret Müze Gemisi’ni ziyaret etti. Başkan Ünlü, vatandaşları Pazar günü de açık kalacak müzeyi görmeye davet etti. Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nin genel kuruluna da katılarak başkanlık görevini Mustafa Kemal Huz’dan devralan Caner Torunoğulları’nı tebrik etti.
Muğla’da Karaçay-Malkar Türkleri ve Dilleri konuşuldu
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:49 Muğla’da Karaçay-Malkar Türkleri ve Dilleri konuşuldu Bugüne kadar pek bilinmeyen Karaçay-Malkar Türkleri düzenlenen konferansta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde konuşuldu. MSKÜ Metinbilim Topluluğu ve Metinbilim Enstitüsü Derneği’nin iş birliği ile üniversitede düzenlenen konferansta Dr. Ayşe Günay, “Karaçay-Malkar Türkleri ve Dilleri” konusunda bir konferans verdi. MSKÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Araştırma Görevlisi olan ve kendisi de bir Karaçay-Malkar Türkü olan Dr. Ayşe Günay, bir Kafkas halkı olan Karaçay-Malkar Türklerinin tarihi, kültürü ve dilleri hakkında bilgiler verdi. Dr. Ayşe Günay, Karaçay-Malkar Türkleri’nin, orta Kafkaslarda Elbruz Dağlarının eteklerinde Karaçay-Çerkes ve Kabardin-Balkar Özerk Cumhuriyetleri’nde yoğun olarak yaşayan Kıpçak grubundan bir Türk grubu olarak uzun yıllardan beri varlıklarını koruduklarını aktardı. Günay konuşmasında, şu anda Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nde 194 bin 324 Karaçay Türkü’nün yaşadığını; bazı dönemlerde Rus istilasına uğrayan topraklarından 2 Kasım 1943 tarihinde Karaçaylıların, 8 Mart 1944 tarihinde de Malkarlıların Ortaasya steplerine sürüldüklerini söyledi. Karaçay-Malkar Türklerinin Avrupa, Suriye, Kazakistan ve Türkiye’ye gelip yerleştiklerini dile getiren Günay, “Türkiye’de daha çok İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Tokat, Afyonkarahisar ve Yalova illerine yerleşen Karaçay-Malkar halkının başta ABD olmak üzere başka ülkelere de göç ettiğini belirtti. Dr. Günay, bugün Türkiye’de 25-30 bin civarında Karaçay-Malkar Türkü yaşadığını ve bunların muhtelif dernekler etrafında bir araya geldiklerini ve bir federasyon altında birleştiklerini söyledi ve her sene Temmuz ayının ilk hafta sonunda bir şenlikte bir araya geldiklerini ilave etti. Karaçay-Malkar Türklerinin İslamiyetle 18. yüzyılda tanıştıklarını ifade eden Dr. Günay, bu halkın eski Türk inançlarına dayanan bir inanç sistemi olduğunu ve “Kök teyri(Tanrı)/Han teyri, ot (ateş) teyri, sub (su) teyri ve cer (yer) teyri şeklinde bir inanç sistemine sahip olduklarını söyledi. Karaçay-Malkar Türklerinin dil özelliklerine de değinen Dr. Günay, bu halkın dilinin Köktürk dönemi Türkçesinin uzantısı olup Kıpçak grubuna ait olduğunu kelime ve ek örnekleriyle anlattı. Zengin bir halk kültürüne sahip Karaçay-Malkar Türklerinin, gelenek ve göreneklerini göç ettikleri yerlerde de sürdürdüklerini dile getiren Dr. Günay, bilgilerin ortaya çıktıkça, bu halkın daha iyi tanınacağını söyledi. Toplantı sonunda Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkanı Doç. Dr. Ümral Deveci, Dr. Ayşe Günay’a bir teşekkür belgesi takdim etti. Toplantıya öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Konuşma zoom üzerinden yayınlandı ve YouTube’ta da yayınlandı.
