ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 16:24

Kapaklı’da aile içi tartışmada kan aktı: 2 yaralı

A
A
A
Kapaklı’da aile içi tartışmada kan aktı: 2 yaralı

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde aile için tartışma sonucu çıkan kavgada 2 kişi silahla yaralandı. Yaralı şahıslar olay yerinden kaçtı.


Olay, Kapaklı Pınarca Mahallesi Çerkezköy yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aile arasında çıkan tartışma sonucunda darp edilen A.A. isimli şahıs silah ile B.A. ve T.A. isimli şahsı yaraladı.



Yaralı şahıslar olay yerinden kaçtı


Silah seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler B.A. ve T.A. isimli yaralı şahısların olay yerinden kaçtığını belirlerken A.A. isimli şahıs ise gözaltına alındı. Yaşanan olay ile ilgili jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Hafız Vali, “Hafız Kal” yarışmasının birincisi oldu Erzincan’da düzenlenen “Hafız Kal” yarışmasının Türkiye finalinde, yarışmacılardan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birinci oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunca 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmayan ve çalışmamış olan vatandaşlara yönelik düzenlenen "Hafız Kal" yarışması 30 cüz, 15 cüz ve 5 cüz olmak üzere 3 kategoride düzenlendi. Düzenlenen ve bölge yarışmaları tamamlanan "Hafız Kal” yarışmasının Türkiye Finali Erzincan’da Müftülük Konferans Salonu’nda yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 30 yaşın üzerinde olma şartının yeterli olduğu, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmayan ve çalışmamış olan vatandaşlara yönelik düzenlenen hafızlık belge şartının aranmadığı "Hafız Kal” yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Erzincan’da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi oldu. Yarışmanın 5 cüz kategorisinde ise Kilis’ten katılan Ahmet Kasir oldu. Yarışma sonrasında hafızlara plaket takdimi yapılarak toplu fotoğraf çektirildi. Yarışmada birinci olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Türkiye finaline bende iştirak ettim. Benim kategorim 15 cüz kategorisiydi. Sıkı bir şekilde bu yarışmaya hazırlandım. Benim için maksat hasıl oldu diye düşünüyorum. Çünkü bu yarışma olmasaydı da ben günde 5 sayfa 10 sayfa günlük 1 saat çalışıyorum. Ama bu yarışmanın neticesinde ilk önce 5 sayfayla başladım. Sonra günde 10 sayfa, 1 cüz, 2 cüz ve en sonda 3 cüz okuyarak, çalışarak bu yarışmaya hazırlandım. Ben 1983 yılında Konya’da kursta hafızlığımı tamamladım. O günden bugüne kadar da yaklaşık 41 yıl geçti Kur’an-ı Kerim’le irtibatımı hiç koparmadım” dedi. Yarışmaya ev sahipliği yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise, “Bu yarışma Türkiye’de ilk kez oldu. Finali de Erzincan’da yapıldı. Meslek büyüğüm Erzurum Valisi de yarışmacı olarak katıldı. Hakikaten çok duygulandım. Diyanet İşleri Başkanlığını tebrik ediyorum. Çok güzel bir yarışma düzenlemişler. Hafız olmak elbette önemli bunun sürekliliğini sağlamak için yapılan bu yarışmayı çok önemsiyorum. Bu vesileyle çok güzel ayetleri ve meallerini burada öğrenme fırsatımız oldu” diye konuştu.
Erzincan EBYÜ’de “Futbolun Efsaneleri Konuşuyor” paneli düzenlendi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ) Türk futbolunun unutulmaz isimlerinin katılımıyla “Futbolun Efsaneleri Konuşuyor” paneli düzenlendi. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Türkiye Futbol Federasyonu Genç Milli Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Oğuz Çetin, Galatasaray’ın unutulmaz isimlerinden Ergün Penbe ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Başkanı İsmail Dilber, TÜFAD Erzincan Şube Başkanı Yılmaz Toyran ve beraberindekiler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılış konuşması yapan TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Üniversitemiz çok iyi, geleceğimiz siz sevgili gençlerimize emanet” dedi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ise, “Ekranlardan ve sahalardan tanıdığım, birçok kez seyrettiğim futbolcularımızın ayrıcalıklı kriterleri, güzel ahlaklı futbolcu olmaları ve en üst seviyede futbol oynamalarıdır. Üniversitede yapacakları konuşmanın en önemli gerekçesi de bu. Sahip oldukları güzel ahlaklarıyla sizlere kazandırmayı hedefledikleri şey güzel ahlak olmadır. Bu yüzden ben bu programı düzenleyen tüm ekibe teşekkür ediyor, çok kıymetli bir konuşmaya tanıklık edeceğimizi düşünüyorum” dedi. Erzincan’ın deneyimli gazetecilerinden Semih Peker moderatörlüğünde yapılan panelde Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Oğuz Çetin ve Ergün Penbe ile ilgili kısa sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından başlayan ve yoğun katılımın olduğu panelde Oğuz Çetin ve Ergün Penbe’ye hem futbol tecrübelerine ilişkin hem de günümüz futboluna dair çeşitli sorular yöneltildi. Çetin ve Penbe, dinleyicilerle futbol serüvenlerindeki başarılarını, tecrübelerini ve yaşadıkları keyifli anları paylaştı. “Futbolun Efsaneleri Konuşuyor” paneli Rektör Prof. Dr. Akın Levent’in plaket takdimi ile sona erdi.
Samsun İş vaadiyle banka hesap bilgileri alınan genç, dolandırıcıların tuzağına düştü İnternette yayınlanan iş ilanına inanıp bankacılık bilgilerini veren genç, bir başka kişinin dolandırılma olayına karıştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı. Kendisinin de kandırıldığını söyleyen genç şikayetçi oldu. Edinilen bilgiye göre, Samsun’un İlkadım ilçesi Fatih Mahallesi’nde ikamet eden ve işsiz olduğu öğrenilen Naci Aslan (23), sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta gördüğü kripto para bozdurma işi ilanıyla ilgili ilanda verilen telefon numarasını aradı. Genç, iş vaadiyle İstanbul’a davet edildi. İstanbul Sefaköy’de telefonla görüştüğü kişiler ile buluşan Naci Aslan, kendini bir dolandırıcılık soruşturmasının içinde buldu. Samsun Adliyesine giderek Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi gönderen Naci Aslan, "Facebook’ta bulduğum kripto para bozdurma işi ile ilgili İstanbul Sefaköy’e gittim. 5 bin lira teklif ettiler ve telefonunuzu alıp kripto bozumu ile ilgili yazı yükleyeceğiz dediler. Telefonlarımızı 1-2 saatliğine verdik. Banka hesap bilgilerimi de aldılar. sonradan öğrendim ki, insanları dolandırıyorlarmış. Yazılım yükleyeceğiz diye telefonu elimizden aldıklarında iş işten geçmiş oldu. Bizim hesaplarımızı karşı tarafa verip bizim banka hesabımızı kullanarak vatandaşları dolandırmışlar. Benim banka hesabıma yaklaşık 600 bin lira yatırtıp bu parayı da başka hesaplara göndermişler. Bu konuda hakkımda dava açıldığını öğrendim. Bu olayda bende mağdurum. Benim gibi kimse dolandırıcılara inanmasın, güvenmesi. Bizi kandırıp dolandırıcılık olayına dahil edenlerden şikayetçiyim" dedi.