Yerel Haberler
Düzce
Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi 02 Mayıs 2024 Perşembe - 17:59:00 Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.
02 Mayıs 2024 Perşembe - 17:47 DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİKAB) Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçildi. Düzce Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen DİKAB Meclis toplantısına, Vali Selçuk Aslan, birliğe üye belediyelerin ve özel idarenin temsilcileri katılım sağladı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal başkanlığında yapılan toplantıda, yapılan gizli oylamada, DİKAB Başkanlığı’na Faruk Özlü getirilirken, Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert Meclis 1. başkan vekili, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak Meclis 2. başkan vekili seçildi. Katip Üye seçiminde ise Çilimli Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kaplan ve Yığılca Belediye Meclis Üyesi Ercüment Şahin asil, Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Sefer Tuzcuoğlu ve Gümüşova Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Daymaz ise yedek üye olarak belirlendi. Birlik encümen üyeliğine de, İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekçi getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ise, Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak ve Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız’dan oluştu. Toplantıda, DİKAB Başkanlığı’na seçilen Özlü’ye proje ve protokol yetkisi de verildi. Faaliyet alanında sokak hayvanları da eklendi Öte yandan meclis toplantısında, Düzce İli Katı Atık Birliği’nde tüzük değişikliği kararı da alındı. Yapılan değişiklik ile Düzce’de katı atıkların bertarafı için kurulmuş bulunan ve Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ilçe-belde belediyelerinin ortağı olduğu birliğin faaliyet alanına başıboş ve sahipsiz sokak hayvanları da eklendi.
02 Mayıs 2024 Perşembe - 17:41 Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı
02 Mayıs 2024 Perşembe - 12:58 Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı Düzce Belediyesi’nin Avrupa Birliği Yatırım Fonundan aldığı hibe ile uygulama sürecine başladığı Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Projesi (SKUP) 2. Yönlendirme Komitesi toplantısı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, projenin uluslar arası konsorsiyum üyeleri olan Proje Kilit Uzmanları Bas Govers ve Patrick Van Egmond’un katılımı ile yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın katkıları ve Avrupa Birliği Hibe Fonları sayesinde kısa süre önce yapılan açılış organizasyonu ile fiilen başlayan SKUP 2. Yönlendirme Komitesi toplantısı Düzce Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi. Prof Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. Tijen İğci, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, uluslar arası ortaklar Proje Kilit Uzmanları Bas Govers ve Patrick Van Egmond ile Düzce’den proje dahilinde çalışmalar yürüten temsilciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Günden, kentsel hareketliliğin yenilenebilir enerji ile sağlanması için alternatifler oluşturulmasının öneminden bahsederek şunları kaydetti: “Düzce, doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehir ve bu güzellikleri korumak, gelecek nesillere aktarmak Belediye olarak bizim en önemli görevlerimiz arasında yer almakta. Bu nedenle, kentsel hareketliliğin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla önlemler almaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi ulaştırma, hareketlilik ve erişebilirlik, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında itici güç olarak oldukça önemli bir rol oynamakta. Bu çerçevede gerek ülkemizde gerekse de küresel ölçekte bir çok şehirde uygulamaya konulan Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı projesi Düzce’de kentsel ulaşım sistemlerini tasarlama, yapılandırma ve iyileştirme imkanı sunuyor.” “Amaç çevresel kaliteyi arttırmak” Toplantıya katılanlara hitabında şehir içi ulaşım sistemlerinde refahın, erişilebilirliğin ve güvenliğin öneminden bahseden Günden, proje sonunda çevresel kaliteyi koruyacak çözümlerin ortaya çıkacağına inandığını belirtti ve şöyle konuştu: “Projemizle birlikte Düzce’de kentsel yaşam kalitesini, refahı, ulaşımda erişilebilirliği, trafik güvenliğini, ulaştırma türleri arasındaki entegrasyonu, kentsel cazibeyi, sürdürülebilirliği ve çevresel kaliteyi daha da artırmayı planlıyoruz. Proje çıktılarının bu amaçlara hizmet etmesinden dolayı şahsen oldukça heyecan duyuyorum. Bu vesileyle projenin yürütülmesinde görev alan Belediyemiz personeline ve uzmanlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” Proje çıktıları ve gelecek planlar konuşuldu Toplantının devamı ve son bölümünde SKUP çalışmaları kapsamında yapılan çalıştay, rapor ve anket sonuçları katılımcılar ile paylaşıldı. SKUP sürecinde aktif olacak yapı taşlarının yanı sıra gelecek süreçte yürütülecek çalışmalarda beklenen proje çıktıları konuşuldu.
