ASAYİŞ - 19 Kasım 2019 Salı 14:06

Yüksekova’da uyuşturucu ele geçirildi

A
A
A
Yüksekova’da uyuşturucu ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçunu önlemeye yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İlimiz Yüksekova ilçesi Akpınar köyü kısal alanında ve ilçe merkezinde yapılan uygulamalarda toplamda 6 kilo 60 gram metamfetamin ve 1 kilo 2 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Feyzullah Taş

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’a yapılan geri göç kırtasiye esnafının yüzünü güldürdü Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da geçtiğimiz yıla oranla geri göçün fazla olması okul alışverişi yapan vatandaşların da sayılarını arttırdı. Kırtasiyeci Mehmet Çin, şehri geri göçün olduğundan dolayı işlerinin iyi olduğunu söyledi. Asrın felaketi sonrası barınacak yaşam alanı sıkıntısı yaşayan afetzede vatandaşlar Hatay’dan göç etmek zorunda kalmışlardı. Afetzede vatandaşlara evlerinin teslim edilmesi ve konteyner sayılarının artmasıyla birlikte kentte tersine göç başlamıştı. Bölgede Hatay Valiliğinin öz verili ve koordinasyonlu çalışmaları sonrası eğitim yuvalarının hizmete sokulmasıyla aileler, okul sezonu öncesi memleketlerine gönül rahatlığıyla döndüler. Depremde işyeri yıkılan Mehmet Çin, 15 yıldır kırtasiyecilik yaparak öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu yılın başlarında Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde yeniden işyeri açarak kırtasiye ürünleri satarak kazanç sağlamaya başladı. Geçen yıla göre bu yıldaki fiyatlarda değişkenlik olmadığını belirten Çin, şehre geri göçün olduğundan dolayı geçen yıla oranla kırtasiye ürünlerine talebin arttığını söyledi. “Bu yıl şehre göç olduğundan dolayı kırtasiye ürünlerine talep çok oluyor” 15 yıldır kırtasiyecilik yapan Mehmet Çin, “Burada ürün çeşidi olarak çeşitliliklerimiz fazladır. Kalem, defter, uç, pastel boyalar ve sulu boyalar var. Bunun yanında oyuncak grubumuz ve takılar var. Geçen yıl burada işyerimiz aktif değildi. Çünkü işyerimiz depremde yıkıldı. Bu yılda tekrar hayata tutunabilmek için bu işyerimizi açtık. Defterler 15 TL - 60 TL arasında oluyor. Çantaların fiyatları da 300 TL’den başlıyor ve 1500 TL’ye kadar fiyatlar var. Anaokulu çantaları ise 150 TL ila 400 TL arasında fiyatları var. Bu yıl şehre göç olduğundan dolayı kırtasiye ürünlerine talep çok oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Geçen yıla göre bu yıl fiyat geçişlerinde çok fazla değişkenlik yok” dedi. 5 çocuğunun okul ihtiyaçlarını almak için alışveriş yapan Belgin Aygün, “Benim 5 çocuğum var. Hepsinin okul ihtiyaçlarını almaya geldim. Deprem bölgesinde geçen yıl okullarımız ve kırtasiyelerimiz çok yoktu. Bu yüzden ihtiyaçlarımızı bulamıyorduk. Şimdi ise okullarımız tadilat ediliyor ve her şey düzeltildi. Kırtasiyelerinde sayıları çoğaldı. Okul ihtiyaçlarımızı bulabiliyoruz. Kırtasiyeler çok olunca biz de rahatlıyoruz. Çocuklarımızın isteklerini ve ihtiyaçlarını alabiliyoruz. Kalemlerini, silgilerini, defterlerini ve çantalarına kadar her şeylerini alacağım. İhtiyaçları bütçemize uygun alabiliyoruz” şeklinde konuştu. Okul ihtiyaçları için alışveriş yapan öğrenci Birsen Parlakyıl, “Depremden sonra okulların güzel bir şekilde başlaması hepimiz için daha iyi oldu. Geçen yıl depremden sonra her şey bitmişti. Zamanla düzeldi, geçen yıl böyle güzel yerler yoktu. Buradan 4 defter aldım ve şimdi kalemlere bakacağım. Hepsinin fiyatları uyguna geliyor” ifadelerini kullandı. (RMZ-VK-