MSKÜ’de Eğitim-Öğretim Çalıştayı düzenledi
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:57 MSKÜ’de Eğitim-Öğretim Çalıştayı düzenledi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), eğitim-öğretim süreçlerini geliştirmek amacıyla ’Eğitim-Öğretim Çalıştayı’ düzenlenirken, çalıştayda eğitim-öğretim süreçlerindeki sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. MSKÜ’de geçen yıl Aralık ayında ve bu yılın Ocak ayında gerçekleştirilen AR-GE başlıklı kurumsal gelişim çalıştaylarının ardından düzenlenen etkinliğe, üniversitenin akademik birimlerinden 32 akademisyen ve yöneticiler katıldı. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Ülgen’in yanı sıra, eğitim-öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün’ün yönetiminde gerçekleşen çalıştayda, üniversitenin eğitim-öğretim alanındaki güçlü ve zayıf yönleri değerlendirildi. Öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, katılımcıların ortak aklıyla çözüm önerileri geliştirmesine imkan sağladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, Genç Kalite Topluluğu adına yapılan çalıştayın önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin üniversitenin sürdürülebilirliği ve gelişimi için kritik olduğunu belirtti. Ayrıca, gelecekte farklı konu başlıkları altında daha geniş katılımlı çalıştayların düzenleneceğini duyurdu. Bu tür inisiyatiflerin, MSKÜ’nün eğitim kalitesini artırmak ve öğrenci memnuniyetini yükseltmek adına önemli bir adım olduğu belirtilirken, benzer çalışmaların devamının beklendiği ifade edildi.
Bu fuarda lüks tekneler sergilenecek
03 Mayıs 2024 Cuma - 21:54 Bu fuarda lüks tekneler sergilenecek Göcek’te Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) ile D-Marin Göcek Marina işbirliğinde düzenlenen "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" başladı. Lüks tekneler sergilenerek, yerli ve yabancı acentelere tanıtılıyor. Fethiye’nin Göcek Mahallesinde denizcilik sektörüne yeni soluklar kazandırmak amacı ile "5. TYBA Yacht Charter Show D-Marin Göcek" fuarı başladı. Ege ve Akdeniz’in deniz turizmini canlandırmak ve deniz yat turizmini öne çıkarmak için önemli organizasyonlarından kabul edilen etkinliğe farklı boylarda 52 lüks tekne katılıyor. Uluslararası yat kiralama firmalarının ve Türk firmalarının, yerli ve yabancı tekneyle bir araya gelerek oluşturulan fuarda, farklı su sporlarında kullanılan teknolojik aletlerde yer aldı. Fuarın açılış törenine İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, TYBA Başkanı Güneş Aysun, D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin ile yerli ve yabancı misafirler katıldı. TYBA Başkanı Güneş Aysun, yat turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. “Yabancı bayraklı teknelere ev sahipliği yapıyoruz” D Marin Genel Müdürü Bora Ergezgin, “Türk deniz turizm filosunun teknelerinin sergilenmesiyle birlikte farklı ülkelerden gelen brokırlarla beraber yabancı bayraklı teknelere ve mürettebatlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu projede emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu. “Türkiye Turizminin Tanıtımına Katıda Bulunuyoruz” Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği’nin (TYBA) kurulması ve gelişim sürecini anlatan TYBA Başkanı Güneş Aysun, "Türkiye’de deniz ve yat turizminin gelişmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Ticari yat sektöründe farklı taraflar arasında ilişkiyi arttırarak sektörün sorunları ve bunların çözümleri için projeler üretiyoruz” diye konuştu. "Fethiye ve Göcek bir çekim gücü haline geldi" Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, "Yerelde birçok oda ve derneklerimizle birlikte beraber hareket ediyoruz. Fethiye ve Göcek bir çekim gücü haline geldi. Uluslar arası prestijli dergilerde Fethiye turizm destinasyonlarında Türkiye’de birinci sıraya geldi. Fethiye’de bu yıl 2 milyon 200 bin turist hedefimiz var. Fethiye’de turizmi 12 aya çıkarabilmek için de Çin’de çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.