Düzce sinema dünyasının da gözdesi
02 Mayıs 2024 Perşembe - 12:53 Düzce sinema dünyasının da gözdesi Düzce, korku ve dram türündeki “Sobe: Sakallı Bebek” film çekimlerine ev sahipliği yaptı. Düzce’de çekilen filmin ilk gösterimi de 3 Mayıs Cuma günü Düzce’de gerçekleştirilecek. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliği ile ‘saklı cennet’ olarak adlandırılan Düzce, sinema dünyasının da ilgisini çekiyor. Hem doğaseverlerin, hem tarih meraklılarının uğrak noktası olan Düzce, doğal film platosu olarak sinema filmlerine ev sahipliği yapıyor. Mustafa Miraç Kaya’nın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği “Sobe: Sakallı Bebek” filminin çekimleri Düzce’de gerçekleştirildi. Gürcü Çiftlik Köyü, Efteni Gölü ve Gölyaka ilçesi başta olmak üzere tamamı Düzce’de çekilen filmin oyuncu kadrosunda ve teknik ekibinde de ağırlıklı olarak Düzceliler yer aldı. Düzce Belediyesi’nin de destek verdiği ve çekimleri 14 günde tamamlanan filmin oyunculu ilk gösterimi 3 Mayıs Cuma günü Düzce’de olacak. Filmin senaristi ve yönetmeni Mustafa Miraç Kaya, Düzce’nin dokusu ve görsel güzelliği ile doğal bir film platosu olduğunu ifade ederek, “Kendini arayan bir kadının hikayesini, aşk ve gurur arasındaki ince çizgilere temas eden bir konuyu anlattık. Sinema çekmek için doku ve görsellik her şeyden daha önemlidir. Bakir güzelliği olan Düzce’yi keşfetmek bizim için bulunmaz bir nimetti. Her dokusu, her görseli, her karesi, kültürü, gizemliliği, zaman zaman asiliği tam olarak bize hitap ediyordu. Düzce’nin tamamına filmimizde yer verdik. Sağ olsunlar Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü bizi çok güzel ağırladılar. Kendileriyle projelerimiz hakkında görüştük ve bizi desteklediler. Filmin teknik ekibinin neredeyse tamamı Düzce’nin yerlisi olan kişilerdi. En önemlisi kendisi de Düzceli olan başrol oyuncumuz Taha Bakıcı İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun nadide isimlerinden bir tanesi. Sevgili Onur Urhan yine Düzce’nin var ettiği tiyatro sanatçılarından bir tanesi. Hem kişisel asistanım, hem yardımcı yönetmenim Batuhan Erzurum yine Düzce’de var olan bir arkadaşım. Muazzam bir film çektik, keyifle çalıştık, aşığı olduk. Artık biz de Düzce’den gitmeyelim dedik. Fahri Düzceli olduk. Buradan ev aldık” dedi. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün de desteği ile senaryosunu yazdığı filmin çeşitli üniversiteler tarafından 8 ödüle layık görüldüğünü anlatan ve filmi gümbür gümbür gelen bir Türk eseri olarak nitelendiren Kaya, filmin sinemaların hemen ardından birkaç dijital platformda aynı anda gösterime gireceğini ve Türkiye’den sonra Azerbaycan ve Hindistan sinemalarında da yer alacağını sözlerine ekledi. Başrol oyuncularından Taha Bakıcı da, “Düzce’nin dokusunun ve havasının da filmde parmağı var. Biz oyuncular olarak çok güzel çalıştık. Filmimizi ilk önce Düzceliler izleyecek. 3 Mayıs saat 19.15’te Krempark AVM’de gerçekleştireceğimiz oyunculu gösterime tüm Düzceli dostlarımızı ve büyüklerimizi davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
İşçilere 1 Mayıs sürprizi: Hayatlarında ilk kez rafting heyecanı yaşadılar
01 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:08 İşçilere 1 Mayıs sürprizi: Hayatlarında ilk kez rafting heyecanı yaşadılar DÜZCE (İHA) – Düzce Belediyesi, personeline 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla rafting etkinliği düzenledi. Melen Çayı’nda hayatlarında ilk defa rafting yapma fırsatı bulan işçiler, heyecanlı ve keyifli bir gün geçirdi. Düzce Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan işçiler, Melen Çayı üzerinde rafting yaparak 1 Mayıs’ı kutladı. Kısa bir eğitim alan işçiler, botları ve küreklerini alarak debisi yüksek Melen Çayı’na indi. Botlara binerek kürek çeken işçiler, unutulmaz bir 1 Mayıs yaşadı. Etkinlik hakkında bilgiler veren Düzce belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Bayrak, "1 Mayıs’ı unutulmaz yapmak için böyle bir etkinlik hazırladık. Bütün işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun" dedi. Düzce Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yasin Tüfekçi ise "1 Mayıs dolayısıyla Düzce Belediyesi’nin sahada çalışan personelini rafting etkinliğiyle kutlamak istedik. Geçen yıl da hiç rafting yapmamış 500 gencimize rafting organizasyonu düzenlemiştik" diye konuştu. "İlk defa rafting yapacağım" İlk kez rafting yapacağını söyleyen personel Orkut Ceylan, "Belediyemizden Allah razı olsun. Rakiplerimiz çok güçlü. İlk defa bineceğimiz için heyecanlıyız. İnşallah parkuru iyi şekilde bitireceğiz" diye konuştu. "Heyecanlıyım" Belediye çalışanı Fahrettin Dudak ise heyecanlı olduğunu belirterek, "İlk defa rafting yapacağım için heyecanlıyım. Bize böyle bir etkinlik yaptığı için Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Zorlu bir parkur eğitimi alarak suya ineceğiz" ifadelerini kullandı.
