GÜNDEM - 24 Nisan 2024 Çarşamba 13:56

Sıcak havayı görenler sahil kenarına akın etti

A
A
A
Sıcak havayı görenler sahil kenarına akın etti

Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasının ardından vatandaşlar sahil ve sokaklara ilgi gösterdi.


Zonguldak’ta yazdan kalma bir hava yaşanmasının ardından vatandaşlar sahil ve sokaklara ilgi gösterdi.


Vatandaşlar sıcak havanın tadını güneşlenerek ve alışveriş yaparak geçirdi.


Hava sıcakları ise 24 derecelere kadar yükseldi.


Esnaf Tahir Buyurucu, “Yıllardır böyle bir sıcaklık gördüğümüz yok. Afrika’dan gelen toz bulutu hava değişiyor. Sonu iyi olmayan tabiat olayları da var. Aşırı bir sıcak gün. Arabaların üzerine bakın olduğu gibi çamur. Bunaltıcı bir hava var. Yaz erken geldi gibi. Yazdan da ilgisi yok. Deniz hala soğuk”dedi.



Sıcak havayı görenler sahil kenarına akın etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’ye destek yürüyüşü Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü. Üsküdar Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Üsküdar Üniversitesi Merkez yerleşkesinin önünde buluşarak okulun önünden Üsküdar sahiline kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sloganlar atan öğrenciler, ’Kampüsler Ayağa Yaşasın Küresel İntifada’, ’Gazze’de Soykırım Var’ gibi pankartlar açarak, Üsküdar sahiline kadar yürüyüşünü sürdürdü. Ayrıca yürüyüş sırasında yoldan geçen yüzlerce araç da korna çalarak yapılan protestoya destek verdi. Grup adına açıklama yapan okulun öğrencilerinden Mehmet Hamza Budulgan, "İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği soykırım karşısında göğüslerindeki inancı Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olurcasına taşıyan onurlu ve cesur Filistin halkına selam gönderiyoruz. Yıllardır siyonist İsrail’in sürdürdüğü zulüm son 7 ayında insanlığı ayağı kaldırmıştır. Filistin’in dik duruşu dünyaya siyonizmin gerçek yüzünü göstermiştir. Filistin halkı aylardır bizlere insanlık dersi verirken, haklı davalarını bütün insanlığa duyurmuştur. Türkiye olarak daima Filistin’in yanında olduğumuzu göstermeye ve zulmü duyurmaya çalışıyoruz. Biz de bugün Üsküdar Üniversitesi öğrencileri olarak bu çağrıya sessiz kalmak istemiyor, onların direnişini sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.