ASAYİŞ - 06 Mayıs 2024 Pazartesi 20:13

Tokat’ta uyuşturucu satıcısı yakalandı

A
A
A
Tokat’ta uyuşturucu satıcısı yakalandı

Tokat Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Erbaa Büro Amirliğince uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda N.M.Ü. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Tokat Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Erbaa Büro Amirliğince uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde satın aldığı tespit edilen şüpheliden 5,48 gram sentetik kannabinoid(bonzai) ele geçirilerek, şüpheli hakkında gerekli adli işlem başlatıldı. Aynı olayla ilgili olarak uyuşturucu madde satışını yapan şüphelinin ikametine yapılan operasyonda ise 15 parça halinde toplam 48,03 gram sentetik kannabinoid(Bonzai), 2 parça halinde toplam 1,27 gram metamfetamin,1 adet hassas terazi, 2 şişe aseton ve suçtan elde edilen 3 bin 600 TL para ele geçirildi. Şüpheli hakkında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti “ suçundan adli işlem başlatıldı. Tamamlanan işlemlerinin ardından Erbaa Adliyesi’ne sevk edilen N.M.Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta 19 Mayıs kutlamaları Sinop’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü Sinop’ta coşkuyla kutlandı. Hükümet Meydanı’nda çelenk töreninin ardından bando eşliğinde gösteri alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşma Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon tarafından yapıldı. Kalyon, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün 105’inci yıldönümünde, bir Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını daha karşılamanın engin mutluluğu, gurur ve coşkusu içindeyiz. 19 Mayıs, binlerce şehit verilerek Türk ulusunun kutsal saydığı topraklarda, özgür yaşama hakkı elinden alınmak istenen bir milletin umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmadan, aydınlık, güzel günlere inancının ve bu inançla verdiği üstün mücadelenin başlangıcıdır. Bugün, var ya da yok olma kavgasına çıkanların, varını yoğunu vatan için, istiklal için feda edenlerin, tarihimize san ve şeref veren kahramanların günüdür” dedi. Tören, halk oyunları ve spor gösterileriyle devam etti. Törene Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, protokol eşleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Kocaeli Kocaeli’de 19 Mayıs coşkusu Kocaeli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler kapsamında İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin türküler söylendi. Öğrencilerin performansı salonda büyük alkış aldı. Program çerçevesinde çeşitli yarışmalarda başarı elde eden öğrenciler de ödüllerine kavuştu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ilk 3’e giren öğrencileri takdim edildi. Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, programdaki konuşmasında, “Vatanımıza yan gözle bakan, hain planlar düşünenlere geçit vermeyeceğiz. Atalarımızdan aldığımız emanete sahip çıkacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlere sahip çıkmak görevimizdir. Gençler siz Türkiye Yüzyılı’na yön vereceksiniz. Bayramımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyorum" dedi. Katılımcılar Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Berna Abiş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.