Yerel Haberler
Aksaray
03 Mayıs 2024 Cuma - 14:41 Hayvanları besleyen ayakkabı tamircisini Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliyede ağırlayacak Aksaray’da çöplerden topladığı gıdalarla hayvanları besleyen ayakkabı tamircisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Külliyeye gitmeye hazırlanıyor.Aksaray’da çöplerden topladığı ekmek ve diğer gıda maddeleriyle hayvanları besleyen ayakkabı tamircisi Turgut Kılıç’ın (58) sosyal medyada ilgi çeken videosunu gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayakkabı tamircisi Kılıç’ı Külliyeye davet etti. Küçük bir barakada ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Kılıç, barakasının hemen arkasındaki boş arazide hayvanları besliyor. Külliyedeki davete gitmek için hazırlık yapan Kılıç, “Ben yaptığım her işe Allah rızası niyetiyle başladım. Cumhurbaşkanımız benim videomu izlemiş, beğenmiş. Beni de görmek istemiş, haber göndermiş. Elhamdülillah haberini aldık. Ben de gideceğim Allah’ın izniyle. Davete icabet etmek lazım. Çünkü davet Cumhurbaşkanımızdan geliyor. Gurur verici bir şey, çok mutluyum, çok sevinçliyim” dedi.Hayvanlara karşı merhametli olunması gerektiğine dikkat çeken Kılıç, “Hayvanları severek Allah rızası için besliyorum. Onlara merhametim çok fazla, herkesin de merhamet etmesini istiyorum hayvanlara. Ekmekleri toplayacak yer çok. İnsanların ekmekleri fazla geliyor herhalde çöplere asmışlar, çöplerin içine atmışlar. Böyle bir şey olabilir mi? Saygısızlık aslında. O çöplerdeki ekmekler boşa mı gitsin, yazık. Bunları toplayıp getiriyorum. Burada kuşlara veriyorum aslında ama sadece kuşlar değil kediler de geliyor, köpekler de geliyor, kargalar, kumrular, sığırcıklar gibi çeşit çeşit hayvanlar gelip yiyorlar” diye konuştu.
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor
02 Mayıs 2024 Perşembe - 17:18 Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor Aksaray Belediyesi’nin çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlamak, fiziksel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için planlamalarını yaparak inşaat çalışmalarını başlattığı çocuk eğlence merkezi şekilleniyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmak için yapımına başlanan merkez 2 bin metrekare üzerine kuruluyor. Kaba inşaat süreci tamamlanan tesisin içerisinde faaliyet gösterecek olan oyun alanlarında ve kum havuzunda kurulumlar tamamlanıyor. Yeni nesil oyun grupları ve satranç tahtaları bulunan yeni tesiste çocukların verimli zaman geçirmeleri için her ayrıntı planlanarak yapımı gerçekleştiriliyor. Aksaray’da birçok ilki gerçekleştiren Belediye Başkanı Evren Dinçer’in bu projesi de büyükşehir belediyeleri ölçeğinde hayata geçecek projeler arasında yer alıyor. Çocukların bu projenin tamamlanmasını merakla beklediğini dile getiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, çocuklar için hayata geçirilen yeni tesis hakkında yaptığı açıklamada, “Çocuk Eğlence Merkezimiz, çocuklarımız için eğlenirken öğrenmelerini sağlayan bir ortam olacak. Bu tesisimizde çocuklarımız için çeşitli etkinlikler, oyunlar ve eğitici programlar sunacağız. Çocuk eğlence merkezimiz aynı zamanda çocuklarımızın fiziksel becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olacak donanımlara sahiptir. Bu merkezimizi kapalı oyun alanları, tırmanma duvarları, jimnastik alanları veya spor salonları gibi fiziksel aktivitelere imkan tanıyacak biçimde tasarladık. Ayrıca, çocuklara sanat, müzik ve dil becerilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunabilirler. Oyun gruplarımızın ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından çocuklarımızın hizmetine sunacağımız tesisimiz için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki çocuklarımız bu tesisin açılmasını heyecanla bekliyor” dedi.