TCG Nusret Müze Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı
03 Mayıs 2024 Cuma - 20:39 TCG Nusret Müze Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı TCG Nusret Müze Gemisi Muğla’nın Marmaris ilçesinde ziyarete açıldı. Bugün Belediye Limanına demirleyen gemi 5 Mayıs Pazar günü saat 17.00 a kadar ziyaret edilebilecek. Çanakkale Deniz Savaşı’nın önemli unsurlarından Nusret Mayın Gemisi’nin anısını yaşatmak adına 2011’de aslına uygun tasarlanan TCG Nusret Müze Gemisi, Marmaris Belediye Limanı’nda ziyarete açıldı. Bu tarihi ve şanlı gemiyi gezen ziyaretçilere Çanakkale Deniz Muhabereleri hakkında bilgi veren görevliler, Almanya’dan 1913’te Osmanlı Donanması’na teslim edilen geminin, 2011’de Gölcük Tersanesi’nde birebir inşa ediliş sürecini de anlatarak önemine değindi. İzmir, Bodrum ve Aksaz Deniz Üssü Limanları’nda ziyarete açılan ve Marmarislilerin, öğrencilerin ve turistlerin yoğun ilgisi ile ziyaretçi akınına uğrayan TCG Nusret gemisini gezenler çok duygulandıklarını belirtirken çocuklar gemiyi getirip burada gezmelerine vesile olanlara teşekkürlerini iletti. Gemi komutanı ve gemi personeli, TCG Nusret’in içinde bilgilendirmeler yaparak, similasyon film ile geminin Çanakkale’de ki güzergahını anlattı.Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’da gemiyi ziyaret ederek bu gemiyi buraya göndererek ziyarete açılmasını sağlayan Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri yetkililerine şükranlarını iletti . Kaymakam Kaya yaptığı açıklamada, "Kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan ordumuzun mihenk taşı olan Nusret Mayın Gemisi tarihe nasıl yön verdiğini sonraki süreçte neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan bu kıvılcım tüm Anadolu’yu sardı. Bu geminin topluma verdiği özgüvenle, kazanma arzusuyla Milletimiz bağımsızlığını hür bir şekilde elde etmiş oldu.’’ diyerek tüm vatandaşları 5 Mayıs Pazar günü saat 17.30 a kadar ziyarete açık olan TCG Nusret gemisine davet etti. Aksaz Deniz Üs Komutanlığına bağlı askeri bando da TCG Nusret Mayın gemisinin önünde 1 saat süren konser vererek milli marşlarımızı söyledi.
Bodrum’un yolları yenilendi
03 Mayıs 2024 Cuma - 17:29 Bodrum’un yolları yenilendi Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından biri olan altyapı eksiklerinin tamamlanması için önemli projeler hayata geçirildi. Yaklaşık 1 Milyar 250 Milyon TL yatırımla kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje Bodrum halkının hizmetine sunuldu. Bu çalışmalar hayata geçirilirken Yarımada’nın farklı noktalarında kazı çalışmaları yapıldı ve yollarda bozulmalar meydana geldi. Bu nedenle bozulan yollarda Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi asfaltlama çalışmaları başlattı ve 10 mahallede sıcak asfalt çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Çalışmalar kapsamında Akyarlar 3,50 km, Turgutreis 5,70 km, Gümüşlük 1,65 km, Koyunbaba 2,50 km, Geriş 4,10 km, Yalıkavak 6,80 km, Gündoğan 4,92 km, Gölköy 3,00 km, Kızılağaç 1,90 km ve Çiftlik 3,93 km olmak üzere toplam 38 km yol çalışması yapıldı. Bodrum Yarımadasında yaşayan vatandaşlar ve esnaflar yolların yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler. 30 yıldır Yalıkavak’ta esnaflık yapan Benan Gönülal, yaptığı açıklamada çalışmaların ardından yolların güzel hale geldiğini ve bu şekilde özellikle yerel turistin bölgeye daha çok geleceğini söyledi. Gönülal, “30 yıldır Yalıkavak’ta beyaz eşya sektöründe esnaflık yapıyorum. Ben nerdeyse her gün bu caddeyi kullanıyorum. Yolumuz, yapılan çalışmaların ardından çok güzel oldu. Şu günkü hali gerçekten çok güzel. Bir diğer açıdan baktığımızda turizmdeki en büyük eksikliğimiz yollardı. Ancak bu tür çalışmalarla yerli turistin ilgisini daha çok çekebiliriz” dedi. Yine Turgutreis’te 36 yıldır esnaflık yapan Kamuran Çaray, “İki sene önce çok kötüydü. Dışarıdan gelen insanlar çok şikayet ediyordu. Ben turistik bir işletmenin sahibiyim. Sevinçiliyz, daha iyi olur diye umuyorum” diye konuştu. Turgutreis bölgesinde çiçekçilikle uğraşan Hasan Ali Ünlü, kanalizasyon çalışmaları sırasında yolların çok bozulduğunu ancak bundan sonrasının güzel olduğunu söyledi. Ünlü, “ Bundan önce kanalizasyon çalışması vardı. Bu nedenle yollarımız berbattı. Bunun zorluğunu çektik ve bundan sonrası güzel olacak. Şu an yolların son hali çok güzel. Biz eskiden kanalizasyonumuzu vidanjörle çektiriyorduk, şimdi kanalizasyonumuz bağlanacak. Ayrıca asfaltlarımız ve yollarımızda güzel oldu” diye konuştu.