Kocaeli Ulaşımpark personeline kurtarma ve yangına müdahale eğitimi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından Ulaşımpark A.Ş personeline arama kurtarma ve yangına müdahale eğitimi verildi. Ulaşımpark A.Ş personelinden oluşturulan acil durum ekiplerine yönelik iki gün "kentsel arama kurtarma" ve bir gün "yangınla mücadele teknikleri" olmak üzere 3 günlük eğitim verildi. Eğitimin ilk günü afet bilinci, çökme tipleri, enkaza yaklaşım, arama teknikleri, arama kurtarmada kullanılan ekipman bilgisi ve kişisel koruyucu donanım başta olmak üzere çeşitli konularda teorik bilgiler sunuldu. İkinci gün ise enkaz simülatöründe kırıcı ve delici kullanımı ile kaldırma yastıkları ile alan açma işlemleri gerçekleştirildi. Eğitimin üçüncü ve son günü ise yanma ve yangın, söndürme maddeleri ve söndürme teknikleri ve yangın söndürücüler konuları işlendikten sonra uygulamalı bölümde yangına müdahalede kullanılan ekipman, hortum açma ve toplama çalışması, ekip organizasyonu ile köpük kullanımı konuları aktarıldı. Eğitimin son bölümünde taşınabilir yangın söndürücüler kullanılarak, fiili olarak gaz yangınlarına müdahale gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı olarak 3 gün süren eğitimler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi KOBİTEM Eğitim Merkezi Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Uygulamalı kısımda özellikle bu tip eğitimler için tasarlanmış olan istasyon ve simülatörler kullanıldı.
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege’nin kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun doğu kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İstanbul ve Kırklareli’nin Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kısa süreli kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 (Yağışların, öğle saatlerinde kuzey kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.) İzmir: Az bulutlu ve açık 33 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 36 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35
Kocaeli Başiskele’de sıfır atık ve sürdürülebilir enerji çalışmaları konuşuldu Kocaeli’nin sıfır atık seferberliğinde, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında önemli bir yere sahip çevreci ilçesi Başiskele, Türkiye Döngüsel Ekonomi Eylem Planı Çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın "Kaynakta Ayırma ve Yeniden Kullanmanın Etkin Bir Şekilde Uygulanması Kapsamında Uygun Bir Model Göstermek için Uygulanan Pilot Çalışmalar" etkinliği 2-4 Eylül tarihleri arasında 3 gün boyunca Başiskele’de gerçekleştirildi. Döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir atık yönetimi konularında derinlemesine tartışmalar, uzman sunumları ve saha ziyaretleri ile dolu dolu geçen programda, yerel yönetimlerin uygulamalarından atık yönetim sistemlerine kadar birçok alanda bilgi paylaşımı yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de iştirak ettiği eğitim programında Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hülya Çakır, Türkiye’nin Sıfır Atık Stratejilerini ve bu stratejilerin yasal dayanaklarını detaylandırarak, bu sistemin yerel yönetimler ve kurumlar tarafından nasıl uygulanması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin başarısını destekleyen iyi uygulama örnekleri ve bilinçlendirme kampanyalarının önemine dikkat çekti. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de, etkinliğe katılan misafirlerle Başiskele Sosyal Tesisi Antik Köfte ve Restoran’da bir araya geldi. Yasin Özlü, Başiskele’de sıfır atık seferberliği, atık yönetimi, sürdürülebilir enerji kaynakları ve çevre bilinci konularında yapılan çalışmaları ve yatırımları tek tek anlattı. Eğitim programı kapsamında Başiskele’de her bir noktasından toplanan ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar ve atık pillerin geri dönüşüme kazandırıldığı Başiskele Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni de ziyaret eden katılımcılar, buradaki çalışmalar hakkında bilgi alarak fikir alışverişinde bulundu.