Genç kızların ATV turu kazayla son buldu
01 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:54 Genç kızların ATV turu kazayla son buldu Aksaray’da üniversite öğrencisi 2 genç kızın bindiği ATV kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü ve yolcu konumundaki 2 genç kız yaralanırken, yaralılardan birisi yarasını unutup sağlık ekiplerine görüntü alan basın mensuplarının neden çektiğini sordu. Kaza, Bayrambaba Mahallesi Bayrambaba Caddesi Kireçlik mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kiraladıkları ATV ile gezintiye çıkan 2 üniversite öğrencisi Bayrambaba Caddesine geldiklerinde Z.S.K (21) isimli geç kız, idaresindeki 68 ADV 026 plakalı ATV’yi kuma kaptırdı. Kontrolden çıkan ATV takla attı. Yaklaşık 15 metre ATV ile sürüklenen sürücü Z.S.K (21) ve arkasında bulunan C.Ö. (21) isimli kız öğrenciler yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralı kız öğrencilere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılardan birisi yarasını unutup sağlık ekiplerine görüntü alan basın mensuplarının neden çektiğini sordu. İlk müdahalelerinin ardından ambulansa bindirilen öğrenciler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken polisin inceleme yaptığı kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Şiddetli yağış Aksaray’da sele neden oldu
30 Nisan 2024 Salı - 22:18 Şiddetli yağış Aksaray’da sele neden oldu Aksaray’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Tarım arazileri sular altında kalırken, taşan Melendiz Çayı park ve kafeleri yıktı. Teyakkuzda olan Aksaray Belediyesi mobil vidanjörlerle müdahale ederek olumsuzluğa geçit vermedi. Aksaray’da gün boyu aralıklarla devam eden yağmur yağışı akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Saatlerce devam eden şiddetli yağış nedeniyle birçok belde ve köyde tarım arazileri sular altında kaldı. Ihlara Vadisi içerisinden geçen Melendiz Çayı taştı, bölgede bulunan turistlik alanlar, park ve bahçeleri sular altında kaldı. Sel, Melendiz Çayı etrafından bulunan birçok kamelyayı da yıktı geçti. İl Jandarma Komutanlığı belde ve köylerde güvenlik önlemleri alırken İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Şehir merkezinde de etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yollarda su birikintileri oluşurken trafikte de kısmen aksamalar yaşandı. Meteorolojinin uyarısı üzerine hazır kıta halinde teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi, 8 ayrı mobil vidanjörler ile şehir genelinde hummalı bir çalıma yaptı. Yollardaki sular çekilerek herhangi bir olumsuzluğa geçit verilmezken, belediye ekipleri ayrıca 2 ayrı binanın bodrum katındaki su basma olayına da müdahale ederek vatandaşlara yardımcı oldu. Şehir genelinde yağış halen devam ederken ekiplerin çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Can derdini unutup, yüz derdine düştü
30 Nisan 2024 Salı - 18:22 Can derdini unutup, yüz derdine düştü Aksaray’da kamyonetin kamyona arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında kamyonette sıkışan yaralı feryat ederken, kendisine müdahale eden sağlık görevlilerine “Yüzüm çok mu kötü?” diye sorup üzüntüsünü dile getirdi. Kaza, Aksaray Nevşehir karayolunun 2. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nevşehir’den Aksaray istikametine seyreden Y.I. (42) idaresindeki 68 ACE 938 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sağ ön tarafından, önünde seyreden F.Ç. (27) yönetimindeki 68 ABV 495 plakalı kamyonun kasasının sol tarafına arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari aracın önü hurdaya dönerken, sağ ön koltukta yolcu olarak bulunan C.Y.A. (28) araç içinde sıkıştı. Feryat eden yaralıya ilk müdahale diğer araç sürücülerinden geldi. Vatandaşlar yaralı sürücünün sıkışan bacağını kurtarmaya çalışırken, yaralı zaman zaman büyük acı yaşadı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ve UMKE ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi kamyonet içinde yaptı. Damar yolu açılıp serum bağlanan yaralı kamyonet içinde zaman zaman feryat ederek yardım istedi. Sağlık ekipleri yaralının bilincinin açık kalması için sürekli olarak sohbet edip sorular sorarken, yaralı C.Y.A. bir ara acısını unutup sağlık ekiplerine, “Yüzüm çok mu kötü” diye sordu. Sağlık ekiplerinin yaralıya küçük bir çizik olduğunu söylemesine rağmen yaralı “Tüh” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelmesiyle yaralı şahıs yarım saat süren kurtarma çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartıldı. Araç içerisinden çıkartılan sürücü bu sırada kollarıyla aracın üzerinden tutunarak, “Beni biriniz kucağınıza alın” diye yardım istedi. Önce sedyeye ardından da ambulansa taşınan yaralı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kamyon sürücüsü ve kamyonet sürücüsü ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
Belediye işçilerinin yerine süpürgelerle temizlik yaptılar
