EĞİTİM - 10 Mayıs 2024 Cuma 12:15

AÜB Üniversite Tanıtım Fuarı Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı

A
A
A
AÜB Üniversite Tanıtım Fuarı Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) bünyesindeki üniversitelerin katılımıyla 11 ilde düzenlenen 2024 Üniversite Tanıtım Fuarı’nın 5.si Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Anadolu Üniversiteler Birliği, sınavına girecek öğrencilerin üniversiteleri tanımalarına ve doğru tercihler yapabilmelerine katkı sağlamak amacıyla birlik üyesi üniversitelerin bulunduğu 11 ilde, 6 - 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında tanıtım fuarlarına devam ediyor. 5.si Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan tanıtım fuarının açılışı, Bozok Evi Bahçesi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Açılışa Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin temsilcileri ve üniversite adayı öğrenciler katıldı.


Açılış töreni ve protokol konuşmalarından sonra Rektör Yardımcsı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, üniversite stantlarını ziyaret ederek tanıtım temsilcilerinden üniversiteleri hakkında bilgi aldı. Fuar alanına okul yetkilileri ve öğretmenleri rehberliğinde gelen öğrenciler ise üniversitelerin tanıtım stantları gezdi. Öğrencilere üniversite tercihlerinde kendilerine yardımcı olacak tanıtım materyalleri ve hediyeler verildi.


Erciyes Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü


Kentte öğrenim gören ve üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri ile rehber öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği Erciyes Üniversitesi tanıtım fuarında tanıtım temsilcileri, üniversitelerinin eğitim-öğretim imkanları, bölüm ve program kontenjanları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, barınma ve ulaşım gibi konular hakkında öğrencilere bilgiler vererek tanıtım materyalleri dağıttı.


“Öğrenciler bilgiye kolaylıkla ulaşıyor”


Programın açılış konuşmasında Anadolu Üniversiteler Birliği olarak üniversitelerin tanıtımını yaptıklarını söyleyen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, “Burada gençlerimiz için güzel bir imkan var, sosyal medyadan internetten erişebilecekleri bilgileri burada doğrudan doğruya üniversite stantlarını gezerek ulaşabilirler ve her türlü soruya cevap bulabilirler. Gençlerimizin kariyer planlamaları çerçevesinde doğru adımlar atabilmeleri için bugünü iyi değerlendirip, geleceklerini şekillendirecekleri gerekli bilgileri buradan elde edebileceğini düşünüyorum.” dedi.


“Üniversitemiz çok iyi durumda”


Yozgat Bozok Üniversitesi’nin eğitim ve yerleşke konusunda çok iyi bir noktada olduğunu da belirten Hacıhasanoğlu, “30 yıla yakın bir geçmişi olan üniversitemizde bütün fakültelerin bulunduğu bir üniversite konumundayız. Gerek akademisyen kadrosu gerek alt yapı gerekse de kampüs anlamında çok iyi bir noktadayız. Tüm gençlerimizi üniversitemizi ziyaret etmeye ve sahip olduğumuz imkanları yerinde görmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.



AÜB Üniversite Tanıtım Fuarı Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.