İsmet Taşdemir: "Şu anda play-off garanti gibi gözüküyor ama değil"
03 Mayıs 2024 Cuma - 16:42 İsmet Taşdemir: "Şu anda play-off garanti gibi gözüküyor ama değil" Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, play-off için avantaj sağladıklarını ama garantilemediklerini söyledi. Trendyol 1. Lig’in 33. hafta mücadelesinde Bodrum FK, 5 Nisan Pazar günü saat 16.00’da sahasında Kocaelispor’u ağırlayacak. Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesisleri’nde bu maçın hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip, play-off hattında yerini sağlamlaştırmak için müsabakayı kazanmak istiyor. Ligde 53 puanla 6. sırada bulunan Bodrum FK, olası bir beraberlik ve galibiyetle play-off hattındaki yerini garantileyecek. "Şu anda play-off garanti gibi gözüküyor ama değil" Kocaelispor maçı için değerlendirme yapan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, "Bu zamana kadar bizim en güzel yaptığımız şey gerçekçi gitmekti ve yine gerçekçi gidiyoruz. Şu anda play-off garanti gibi gözüküyor ama değil. Olası bir Gençlerbirliği’nin çok farklı galibiyeti, bununla beraber son haftaya puan alamadığımızı varsayıp Bolu, Gençlerbirliği ve biz girdiğimizde sıkıntı yaşadığımız ve play-off’un dışında kalacağımız bir gerçek var. Bu da yabana atılacak bir gerçek değil. Biz bütün gerçekleri önümüze serip o şekilde yol almaya devam edeceğiz. Rakibimiz bu hafta Kocaelispor ve zor bir rakip. Bu maç her türlü şeyi barındırıyor. Play-off’u resmileştirme maçı diğer maçların skorlarına göre son maçı üçüncülük maçı oynama, hatta 4. ve 5. olup iç sahada oynama avantajını yakalama maçı olacak. Bu tür maçlar çok zordur, saldırırsın, gol yersin, beklersin, golden uzaklaşırsın. Doğru oyunu oynamamız gereken bir hafta. Play-off’u önce garantileyelim daha sonra maçın skoruna göre de iç saha avantajını alacak mıyız, alamayacak mıyız ona göre farklı strateji belirleyeceğiz. Biz 2 iç saha maçımızı seyircimizden yoksun oynadık. Onların bizim için ne kadar önemli olduğunu bir sonraki 3. maçta gösterdik. Onlarsız biz de yapamıyoruz. 2 iç saha maçımızı beraberlikle bitirdik, onların olduğu maçta galip geldik. Taraftarlarımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi. Kenan Özer: "Sahaya kazanmak için çıkacağız" Takımın tecrübeli yıldızı Kenan Özer de, "Play-off’u garantiledik gibi gözüküyor ama matematiksel olarak garantilemeden ben hiçbir zaman oldu gözüyle bakmıyorum. Bu hafta Kocaelispor ile güzel maçımız olacak. Tüm taraftarlarımızı bekliyoruz inşallah sahaya kazanmak için çıkacağız. Son 2-3 haftadır kısır bir futbol oynuyor gibi hissediyoruz ama son 3 maçta düşme tehlikesi yaşayan takımlara karşı oynadık. Onların kapalı bir savunmayla oynamaları bizim de oyun şeklimizi bozdu. Bu hafta daha keyifli bir maç olacak. İnşallah bu maçı kazanıp Göztepe maçına daha iddialı bir şekilde devam ederiz. Play-off’a kaldıktan sonra inşallah geçen sene yarım kalan hikayeyi bu sene tamamlamak istiyoruz. Play-off’ta tecrübeliyiz, geçen sene dibine kadar yaşadık" diye konuştu.
