Yerel Haberler
Düzce
17 Mayıs 2024 Cuma - 11:33 Khan “Pakistan ve Türkiye bir millet iki devlet” Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programda Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İstiklal Konferans Salonu’nda program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Qazi Saleem Ahmed Khan, Rektör Sözbir’le görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programa geçildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a davetlerini kabul ederek Düzce Üniversitesi’ne geldiği için teşekkür etti. Ülkemizin, Pakistan’ı resmi olarak tanıyan ülkelerin başında geldiğini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, her iki ülke arasındaki ziyaretler ve anlaşmalarla bu dostluk ilişkisinin daha da güçlendiğini ifade etti. Geçmişten günümüze iki ülkenin tarihi ilişkilerinden söz eden Doç. Dr. Bayram, iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Türkiye Pakistan İlişkileri” programına katılım sağladığı için Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite olarak Pakistan Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini dile getiren Sözbir, iyi bir köprü kurarak ilişkileri geliştirmek ve öğrenci sayısını artırmak istediklerinin altını çizdi. Proje üretimi ve birlikte program düzenleme gibi birçok noktada ortak çalışmanın önemi üzerinde duran Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, çok değerli bir konuda program düzenlendiğini ifade ederek, her iki ülke arasındaki tarihi mirasın yüz yıllara dayandığını belirtti. Ortak din ve inanca sahip Pakistan ve Türkiye için en iyi tanımın “Bir Millet İki Devlet” olduğunu söyleyen Qazi Saleem Ahmed Khan, kalpten kalbe bir ilişkisi olan iki ülkenin bayraklarındaki ay yıldız sembolünün de aynı olduğunu sözlerine ekledi. İki ülkenin en zor zamanlarında birbirine yardımcı ve destek olduğuna işaret eden konuk Müsteşar; ekonomik ve sosyal bağların daha da güçlendiğini, Türkiye ve Pakistan üniversiteleri arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesinin önemini dile getirerek programın düzenlemesinde emeği olan herkese teşekkür etti. “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a hediye takdimiyle son buldu.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 19:20 Düzce’de "Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep var Olacak” programı Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen "Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep var Olacak-II” adlı program gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda programı yöneten Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Yazlık, "Sevgili öğrencilerimiz, sizden beklenen her zaman dinamizmdir. Kendi fikirlerinizi üretmeniz, kendi projelerinizi ortaya koyabilmeniz oldukça önemlidir” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak ise programda Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün ülke tarımına katkıları konulu bir konferans gerçekleştirdi. Kaymak, kurumsal yapısı hakkında bilgi vererek tarımsal Ar-Ge’nin önemi, inovasyon programları, biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele, bitki sağlığında biyoteknolojinin kullanımına yönelik çalışmalar ve bitki sağlığında İHA kullanımı, gençlere yönelik burs ve gönüllülük programları hakkında önemli bilgiler verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü hedeflerini anlatan Kaymak, “Türkiye’nin en köklü, en büyük ve en yaygın Ar-Ge kurumlarından biridir. TAGEM olarak çevre dostu ve sürdürülebilir tarım sistemini güçlendirecek teknolojik ürünler geliştiriyoruz, dışa bağımlılığın önüne geçebilmek için yerli ve milli teknolojik sistemler geliştiriyoruz” dedi. Program; Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ tarafından, Dr. Suat Kaymak’a ve Doç. Dr. Ayşe Yazlık’a teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.
Bisikletliler, önce sessiz sürüş yaptı ardından kazada ölen bisiklet sürücüsünü andı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:55 Bisikletliler, önce sessiz sürüş yaptı ardından kazada ölen bisiklet sürücüsünü andı DÜZCE (İHA) – Düzce’de bisikletli bir grup, trafikte var olduklarını göstermek için önce sessiz sürüş yaptı ardından 3 yıl önce bisikletiyle ara sokakta giderken otomobilin çarpması sonucu ölen vatandaşı hayatını kaybettiği yerde andı. Düzce’de trafikte fark edilmek isteyen ve güvenli olarak bisiklet kullanmak isteyen bisikletliler ilginç eyleme imza attı. Anıtpark Meydanından başlayarak şehir içinde sessiz tur yapan Düzceli bisikletliler, 3 yıl önce Cedidiye Mahallesi’nde otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Yaşar Özcan’ın öldüğü noktaya gitti. Burada açıklaması yapan Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicü, "Bugünkü etkinliğimiz Dünyada meydana gelen bisiklet kazalarında hayatını kaybedenleri anıyoruz. Türkiye’de de 38 ilde bu etkinlik yapılıyor. Bugünde Cedidiye Mahallesi’nde 2021 yılında meydana 3 Haziran Dünya Bisikletçiler gününde burada trafik kazasında Yaşar Özcan amcamıza anmaya geldik. Rahmetli olan bir bisikletli var bizde burada rahmetli olabiliriz, ölmek istemiyoruz bunun için bu etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Biz bisikletliler de trafikte olduğumuzu herkese göstereceğiz. İnşallah bizi görürsünüz” dedi. Açıklamanın ardından farkındalık oluşturmak için 2 bisikletli yola yattı. Yerdeki bisikletlilerin yanına pankartlarını ve bisikletlerini bırakan bisikletli grup, sürücülerin kendilerini de fark etmesini istedi.
Unutulmaz eserleri yorumladılar
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:14 Unutulmaz eserleri yorumladılar Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen ve bilimsel etkinliklerden sportif aktivitelere, yarışmalardan kültürel etkinliklere kadar birçok programa sahne olacak DÜFest 2024 Öğrenci Festivali, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. DÜFEST 2024’te Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci Derneği’nin düzenlediği ve öğrencileri farklı kültürle buluşturmayı amaçlayan uluslararası öğrenci standı da yer aldı. 5 gün süresince; İran, Afganistan, Suriye, Sudan, Filistin, Gürcistan, Mısır, Ruanda, Somali, Pakistan, Yemen, Azerbaycan ve Afrika ülkelerinden öğrenciler, kendi kültürlerini tanıtmaya devam edecek. Yüzme, voleybol, ayak tenisi ve futbol gibi sportif müsabakaların heyecan kattığı DÜFest 2024, DÜFEST Panayırı, Geleneksel Türk Okçuluğu, halk oyunları gösteriyle devam etti. Düzce Üniversitesi öğrenci topluluklarının, sivil toplum kuruluşlarının, sanayi firmalarının ve kamu kurumlarının tanıtım stantlarının da yer aldığı festival, çeşitli etkinliklere sahne oldu. DJ Tolga Yılmaz ve DJ Serkan’ın sahne performanslarıyla renk kattığı DÜFest 2024’te, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Halk Müziği Korosu da öğrencilere güzel bir ilkbahar akşamı yaşattı. 5 gün süresince devam edecek DÜFest 2024’ün ilk günü, öğrencilerin ilgi ve beğeniyle eşlik ettiği Retrobüs’ün sahne performansıyla sona erdi. Yetmişlerin-Seksenlerin ve Doksanların efsane isimlerini anarak dönemin unutulmaz eserlerini başarıyla yorumlayan Retrobüs, Düzce Üniversitesi öğrencilerinin hafızalarında yer alacak güzel anlar yaşattı.
Sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:40 Sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi Düzce(İHA) – Düzce Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu Özel Eğitim Anaokulunda eğitim gören özel çocukların sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi. Ekipler, sirenlerle girdikleri okulun özel eğitim anasınıfındaki çocuklara sürpriz yaptı. Düzce Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmenleri, öğrencilerin gelişimine katkı sağlaması ve sosyal hayata entegre olmaları için etkinlik düzenleyerek hayallerindeki meslekleri öğrenmek istediler. Sınıfta yapılan çalışmada öğrencilerin büyük bölümü polisliği hayallerindeki meslek olarak belirtince sınıfta bir köşe oluşturuldu. İçerisinde resimler ve maketlerin bulunduğu polis köşesinde özel miniklerin video ve fotoğraflarını öğretmenleri sosyal medya hesaplarında paylaştı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri sosyal medya paylaşımlarını görünce harekete geçtiler. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını da düşünerek Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokuluna sirenler eşliğinde giderek öğrencilere sürpriz yaptı. Sınıf öğretmenlerine çiçek veren polisler öğrencilere de özel isimli çocuklara yaptırılan tişörtler, oyuncak polis arabaları, futbol topu, basketbol topu, voleybol topu hediye ettiler. Ekipler ayrıca öğrencilerle birlikte pasta kestiler. Özel öğrenciler mutluluklarını dile getirerek gelecekte polis olmak istediklerini dile getirirken Özel Eğitim Öğretmenleri Özlem Altun Kaya ve Özge Yücel, sürpriz yapan polislere teşekkür ederek “Sınıfımızda bir etkinlik yaptık. Çocuklarımıza hayallerindeki meslekleri sorduk. Maketler ve panolar hazırladık. Çocuklarımız polis olmak istiyoruz. Suçlulardan korumak istiyoruz diye cevaplar verdiler. Bunu videoya çevirdik. Sosyal medya hesaplarımızda da paylaştık. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri paylaşımımızı görünce 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na denk getirerek bize çok büyük sürpriz yaptılar. Hediyeler, pastalar getirmişler. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. Öğrencileri polis otolarına ve motosikletlerine de bindiren polisler özel öğrencilerin hayallerini de gerçekleştirdi.
Sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi: Öğrencilerin hayalleri gerçek oldu
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:37 Sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi: Öğrencilerin hayalleri gerçek oldu Düzce Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu Özel Eğitim Anaokulunda eğitim gören özel çocukların sosyal medya paylaşımı polisleri harekete geçirdi. Ekipler, sirenlerle girdikleri okulun özel eğitim anasınıfındaki çocuklara sürpriz yaptı. Düzce Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmenleri, öğrencilerin gelişimine katkı sağlaması ve sosyal hayata entegre olmaları için etkinlik düzenleyerek hayallerindeki meslekleri öğrenmek istediler. Sınıfta yapılan çalışmada öğrencilerin büyük bölümü polisliği hayallerindeki meslek olarak belirtince sınıfta bir köşe oluşturuldu. İçerisinde resimler ve maketlerin bulunduğu polis köşesinde özel miniklerin video ve fotoğraflarını öğretmenleri sosyal medya hesaplarında paylaştı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri sosyal medya paylaşımlarını görünce harekete geçtiler. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını da düşünerek Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokuluna sirenler eşliğinde giderek öğrencilere sürpriz yaptı. Sınıf öğretmenlerine çiçek veren polisler öğrencilere de özel isimli çocuklara yaptırılan tişörtler, oyuncak polis arabaları, futbol topu, basketbol topu, voleybol topu hediye ettiler. Ekipler ayrıca öğrencilerle birlikte pasta kestiler. Özel öğrenciler mutluluklarını dile getirerek gelecekte polis olmak istediklerini dile getirirken Özel Eğitim Öğretmenleri Özlem Altun Kaya ve Özge Yücel, sürpriz yapan polislere teşekkür ederek “Sınıfımızda bir etkinlik yaptık. Çocuklarımıza hayallerindeki meslekleri sorduk. Maketler ve panolar hazırladık. Çocuklarımız polis olmak istiyoruz. Suçlulardan korumak istiyoruz diye cevaplar verdiler. Bunu videoya çevirdik. Sosyal medya hesaplarımızda da paylaştık. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri paylaşımımızı görünce 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na denk getirerek bize çok büyük sürpriz yaptılar. Hediyeler, pastalar getirmişler. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. Öğrencileri polis otolarına ve motosikletlerine de bindiren polisler özel öğrencilerin hayallerini de gerçekleştirdi.
