GÜNDEM - 19 Mayıs 2024 Pazar 20:06

Trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Kıbrıs’ta geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Uzman Çavuş Mücahit Demirel memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı.


Kıbrıs’ta trafik kazası geçirdikten sonra Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi altına alınan Uzman Çavuş Mücahit Demirel hayatını kaybetti. Uzman Çavuş’un cenazesi Memleketi Yozgat’ın Saraykent ilçesine bağlı Kamberli köyüne getirildi. Köy meydanında Uzman Çavuş Demirel için cenaze töreni düzenlendi. Törene il ve ilçe yöneticileri ile birlikte yakınları ve vatandaşlar katıldı.


Uzman Çavuş Mücahit Demirel’in naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından Kamberli Köyünde defnedildi.



Trafik kazasında hayatını kaybeden Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Öğrenciler için kurtuluş törenini akşam yaptılar Kozan’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünde sabah LGS sınavı olduğu için kurtuluş etkinliklerini akşam saatine aldı. Adana’nın Kozan ilçesinde 2 Haziran Kozan’ın Fransız işgalinden kurtuluşu nedeniyle her yıl sabah saatlerinde başlayan törenler bu yıl LGS sınavına denk geldi. Öğrencilerin sınavda kutlama seslerinden etkilenmemesi için tören Kuva-i Milliye mücahitleri ve ilçe protokolü tarafından akşam saatine alındı. Tören Kozan Kalesinde atılan top atışı ve tarihi Hoş Kadem Camiden Hürriyet Kızının kurtarılması ile başladı. Kozan Hoşkadem Camiinde Fransızların işgal bayrağı indirilerek Kozan kurtuluşunda yer alan kahraman şehitlerin torunları Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği üyeleri ile birlikte Hürriyet Kızı Türk Bayrağı ile camiden çıkarıldı, Saimbeyli Caddesinde kurtuluş yürüyüşü gerçekleşti. Türk Büyükleri Meydanında Kurtuluş Mücadelesinde Şehit Kaymakam Saim Bey’in kabrinden teslim alınan Türk Bayrağı gençler tarafından Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı’ya teslim edildi. “Kozanlılar olarak fedakarlık yaptık” Kuva-i Milli’ye Kozan Şube Başkanı Mutlu Dağlı, "Her kurutuluş bayramına sabahtan başlardık. Öğrencilerimizin geleceği için böyle bir fedekarlık yaptık ve kutlamaları akşam saatine aldık. Kuruluş bayramımız kutlu olsun” dedi. Adana Kuva-i Milli’ye Derneğinden Mustafa Zeki Apaydın ise öğrenciler için fedakarlık yaptıklarını ifade ederek yaşanan milli mücadeleyi aktarmak adına Adana’dan etkinliklere katıldıklarını ifade etti. Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı Ermenilerin soykırım yalanlarına Kozan’da yaşanan milli mücadele döneminde Türklerin fırınlarda diri diri yakıldığı tarihi gerçeklerin bölgede hala dün gibi durduğunu ifade etti. (BRL-FKE-)
Iğdır 17. Karadeniz Off-Road Kupası’nın 1. ayağı Iğdır’da renkli görüntülere sahne oldu Iğdır’da renkli görüntülere sahne olan 17. Karadeniz Off-Road Kupası’nın 1. ayağına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken yarışmada yaşanılan kazalar yürekleri ağza getirdi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Iğdır Off-Road Spor Kulübü, Eksi 36 Off-Road Spor Kulübünün iş birliğinde Ağrı Dağı’nın eteklerindeki Erhacı kırsalında düzenlenen 17. Karadeniz Off-Road Kupası’nın 1. Ayağı bugün gerçekleştirildi. Düzenlenen yarışta, Türkiye’nin yanı sıra İran’dan da katılımcıların yer aldığı toplam 54 sporcu 22 araçla mücadele etti. Yarışmada yürekleri ağza getiren kazalar da yaşandı. Yarışmada kaza yapan ve yanan 2 araç, parkuru bitiremeden saf dışı kaldı. Yanan araçtan pilot ve yardımcı pilot, arkadaşlarının yardımı ile çıkartıldı. Iğdır Off-Road Kulüp üyesi Hülya Polat organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, “Güzel bir organizasyon, yıllardır aslında biz katılıyoruz Karadeniz Off-Road kupasına. Iğdır’da ilk defa bu organizasyonu yapıyoruz. Iğdır Off-Road kulübü olarak da çok mutluyuz. Gelen bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum hoş gelmişler. Güzel bir yarış güzel bir pist yaptık adrenalin dolu heyecan dolu bir yarışma olacaktır” diye konuştu. Yarışmaya Ordu Fatsa’dan Fatsa Off-Road Kulübü adına katılan Aydın Kaya ise, “Ekip arkadaşlarımız ile birlikte geldi. Yaklaşık 13,14 araç ile buradayız. Güzel bir yarış olmasını istiyoruz. Yarış sonunda da kupaları alarak evimize gitmek istiyoruz” dedi. Programda birinci olan sporcular, kupalarını Iğdır Millet Bahçesi’nde yapılan törenle aldı.