Başkan Aras, Bodrumlu gazetecileri ağırladı
03 Mayıs 2024 Cuma - 16:17 Başkan Aras, Bodrumlu gazetecileri ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarete, BGC Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan ve dernek üyeleri katıldı. Başkan Ahmet Aras Bodrum’dan gelen heyeti samimiyetle karşılayıp teker teker hoş geldiniz dedi. Görüşme esnasında Başkan Aras, “13 ilçesinde tüm sorunlarına çözüm bulacağız. Öncelik personel maaşlarının yatması. Belediye Başkanlarımıza da söyledim. Bütçelerinden siz maaşlarınızı ödeyin hizmetleri ben büyükşehir olarak ne gerekiyorsa yapacağımı bildirdim” dedi. BGC Başkanı Eren Ayhan ise dernek üyeleri ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “5 yıl boyunca görev yaptığımız ilçede Belediye Başkanı olarak görev yaptınız. Basınla ilişkileriniz her zaman çok iyi oldu. Muğla’daki görevinizde şahsım ve BGC adına başarılar dilerim. Muğla’nın eksiklerini inşallah en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz. Muğla’da gazetecilik yapmak zor bir görevdir. Özellikle kıyı kesimlerde basın mensubu olmak daha da zordur. Bu zorlukları yerel yönetimlerle yenebiliriz” dedi. Başkan Aras’ın ardından heyet, Bodrum Belediye Başkan Yardımcılık görevinden Muğla Büyükşehir Genel Sekreterliği görevine getirilen Tayfun Yılmaz’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Samimi bir şekilde BGC üyelerini ağırlayan Yılmaz ise Bodrum basınını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “5 yıl boyunca Bodrum’da acısıyla tatlısıyla sizinle beraber çalıştım. Sizlerin yaptığı olumlu ve olumsuz tüm yorumları her zaman dikkate aldım, almaya da devam edeceğim. Sizler halkın sesisiniz, kamunun sesisiniz. Sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu etti” dedi. Her iki ziyaret ile çekilen hatıra fotoğrafı ardından heyet Bodrum’a döndü.
Başkan Aras’tan orman yangın uyarısı
03 Mayıs 2024 Cuma - 15:21 Başkan Aras’tan orman yangın uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı. Çöpleri toplamanın marifet olmadığını, esas olanın atmamak olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ”Bugün Tarım ve Orman Bakanlımızın düzenlediği bir etkinlik var. Orman Benim kampanyası. Sayın Bakanımızın başlattığı bu kampanyayı biz de destekliyoruz. Ormandayız. Yol kenarındayız. Ana yol kenarındayız. Marmaris, Fethiye ve Antalya’ya ulaşımın sağlandığı bir karayolu burası. Yolun kenarında ormanlık alan var. Buralardan topladığımız çöpler inanılmaz. Cam şişeleri, çöpler, soda şişeleri, plastikler, sigara izmaritleri, sigara paketleri var. Toplamak marifet değil, atmama marifet. Kirletmemek lazım, atmamak lazım. Bunları ormana attığımızda güneş devreye girince ısıyı arttırıyor ve düşen yaprakları tutuşturuyor ve sonra da orman yanıyor. Ondan sonra da televizyon izlerken veya yangını görünce diyoruz ki, eyvah yine ormanı yaktılar. Halbuki ormanı sen yaktın. Attığın şişe ile veya attığın çöp ile ormanı sen de yakmış olabilirsin. Önemli olan burada tekrar uyaralım. Arabaların camından lütfen, şişeyi, çöpü, sigara izmaritini dışarı atmayalım. Şu anda orman yangınlarına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Ben Muğlalı hemşehrilerimi biliyorum ki, bu konuda çok duyarlılar. Tekrar söylüyorum. Lütfen ormanlarımızı temiz tutalım. Orman yangınlarına sebep olacak herhangi bir girişimde bulunmayalım. Buna meydan vermeden ormanlarımızı koruyalım” dedi.