GENEL - 15 Ocak 2012 Pazar 14:22

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ KONYA`DA

A
A
A
MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ KONYA`DA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’de özellikle kadınların eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Bir evde anne okursa herkes okur" sözünü hatırlattı.
Bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Konya’nın Ilgın ilçesine gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Fakı Yapı Teknik ve Kız Meslek Lisesi’nin yeni binasının açılış törenine katıldı. Buradaki törene Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ile askeri ve mülki erkan katıldı. Törende konuşan Bakan Yılmaz, aydınlık bir yolda ilerlemek ve ilmin gösterdiği hedefe ulaşmak için eğitimin şart olduğunu söyledi.
Türkiye’nin rakiplerinin dünya devi ülkeler olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Artık rakiplerimiz komşu ilçeler, iller değil. Rakiplerimiz Almanya, Amerika gibi gelişmiş büyük ülkeler. Onlar da bizi kendilerine rakip görüyor. Onun için buradaki kardeşlerimizin, evlatlarımızın da kendilerine rakip olarak Fransa, İngiltere’yi görmesi gerek. İnşallah onlar hangi seviyeye gelmişlerse biz de onların daha da üzerine çıkacağız."
Geleceğin gençlerin ve Türkiye’nin olduğunu da dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: "Bunun yolu gençlerimizi eğitmekten geçiyor. Türkiye zor bir coğrafyada. Bu coğrafyada tutunabilmenin yolu güçlü bir Türkiye’den ve güçlü bir orduya sahip olmaktan geçiyor. Ancak, şu bir gerçek ki, savunmaya ayırdığımız bütçenin iki katından fazlasını biz milli eğitime ayırıyoruz. Milli eğitimde yapacak çok şeyimiz var. Çok şeylerimizi yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 23. Bu iyi bir rakam. Ancak almamız
gereken çok yol var. Lisans seviyesinde liseleri bitiren öğrencilerimizden ancak her 100 kişiden 18 kişisi 4 yıllık bir üniversiteyi kazanıyorsa bu yetmez. Bizim her insanımızın üniversiteden mezun olması ve her mezun olan insanımızın da kendi mezun olduğu alanda iş bulmasını beklemeden, 4 yıllık okulu bitirecek iyi bir hukukçu olacak ama tarımı da yaparsa eğitilmiş bir tarım yapacak."
Türkiye’de kadınların eğitimine ayrı bir önem verilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün daha hayırlı olanı kızlar için bir okul açılmış olmasıdır. Güzel bir söz var. Bir evde anne okursa çocuklarının hepsi de okur. O bakımdan erkeklerden çok önce hanımları okutmak, kızlarımızı okutmak lazımdır. Çünkü bizleri de yetiştiren annemizdir. Toplumun temeli kadındır. Kadın iyi yetişirse evlatlarını da iyi yetiştirir. İyi yetişen evlatlar da anne olacak kızları da, baba olacak
evlatları da anneler yetiştirir. O bakımdan kız evlatlarımızı öncelikle okutalım"
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri kurdele keserek yeni okul binasının açılışını gerçekleştirdi. Bir süre sınıfları gezen Yılmaz, öğrencilerle sohbet etti. Okul açılışının ardından Redif Taburu’na geçen Yılmaz, burada görevli askerlerle sohbet etti. Daha sonra Ilgın Kent Müzesi’ni gezen Bakan Yılmaz, ardından Lala Mustafa Paşa Külliyesi’ni ziyaret etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: “Genç mühendisler olmasaydı KAAN uçmazdı” ’TUSAŞ’ın Gelecek Perspektifi ve MMU KAAN’ konulu söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 72’nci konuşmacısı olan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Başarımız genç çalışanlarımızdan kaynaklanıyor. Eğer genç mühendis ve teknisyenler olmasaydı KAAN uçmazdı” dedi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 72’nci konuşmacısı, ’TUSAŞ’ın Gelecek Perspektifi ve MMU KAAN’ konulu söyleşiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil oldu. Moderatörlüğünü SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş’ın üstlendiği söyleşide; TUSAŞ’ın gelecek perspektifi, Türkiye’nin havacılık alanındaki girişimleri ve Milli Muharip Uçak KAAN konuşuldu. Programın tamamı üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den istenildiği zaman izlenebiliyor. Beceri ön plana çıkıyor “Çok yeni bir dünya var. İleri bakın, her şeyi yapabilirsiniz” diyerek gençlere seslenen TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Biz KAAN’ı yaptık. Siz uzay gemisi yapabilirsiniz. Çok modern bir dünya ve çok büyük imkânlar var. 18-20 yaşında birisi dünyayı fethetmek isterse, fethedebilir. TUSAŞ’ın başarısı genç mühendislerden kaynaklanıyor. Eğer genç mühendis ve teknisyenler olmasaydı KAAN uçmazdı. Bu yüzyılda, tecrübeden ziyade bilgisayar yazılımları ve simülasyon yazılımlarının kullanım becerisi başarıda etkili oluyor. Artık tecrübe değil, gençlik önemli. Günümüzde Alman, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Japon mühendislerin yaş ortalaması oldukça yüksek seviyede. Bu yüzden yeni ürün çıkaramıyorlar. Gençlerimizin varlığı ülkemizin serveti. İnşallah Mars’a ilk giden siz olacaksanız” diye konuştu. Büyük oranda yerli ve milli Şu an için yeni bir projelerinin olmadığını, mevcut projeleri geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kotil, “TUSAŞ’ın sadece KAAN’ı yok. Özgün olarak Gökbey’i, Hürjet’i, Hürkuş’u ve Anka-3’ü var. Hedefimiz bu özgün uçakları seri üretime geçirip, hava kuvvetlerimize ve dost ülkelere ulaştırmak. Savunma sanayii olduğumuz için herkesle kol kola çalışamıyoruz. TUSAŞ’ın Endonezya, Malezya, Pakistan, Çad, Nijer, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi birçok ülkede ofisleri var. Bu ofisler aracılığı ile diğer ülkelerle bağlantı sağlıyoruz. KAAN çok büyük oranda yerli ve milli bir uçak. Zaten bunu sağlamış olmasaydık, belli üreticilere nazımız geçmeseydi ve büyük oranda dışarıya bağımlı kalsaydık bu kadar kısa sürede 5’inci nesil bir savaş uçağını uçuramazdık” şeklinde konuştu.