Akçakoca Lisesi Mezunları dernekleşti
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:34 Akçakoca Lisesi Mezunları dernekleşti DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 55 yıllık tarihi olan yaklaşık 12 bin kişiyi mezun eden Akçakoca Lisesi’nin mezunları Akçakoca Lisesi Mezunları Derneğini kurdu. Kurucu Başkan Ömer Aydın önderliğinde kurulan Akçakoca Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri Belediyesi Konferans salonunda basın ile bir araya geldi. Açıklamalarda bulunan Kurucu Başkan Ömer Aydın, ilk hedeflerinin 12 bine yakın Akçakoca Lisesi mezununa ulaşarak birbirleri arasındaki iletişimi güçlendirmek ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti. Mezunlara tek tek ulaşacaklarını söyleyen Aydın, “Okulumuz Akçakoca Lisesi 1969 yılında kurulmuş olup ilçemiz eğitim ve sosyo-kültürel hafızasına derin izler bırakmış bir lisedir. 12 bine yaklaşan mezun sayısıyla halen ilçemizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal kültürel sportif alanlarında bizleri gururla temsil eden mezunlarımızın varlığı bunun en büyük kanıtıdır. Akçakoca Lisesi mezunlarını bugün kamu yönetiminden sağlığa, eğitimden sanayiye, spordan uluslararası ticarete kadar her alanda görmek bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Sahip olduğumuz bu katma değer gücünü bugünün Akçakoca Lisesi’ne aktarmak okulumuzu ve öğrencilerimizi ihtiyaç duydukları her alanda desteklemek ve elbette Akçakoca Lisesi aidiyetini sağlamlaştırmak amacıyla bir araya gelerek Akçakoca Lisesi Mezunları Derneği’ni kurmuş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı. Yıllardır devam eden etkinlikler artık bir çatı altında Geçmiş yıllarda gönüllü olarak yapmaya çalıştıkları faaliyetleri artık mezunlar derneği adı altında yapacaklarını işaret eden Ömer Aydın konuşmasına şöyle tamamladı; “Bugün artık mezunlar olarak o kadar çoğaldık ki bir ailede 3. nesil Akçakoca Lisesi mezunları oluşmaya başladı. Akçakoca Liseli olma kültürünü yeni nesillere aktarmak yine bizlerin en büyük amacı olacaktır. Bugüne kadar gönüllüler olarak kendi gayretlerimizle düzenlediğimiz buluşmalarda lise yıllarında yaşadığımız güzel günleri hatırlarken aynı zamanda yeni hatıralar biriktirip, arkadaşlıklarımızı pekiştirdik. Aynı şekilde inanıyoruz ki bu dernek ilçemizin sosyo-kültürel hayatına önemli katkılar sunacaktır.” Derneğin kurucu yönetim listesi şu şekilde oluştu; Başkan Ömer Aydın, Başkan yardımcısı Deniz Altındal, Sosyal Medya Sorumlusu ve Sözcü Veysi Hançer Ünnü, Mehmet Nazım Pazvant, Mehmet Alev, Gökhan Solak, Zeki Aydın, Feruzan Kalyoncu ve Ümit Öztürk.
Görme engelli eski milletvekili Ayva, kan bağışı yaparak çağrı yaptı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:37 Görme engelli eski milletvekili Ayva, kan bağışı yaparak çağrı yaptı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk görme engelli milletvekili olan AK Parti 22. ve 23. Dönem Milletvekili Türkiye Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, Düzce’de kan bağışında bulundu “Kan vermek beni çok mutlu ediyor, şükür duygusu yaşıyorum” dedi. Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, 40 yıl önce ilk kez kan verdiği Düzce’de yeniden kan bağışı yaptı. Anıtpark meydanında Kızılay’ın kan bağış otobüsünde Düzce Kızılay Şube Başkanı Halil Aydın, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tarafından karşılanan Lokman Ayva, kan bağışı öncesinde Kızılay ekiplerinin sağlığı ile ilgili soruları cevaplandırdı. Ardından Kızılay ekibinin yardımıyla kan bağış otobüsüne binen Lokman Ayva, otobüste görevli doktor tarafından kontrolleri yapılarak kan bağışı yaptı. “Vücuduma kanı veren Allah” Kan verdiği zaman mutlu olduğunu şükür duygusu yaşadığını belirten Lokman Ayva “Keşke zaman gelse de sürekli kan verebilsek. Düzenli aralıklarla da kan vermeye çalışıyorum. Kanın üretilmesi için hiçbir fedakarlık yapmıyorum. Allah böyle kan veriyor vücudumuza. Benim vücudumdaki kan benim sağlığımı etkilemeyecek şekilde başkasına aktarılması acayip güzel bir duygu. İhtiyacı olan kardeşlerimiz sağlığına kavuşuyor bu beni ziyadesiyle kendimi iyi hissettiriyor, mutlu hissettiriyor, şükür duygusu veriyor. Aynı zamanda bir fedakarlık yapmış hissi yaşıyorsunuz. Kan vermeden öncede doldurulan bir form var, bir sürü sorular soruyorlar hepsine yok yok yok diyebilmek ya diyorum ki demek insanını başına ne haller gelebilirmiş ve hamd olsun benim başıma hiç biri gelmedi. O yüzden buda başka güzel bir duygu. Herkesin bu güzel duyguları yaşamasını tavsiye ederim. Bu duyguyu yaşamak için anca bu işi yapmak lazım” ifadelerinde bulundu. Kan bağışı yapan Lokman Ayva, bağışın ardından Kızılay kan bağış otobüsünden ayrıldı.
Görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva, kan bağışı yaparak çağrı yaptı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:29 Görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva, kan bağışı yaparak çağrı yaptı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk görme engelli milletvekili olan AK Parti 22. ve 23. Dönem Milletvekili Türkiye Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, Düzce’de kan bağışında bulundu “Kan vermek beni çok mutlu ediyor, şükür duygusu yaşıyorum” dedi. Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, 40 yıl önce ilk kez kan verdiği Düzce’de yeniden kan bağışı yaptı. Anıtpark meydanında Kızılay’ın kan bağış otobüsünde Düzce Kızılay Şube Başkanı Halil Aydın, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tarafından karşılanan Lokman Ayva, kan bağışı öncesinde Kızılay ekiplerinin sağlığı ile ilgili soruları cevaplandırdı. Ardından Kızılay ekibinin yardımıyla kan bağış otobüsüne binen Lokman Ayva, otobüste görevli doktor tarafından kontrolleri yapılarak kan bağışı yaptı. “Vücuduma kanı veren Allah” Kan verdiği zaman mutlu olduğunu şükür duygusu yaşadığını belirten Lokman Ayva “Keşke zaman gelse de sürekli kan verebilsek. Düzenli aralıklarla da kan vermeye çalışıyorum. Kanın üretilmesi için hiçbir fedakarlık yapmıyorum. Allah böyle kan veriyor vücudumuza. Benim vücudumdaki kan benim sağlığımı etkilemeyecek şekilde başkasına aktarılması acayip güzel bir duygu. İhtiyacı olan kardeşlerimiz sağlığına kavuşuyor bu beni ziyadesiyle kendimi iyi hissettiriyor, mutlu hissettiriyor, şükür duygusu veriyor. Aynı zamanda bir fedakarlık yapmış hissi yaşıyorsunuz. Kan vermeden öncede doldurulan bir form var, bir sürü sorular soruyorlar hepsine yok yok yok diyebilmek ya diyorum ki demek insanını başına ne haller gelebilirmiş ve hamd olsun benim başıma hiç biri gelmedi. O yüzden buda başka güzel bir duygu. Herkesin bu güzel duyguları yaşamasını tavsiye ederim. Bu duyguyu yaşamak için anca bu işi yapmak lazım” ifadelerinde bulundu. Kan bağışı yapan Lokman Ayva, bağışın ardından Kızılay kan bağış otobüsünden ayrıldı.