Vali Aslan, “Ekonomik gücün gerçek sahipleri”
01 Mayıs 2024 Çarşamba - 10:10 Vali Aslan, “Ekonomik gücün gerçek sahipleri” DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde yaptığı açıklamada hangi sektörde olursa olsun çalışanların, ülkemizin müreffeh yarınlarında elde edilen ekonomik gücün gerçek sahipleri olacağını söyledi. 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de kutlanıyor. Düzce Valisi Selçuk Aslan’da 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Aslan, “1 Mayıs; tüm dünyada, emekçiler tarafından birlik ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin kalkınmasında ve istikrar içerisinde büyümesinde emekçilerin alın terleri asla yadsınamaz. Bizler; millet olarak işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız. Hangi sektörde olursa olsun çalışanlarımız, ülkemizin müreffeh yarınlarında elde edilen ekonomik gücün gerçek sahipleri olacaktır. Emekçilerimizin sanayi, tarım, hizmet ve diğer sektörlerde sağladığı büyüme ve kalkınma, toplumsal refahın artışına ve uluslararası alanda ülkemizin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Bu vesileyle emek, en büyük değerdir diyerek, emekçi şehri olan ilimiz ekonomisini şekillendiren, birlik ve dayanışma içinde değer üreterek huzurlu çalışma hayatına katkıları için bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyor, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” ifadelerinde bulundu.
Etkili iletişimin temeli dinlemek
01 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:32 Etkili iletişimin temeli dinlemek DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Senem Çolak Yazıcı, yüz yüze iletişimde başarılı olmanın en temel unsurlarından birisinin, iyi konuşmacı olmanın yanı sıra, iyi bir dinleyici olmak ve bunu karşı tarafa gösterebilmek olduğuna bildirdi. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Eğitim Fakültesi iş birliğinde düzenlenen “Kariyerimi Planlıyorum” eğitim serisinin üçüncüsü olan “Etkili İletişim Teknikleri” başlıklı program, çevirim içi olarak gerçekleştirildi. Programda, Dr. Öğretim Üyesi Senem Çolak Yazıcı, insanların günlük hayatlarının büyük bir çoğunluğunu çevreleri ile iletişim kurarak geçirdiğini, ancak gerçekleşen iletişimin bir kısmının karşı tarafta etkili olmadığını dile getirerek, katılımcılara etkili iletişim kurmak için gerekli olan unsurlar hakkında detaylı bilgiler aktardı. Etkili iletişimde iletişimin temelinin dinlemek olduğuna değinen Yazıcı, özellikle yüz yüze iletişimde başarılı olmanın en temel unsurlarından birisinin, iyi konuşmacı olmanın yanı sıra, iyi bir dinleyici olmak ve bunu karşı tarafa gösterebilmek olduğuna vurgu yaptı. İyi bir dinleyici olmanın özelliklerine değinerek beden dili, göz teması, vücut dili ve hareketlerin de iletişimdeki önemine dikkat çeken Senem Çolak Yazıcı, iletişim türlerinin yanında etkili iletişim kurmada uygulanabilecek yöntemler ile etkili iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlardan söz etti. Günlük hayatta karşılaşılan sorunlardan örnek veren Yazıcı, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak sözlerini sonlandırdı.