YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 15:17

BAŞKAN GÜNAYDIN 2,5 YILLIK DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
BAŞKAN GÜNAYDIN 2,5 YILLIK DÖNEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 2,5 yıllık dönemini değerlerdirdiği bir basın toplantısı yaptı.
Basın toplantısında batmak üzere bir belediye devraldığını ancak uyguladığı ekonomik ve tasarruf tedbirlerle sıkıntılı günleri aştıklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Belediyeyi 150 milyon TL borçla devralmıştık, belediyeyi devraldığımızdan itibaren çok dikkat ettiğim konuların başında ihaleleri son derece dürüst ve çok dikkatli yaptık” dedi. Yasalara uygun şekilde ve gerçek kamu yararına rekabet oluşmuş ve kaliteli firmaların katılımı ile ihaleler yaptıklarını kaydeden Başkan Günaydın, “Bunun sonucunda, küçük ve büyük demeden kaçakları önlemeye çalıştık. Benden önce konut ve evlerin su saati okuma işi özel bir şirkete verilmiş, o şirket 26 memur çalıştırmak suretiyle o hizmeti yıllık 1 milyon 100 bin liraya yapıyormuş. Ancak ben bu işi belediyemizde çalışan 11 seçilmiş personelimizle 2,5 yıldır yürütüyorum. Hiçbir şikayet gelmedi. Bu işin bize maliyeti yıllık 160 bin TL” diye konuştu.
En büyük tasarrufunu temizlik işinde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Günaydın daha önce Çevtem firması tarafından yapılan temizlik işini, göreve geldikten sonra tekrar ihaleye çıkardığını ve ilk başta 3’er aylık ihaleler yaparak sorunu çözmeye çalıştığını kaydetti. Başkan Günaydın 33 aylık temizlik işi ihalesi yaptıklarını hatırlatarak, “Bizden önceki çöp firmasına 5 yılda 22,5 trilyon lira Isparta’nın fazla para ödediği ortaya çıktı.İller Bankası’ndan para gelmese, şu anda Isparta’yı yönetebileceğim. O hale geldik” diye konuştu. 2010 yılında Belediye gelirinin 72 milyon TL, giderin ise 69 milyon TL olduğunu ileten Başkan Günaydın şunları söyledi:
“Ben devletime vergisini ödeyen bir mükellefim, bir belediye başkanıyım. Bu övünülecek bir durumdur. Benden önceki 5 yılda Devlete bir kuruş vergi ödenmemiş.Devlete bir yılda 30 milyon 132 bin 999 lira vergi ödedim. Benim ödediğim vergi devletten İller Bankasından aldığım paradan daha fazlaya geçmeye başladı.Devlete ödediğim 30 milyon TL dışında devletin sunduğu yapılandırma imkanına sahip çıktım ve çeşitli kurumlara olan borçlarımızda yapılandırma yoluna gittik.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir