2009`da ABD Dışişleri Bakanlığı``˜ndan ABD-Türkiye ``˜Bilim Elçisi` unvanını alan Prof. Dr. Semahat Demir, İstanbul Kültür Üniversitesi`nin yeni rektörü oldu. Prof. Dr. Semahat Demir İKÜ`nün gençliğin ve geleceğin beklentilerini karşılayan üniversite olmak için çalışacağını ifade etti.
National Science Foundation`da 2008-2012 döneminde Biyomedikal Mühendisliği Program Direktörü olarak 20 bilim dalını yöneten Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi`nde 8 Kasım 2012 Perşembe günü gerçekleştirilen törenle görevini Prof. Dr. Dursun Koçer`den devraldı.
Görevine 2008-2012 dönem rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer`le; ``˜seçilmiş rektör` unvanıyla Temmuz`dan itibaren hazırlanan Prof. Dr. Semahat Demir İKÜ`nün 4. Rektörü oldu.
Vakıf ve devlet olmak üzere pek çok üniversitenin rektörü, endüstri ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından önemli isimlerin katıldığı Tören`de; Mütevelli Heyet Onursal Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Fahamettin Akıngüç`ün açılış konuşmalarıyla başladı. Onursal Başkan İnşaat Yüksek Mühendisi Fahamettin Akıngüç konuşmasında; görev devir teslimlerini Üniversite olarak başarıyla gerçekleştirdiklerine dikkati çekti. Vakıf üniversiteleri arasındaki bilimsel iletişimin bir başarı unsuru olduğunu belirten Mütevelli Heyet Onursal Başkanı Fahamettin Akıngüç konuşmasında; 2004`te vefat eden kurucu rektörleri Prof. Dr. Önder Öztunalı`nın İstanbul Kültür Üniversitesi`nin başarısında temel aktörlerden biri olduğunu söyledi.
İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver ise Prof. Dr. Semahat Demir ile üniversitenin 30. yılı olan 2027`nin hedeflerine odaklanacaklarını kaydetti. Dr. Günver; 2008-2012 dönem rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer ile ılımlı yönetim iklimini ve kültür değerlerine bağlılığı Prof. Dr. Semahat Demir`le güçlenerek sürdüreceklerine inandıklarını ifade etti.
Prof. Dr. Dursun Koçer`in Rektörlük görevini devralırken belirlediği hedeflere kararlı ve tutarlı yaklaşımıyla ulaştığını kaydeden Dr. Bahar Akıngüç Günver; üniversitenin stratejik plan hedefleri, teknolojik donanım, akreditasyon çalışmaları; Bologna süreci, uluslararası ilişkiler ve yabancı diller alanında gerçekleştirdiği hamlelerle 4 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti.
Dr. Bahar Akıngüç Günver`in ardından sözü İKÜ 2008-2012 akademik yılı rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer aldı. Prof. Dr. Koçer, rektörlük değerlendirmelerini içeren sunumunda; üniversitenin geçtiğimiz 4 yılını katılımcılara aktardı. Prof. Dr. Dursun Koçer, konuşmasında İstanbul Kültür Üniversitesi`nin yeni açılan fakülte ve bölümleri, teknolojik altyapısı, sanayi işbirlikleri, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla geçen dört yılda gelecek dönemler adına önemli temeller atıldığını kaydetti.
Prof. Dr. Dursun Koçer`in sunumunun ardından rektörlük cübbesini takdim ettiği Prof. Dr. Semahat Demir; görevine ilişkin hedeflerini aktardı. Prof. Dr. Demir, rektörlük görevinde; geleceğin liderlerini yetiştirmek, geleceğin gündeminde yer alan sorunlara çözüm üreterek Türkiye`nin ve dünyanın kalkınmasına katkıda bulunmak ve İKÜ`yü eğitim, bilim, sanatta ilk akla gelen ve aranan üniversite yapmak üzere üç temel hedefe odaklanacağını ifade etti.
Prof. Dr. Demir, Rektörlük devir tesliminin; üniversite adına bir değişim değil dönüşüm sürecine işaret ettiğini söyledi. İKÜ`nün kurumsal mükemmeliyet hedefine bağlılığını da sürdürdüreceğini belirten Prof. Dr. Demir; üniversitenin tüm kademelerinde veri analiz, bilgi, servis ve hizmet sunumu ile teknolojinin tüm imkânlarından yararlanarak ``˜kusursuz işleyiş`i sağlayacaklarını kaydetti.
Kalite güvencesinin temeli olan planlama, değerlendirme, denetim ve akreditasyon çalışmalarını da ulusal ve uluslararası düzeyde sürdüreceklerini ifade eden, Prof. Dr. Semahat Demir tüm hedef ve uygulamalarda öğrenci merkezli yaklaşımın ön plana çıkacağını belirtti.
Konuşmasında disiplinlerarası eğitime yatırımları da önemsediklerini belirten Prof. Dr. Semahat Demir, Rektörlük döneminde birimler arası etkileşimi artıracak özelleştirilmiş çift anadal projesinin özetini şöyle aktardı: ``Küresel dünya, çok yönlü eğitim almış liderlere kapılarını açıyor. Bu nedenle disiplinlerarası eğitime yatırım yapmalıyız. Hedefimiz, iletişimde uzman mühendisler, uluslararası ilişkilere hakim mimarlar, psikoloji literatürüne hakim hukukçular ya da moleküler biyoloji ve genetik bilgisine sahip psikologlar yetiştirebilmek. Eğitim dalları arasındaki etkileşimi artırmak. 21. yüzyıl gençliğinin bizden; özelleştirilmiş ÇAP eğitimini talep edeceği gün gelecek. Ve biz o güne, bugünden hazırlanmalıyız.``
Konuşmasında, öğrencilere 360 derece destek vermeyi hedefleyen Öğrenci Dekanlığı Projesi, bilim ve akademisyenleri üretkenliğini destekleyen Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi`nin de temellerini atmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Semahat Demir; Endüstri İlişkileri ve Kariyer Merkezi, Sanayide Doktora Projesi, Akademik Mentorluk Sistemi ve yeni uluslararası bağlantılarla dünyanın kapısını bilimle aralayan üniversite olmayı hedeflediklerini belirtti.