GÜNDEM - 09 Mayıs 2024 Perşembe 11:16

‘Sütlaç’ Ortahisar Belediyesi’nin maskotu oldu

A
A
A
‘Sütlaç’ Ortahisar Belediyesi’nin maskotu oldu

Trabzon’da geçirdiği trafik kazası sonrası tedavisi tamamlanan ve beyaz tüyleri nedeniyle ‘Sütlaç’ ismi verilen sokak kedisi Ortahisar Belediyesi tarafından sahiplenildi.


Hayvan sevgisi ve hassasiyetiyle bilinen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yaralı bir sokak kedisinin tedavisini üstlenip, belediyenin hizmet binasına alarak örnek bir tavır sergiledi. Sütlaç’ın hikâyesini anlatan Başkan Kaya, “Rengi beyaz olduğu için ve ‘yöresel bir ismi olsun’ istediğimiz için adını Sütlaç koyduk. Sütlaç bir sokak kedisi. Yaklaşık 1,5 ay önce bir trafik kazası geçirdi. Veteriner hekimlerimiz ilgilendi ve sağ arka ayağından ameliyat oldu. Eşim Tuba hanımla evimizdeki kedimiz Romeo’yu tedaviye götürdüğümüzde yaralı kedimizi gördük ve sahiplenmek istedik. Sütlaç artık Ortahisar Belediyemizin koridorlarında, makamımızda, belediyemizin her yerinde görebileceğimiz patili dostumuz olacak. Bütün bakımını, tedavilerini biz burada karşılayacağız. Ailemizin bir bireyi olacak” dedi.


Trabzon halkına patili dostların sahiplenilmesi noktasında çağrıda bulunan Başkan Ahmet Kaya, “Buradan bütün Trabzonlu hemşerilerime, bütün dostlarıma, sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını ve bir sokak hayvanı sahiplenmelerini istediğimi ifade etmek istiyorum. Bu çok önemli ve insani bir görev. Bu canların hepimiz kadar korunmaya, beslenmeye ve barınmaya hakkı var. Sokaklarda aç, susuz dolaşıyorlar. Biz Ortahisar Belediyemiz olarak elimizden geldiğince bu canlarımıza, patili dostlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz ama yetemediğimiz noktalarda o vicdanlı ve güzel yürekli hemşehrilerimiz bu canlara sahip çıkıyorlar. Gönül ister ki bu hassasiyet yaygınlaşsın, sokaktaki bütün canlarımızı sahiplenelim, tedavilerini yaptıralım. Onların en az bizim kadar yaşama hakkı olduğunu bilelim ve bu bilinçle sahip çıkalım istiyorum. Patili dost sahiplenme hareketine, hep birlikte birer sokak hayvanı sahiplenerek sahip çıkalım istiyorum. Sütlaç’ımızı tedavi eden, iyileştiren, ona sevgisini ve emeğini veren veterinerlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



‘Sütlaç’ Ortahisar Belediyesi’nin maskotu oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokatlı çiftçi boru döşerken gelen sesin kaynağını öğrenince hayrete düştü Tokat’ta çiftçilik yapan ve kendini "Diplomalı Hıyarcı" olarak tanıtan Uğur Karahan ve eşi, Turhal’daki tarlalarında su borusu döşerken borunun içinde bir yılanla karşılaştı. Delikten yılanı gören Karahan, onu kurtarmaya çalışırken yılanın filtreye sıkışarak hayatını kaybettiğini anladı. Yaşadığı ilginç anları cep telefonuyla kayda alan Karahan, bu deneyimi doğanın dengesine dikkat çekerek paylaştı. Tokat’ın Turhal ilçesinde çiftçilikle uğraşan ve kendini “Diplomalı Hıyarcı” olarak tanıtan Uğur Karahan, eşiyle birlikte tarlaya su borusu döşemek için gittiklerinde ilginç bir olay yaşadı. Boruya delik açtıkları sırada içerisinden bir sürünme sesi duyan Karahan çifti, önce sesin bir sülükten geldiğini düşündü. Ancak, açtıkları delikten baktıklarında bir yılanın boru içerisinde gezindiğini gördü. Bir süre delikten bakan ve dilini uzatan yılan daha sonra gözden kayboldu. Yılanı kurtarmak isteyen Karahan, boruyu söktüğünde yılanın filtreye sıkıştığını fark etti. Kurtarma çabası sırasında yılanın kuyruğu Karahan’ın elinde kaldı ve yılanın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yaşadığı ilginç anları cep telefonu kamerasıyla kayda alan Karahan, olay sonrası duygularını paylaştı. “İlk defa yılanı bu kadar yakından gördüm” Yılanın filtreden geçmeye çalışırken öldüğünü söyleyen Uğur Karahan, “Namı diğer diplomalı hıyarcıyım. Sezonun açılmasıyla beraber tarla hazırlıklarımız başladı. Eşimle beraber tarlaya gittik. Boru döşemeye başladık. Borunun deliklerini delerken içinden sürünme sesi gelmeye başladı. İlk başta sülük sandım ama sülük bu kadar ses çıkartır mı diye bakarken deliğin içinden yılanın geçtiğini gördüm. Çok şaşırdım. İlk defa yılanı bu kadar yakından gördüm. Hatta delikten dilini falan çıkarttı. Evde acil işim çıktı. 10 dakika sonra geldiğimde yılan filtreden geçmeye çalışırken deliklerine sıkışmış, geri de dönememiş. Bu şekilde can vermiş. İnsanlar yılanı öldürmeye çalışıyor ama popülasyonu sağlaması açısından bence öldürmek yanlış. Bu yılan da zehirli yılana benzemiyordu. Yılanlar çekirge, fare ve kurbağaları yiyor. Bu şekilde rabbim bir zincir halkası oluşturmuş” dedi.
Balıkesir Edremit’te yeni geri dönüşüm projeleri hayata geçiyor Balıkesir’in Edremit Belediyesi ve Ekolojik Çevre Geri Dönüşüm Ltd. Şti. arasında gerçekleştirilen mekanik ön ayrıştırma sistemi ortak çalışması konulu toplantıda, hayata geçirilmesi planlanan projeler masaya yatırıldı. Toplantıya, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Belediye Meclis Üyesi Coşkun Taşkın, Temizlik İşleri Müdürü İsmail Hakkı Akkoyun, Destek Hizmetleri Müdürü Emre Kıdanlı, Ekolojik Geri Dönüşüm Ltd. Şti. sahibi Senan Savcı ve Erkan Savcı, İşletme Müdürü Engin Sağdıç ve Çevre Mühendisi Gökçe Günerin katıldı. Toplantıdan önce, Başkan Mehmet Ertaş, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sırasında merkezin işleyişi ve geri dönüşüm süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Ertaş, merkezin geri dönüşümdeki rolünün önemine değinerek, "Bu merkez, atıkların doğru şekilde ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi açısından kritik bir öneme sahip. Buradaki çalışmalar, çevremizin korunmasına ve ekonomimize katkı sağlıyor" dedi. Toplantıda, en az 100 kişiye iş imkanı sağlanması, doğal kaynakların korunması, ekonomiye katkı sağlanması, çevresel etkilerin azaltılması, atık yönetiminin kolaylaştırılması ve geri dönüşümün teşvik edilmesi konularında yapılacak çalışmalar ele alındı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu projeler hem istihdamı artıracak hem de çevremizi koruyarak ekonomimize önemli katkılar sağlayacaktır. Bu sayede hem çevresel hem de ekonomik anlamda büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyoruz. Edremit Belediyesi olarak sürdürülebilir bir gelecek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten gurur duyuyoruz" dedi.