30 Nisan 2024 Salı - 15:44 Belediye işçilerinin yerine süpürgelerle temizlik yaptılar Aksaray Belediyesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle şehir meydanında dikkat çeken bir sosyal deney yaptı. Belediyeye ait sosyal medya hesaplarında paylaşılan sosyal deneyde, yoldan geçenlere belediye işçileri yerine temizlik yapıp yapmayacakları soruldu ve birçok kişi olumlu tepki verdi. Aksaray Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü’nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne özel hazırladığı sosyal deney oldukça dikkat çekti. Sosyal deneyin konusu olarak yoldan geçenlere, gece gündüz demeden şehir genelinde titizlikle çalışan belediye işçileri yerine “Süpürge ve el arabasıyla temizlik yapar mısınız?” sorusu yöneltildi. İlk başta şaşkınlıkla karşılanan bu isteğe her vatandaş olumlu yanıt verdi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında belediye işçilerinin yerine geçen vatandaşlar, süpürgelerle meydanda temizlik yaptı. Çok sayıda izlenme ve beğeni alan o görüntülerde vatandaşlar süpürge, kürek ve el arabaları ile meydanı süpürdü. İşçi Bayramı’na dikkat çekmek aynı zamanda da günlük hayatta şehrin bir noktasında görev alan temizlik işçilerinin çalışma şartlarını anlamaları için yapılan sosyal deneyde vatandaşlar süpürgeleri tekrar işçilere teslim etti. Belediye işçilerinin yerine temizlik yapan 56 yaşındaki Bayram Erdoğan, “Bir çoğumuz farkında değiliz ama temizlik işçileri şehrimizin görünmeyen kahramanları. Yaz sıcağında olsun, kış soğuğunda gece gündüz demeden çalışıyorlar. Temizlik işçileri günün her saati gece dahil, sabahın ilk ışıklarında bile çalışıyorlar. Ne yazık ki günlük hayatın koşuşturması içinde onların bu değerli emekleri genellikle görmezden geliniyor. Oysa ki bir şehri cadde cadde, sokak sokak temizlemek hiç kolay değil. Belediyemiz bu konuda çok başarılı ve Aksaray’ımız tertemiz. Bugün burada işçi kardeşlerimizin, işlerinin hiç de öyle göründüğü gibi kolay olmadığını daha iyi anladık. Ben de işçi emeklisiyim ve işin zor kısmına bugüne kadar şahit olmamıştım. Tek sermayeleri alın teri olan işçilerimize emekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Volkanik patlamadan doğan Melendiz Çayının içerisinden aktığı Ihlara Vadisi göz kamaştırıyor
30 Nisan 2024 Salı - 09:28 Volkanik patlamadan doğan Melendiz Çayının içerisinden aktığı Ihlara Vadisi göz kamaştırıyor Dünyanın 2. en büyük kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi, içerisinden akan Melendiz Çayı ile tabiatın tüm güzelliklerini bir arada sergiliyor. Volkanik patlamanın ardından Hasan Dağı’nın eteklerinden çıkan hem termal hem de kaynak suyu, Melendiz Çayı ile Aksaray’ın barajına dökülerek içme ve tarımsal sulamada kullanılıyor. Melendiz Çayı, Hasan Dağı’nın volkanik patlamasıyla dağın eteklerinden doğan tabiat harikası bir çay olarak Aksaray’ın Ihlara Vadisi’nde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yine volkanik patlama ile oluşan ve dünyanın en büyük 2. kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi içerisinden kilometrelerce akan Melendiz Çayı tabiat harikası görüntüler oluşturuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bu yıl da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Melendiz Çayı ve vadi hakkında bilgiler veren bölgenin yerel rehberlerinden Kerim Yasav (49), “Hasan Dağı’nın patlamasıyla bu vadi oluşmuş. Hasan Dağı volkanik bir dağ olduğundan dolayı bir bölümünden sıcak su Ziga bölgesinden çıkar, bir bölümünden de soğuk su olarak Hasan Dağı’nın eteklerinden doğar gelir. Ayrıca Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Çardak köyünün alt kısımlarında dipsiz dediğimiz bir mevkiden daha doğar. İkisi Aksaray’ın Ilısu köyünün üzerinde birleşir. Birleşme noktasından da akarak Melendiz Çayını oluşturur. Buradan da kilometrelerce sonra Mamasın Barajına dökülür. Mamasın Barajından da tarımsal sulama ve arıtılarak içme suyu olarak kullanılır” dedi. Yerli ve yabancı turistler ise vadi ve çayın eşsiz bir güzelliği olduğunu belirterek keşfetmeye geldiklerini söyledi.
Davalısı tarafından öldürülen avukat mezarı başında anıldı
29 Nisan 2024 Pazartesi - 16:49 Davalısı tarafından öldürülen avukat mezarı başında anıldı Davalısı tarafından 29 Nisan 2019 tarihinde öldürülen Aksaray Barosuna kayıtlı Avukat İbrahim Ergin ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı. Olay, 29 Nisan 2019 Hamidiye Mahallesi Bediüzzaman Caddesi’nde bulunan Sefa İş Hanı’nın 3. katındaki avukatlık bürosunda yaşandı. Aksaray Barosuna kayıtlı Avukat İbrahim Ergin (47) ile bürosuna gelen Abdurrahman Düzgün (46) arasında bir boşanma davasından dolayı tartışma yaşanmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Abdurrahman Düzgün belindeki tabancayı çekerek avukat İbrahim Ergin’e 5 el ateş etmişti. Avukat İbrahim Ergin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Abdurrahman Düzgün ise daha sonra silahı kafasına doğrultarak bir el ateş edip intihar ederek hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından tam 5 yıl geçerken Avukat İbrahim Ergin bugün ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Aksaray Barosu ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize edilen programa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Baro Başkanı Av. Ferit Köse ve çok sayıda avukat katıldı. Burada kısa bir açıklama yapan Baro Başkanı Ferit Köse, “Mesleğini icra ederken uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımız Av. İbrahim Ergin’in aramızdan ebediyete ayrılışının 5. yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi. Adli personel ve avukatlar Ergin’in mezarına karanfiller bıraktı.