SPOR
17 Mayıs 2024 Cuma - 22:45 Sergen Yalçın: “En azından iyi bir final yapıp kapatalım dedik” Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Adana Demirspor galibiyetine ilişkin, “Bizim için önemli tarafı; son iç saha maçımızı oynadık. Bugün kazanmak istiyorduk. Yani en azından iyi bir final yapıp kapatalım dedik” dedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Antalyaspor, sahasında Adana Demirspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, güzel bir maç olduğunu belirterek, “Hedefsiz olan iki takımın oynamasına rağmen seyir zevki seyir zevki veren, pozisyonlu, mücadele gücü yüksek kazanmak isteyen iki tane takım güzel bir oyun oynadılar. Bizim için önemli tarafı son iç saha maçımızı oynadık. Bugün kazanmak istiyorduk. Yani en azından iyi bir final yapıp kapatalım dedik. O açıdan bizim için çok değerli bir müsabakaydı, kazanmak ayrı bir sevinç oluşturdu. Hepimiz de mutlu olduk” diye konuştu. "Son maçı tamamlayıp veda edeceğiz" Antalyaspor’da son bir müsabakasının kaldığını belirten Yalçın, “Tamamlayıp veda edeceğiz. Başkanımız Sinan Boztepe’ye çok teşekkür ediyorum. Maçtan önce bana bir ekibimiz hepsine plaket verdiler. Bizi onurlandırdılar. Çok uzun süre çalışmamıza rağmen bizim için gurur kaynağı oldu. Plaketle bize uğurlamaları. Kendisine ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum bu düşünceler dolayı umarım. Antalyaspor yeni bir yapılanmayla yeni bir hoca ile önümüzdeki sezon iyi bir kadro ile birlikte seyir zevki veren seyredilecek takım görüntüsü çizer” ifadelerini kullandı.
Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Sivasspor: 3 (Maç sonucu)
17 Mayıs 2024 Cuma - 18:57 Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Sivasspor: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında İstanbulspor, sahasında karşılaştığı Sivasspor’a 3-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada ceza sahası dışı sol tarafında topla buluşan Manaj, ceza yayına kadar hareketlendikten sonra pasını Koita’ya aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sağ çaprazından uzak direğe yaptığı plasede meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-3 62. dakikada Camara’nın savunma arkasına ara pasında kale önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Manaj’ın vuruşunda kaleci Mücahit meşin yuvarlağı kornere çeldi. 64. dakikada sol taraftan kullanılan korner sonrası topun Traore’nin eline çarptığı gerekçesiyle hakem Ömer Faruk Turtay penaltı noktasını gösterdi. Ardından yapılan VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen Turtay, penaltı kararını iptal ederek hakem atışıyla oyunu devam ettirdi. 81. dakikada Bartuğ Elmaz’a yaptığı presle topu kazanan Vefa Temel’in ceza yayı içi sol tarafından uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-3 86. dakikada Manaj’la girdiği ikili mücadelede yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Suat Güz, Özcan Sultanoğlu İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Okan Erdoğan (Baran Alp Vardar dk. 87), Mehmet Yeşil (Vefa Temel dk. 46), Deli, Ali Yaşar, Sambissa, Vorobjovas, Loshaj (Traore, dk. 46), Jackson (Tunahan Şamdanlı dk. 80), Mamadou (Özcan Şahan dk. 69) Yedekler: Murat Uğur Eser, Emrehan Gedikli, Coly, Demir Mermerci, Eren Arda Şan Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Sivasspor: Nikolic, Alaaddin Okumuş, Appindangoye (Mehmet Albayrak dk. 77), Camara, Uğur Çiftçi (Caktas dk. 69), Turgunbayev, Charisis (Emrah Başsan dk. 84), Bartuğ Elmaz, N’Jie (Menig dk. 68), Koita (Emre Gökay dk. 68), Manaj Yedekler: Hüseyin Arslan, Kvet, Erdem Güleç, Caner Osmanpaşa, Murat Paluli Teknik Sorumlu: Tansu Yaan Goller: Charisis (dk. 17), Turgunbayev (dk. 43), Koita (dk. 54) (Sivasspor) Kırmızı kart: Duhaney (dk. 86) (İstanbulspor) Sarı kartlar: Mehmet Yeşil (İstanbulspor), Koita (Sivasspor)
Vali Çeber ile Fatma Şahin’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti
17 Mayıs 2024 Cuma - 18:51 Vali Çeber ile Fatma Şahin’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fatih Karagümrük ile çok kritik bir maça çıkacak olan Gaziantep FK’ya moral ziyaretinde bulundu. Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek olan Gaziantep FK’yı ziyaret etti. İlk olarak kulüp binasında yönetimle bir araya gelen Vali Çeber ve Başkan Şahin, daha sonra antrenman sahasında futbolcularla buluştu. Gaziantep FK’nın oyuncu kadrosuyla Fatih Karagümrük maçı öncesi antrenman sahasında bir araya gelen heyet, oyunculara moral konuşması yaparak, baklava ikram etti. Ziyarete İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen de eşlik etti. “Yarınki maçı alarak bu seneki amacımızı gerçekleştireceğiz” Gaziantep Valisi Kemal Çeber, tüm şehri temsilen takımı ziyaret ettiklerini belirterek, “Tüm şehrin selamlarıyla, sevgileriyle her birinin iyi dilekleriyle bugün buraya geldik. Bir kez daha size ne kadar güvendiğimizi, bu şehir için bu takımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissettirmek için geldik. Gönlümüz, ruhumuz, dualarımız sizlerle. İnşallah yarınki maçı alarak bu seneki amacımızı gerçekleştireceğiz. Siz neler yapacağınızı bir önceki maçınızda gösterdiniz. Yarın konunun assolistleri olan sizlerle sayesinde bu şehri hep beraber güldüreceğiz” diye konuştu.
Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Sivasspor: 2 (İlk yarı)
17 Mayıs 2024 Cuma - 17:51 Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Sivasspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında İstanbulspor, sahasında Sivasspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı deplasman ekibinin 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 6. dakikada sağ taraftan yapılan ortada penaltı noktasının solunda topla buluşan Ali Yaşar’ın sert şutunda kaleci Nikolic meşin yuvarlağı kornere çeldi. 17. dakikada Charisis’in ceza yayının gerisinden çektiği şutta Simon Deli’ye de çarpan top kaleci Mücahit’in sağından ağlarla buluştu. 0-1 20. dakikada sağ taraftan Alaaddin’in kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında iyi yükselen Appindangoye’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp dışarıya çıktı. 43. dakikada ceza sahası dışı sol tarafında topla buluşan Turgunbayev’in uzak mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 0-2 Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Suat Güz, Özcan Sultanoğlu İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Deli, Ali Yaşar, Sambissa, Vorobjovas, Loshaj, Jackson, Mamadou Yedekler: Murat Uğur Eser, Vefa Temel, Emrehan Gedikli, Coly, Özcan Şahan, Tunahan Şamdanlı, Demir Mermerci, Baran Alp Vardar, Traore, Eren Arda Şan Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Sivasspor: Nikolic, Alaaddin Okumuş, Appindangoye, Camara, Uğur Çiftçi, Turgunbayev, Charisis, Bartuğ Elmaz, N’Jie, Koita, Manaj Yedekler: Hüseyin Arslan, Emrah Başsan, Kvet, Emre Gökay, Caktas, Erdem Güleç, Mehmet Albayrak, Caner Osmanpaşa, Menig, Murat Paluli Teknik Sorumlu: Tansu Yaan Gol: Charisis (dk. 17), Turgunbayev (dk. 43) (Sivasspor) Sarı kartlar: Mehmet Yeşil (İstanbulspor), Koita (Sivasspor)
Gençler 19 Mayıs’ı voleybol turnuvası ile kutladı
17 Mayıs 2024 Cuma - 17:30 Gençler 19 Mayıs’ı voleybol turnuvası ile kutladı Körfez’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Genç Kız ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası’nda kupa ve madalyalar takdim edildi. Körfez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan Liseler Arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası, bugün ödül töreniyle sona erdi. Organizasyona 10 okul takımından yaklaşık 250 öğrenci sporcu katılırken, turnuva Yeşil Vadi Koleji Spor Salonu’nda 3 hafta boyunca çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne oldu. "19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür" Törende gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gençlerin bayramını kutlayarak, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu onurlu günde kupa töreninde siz gençlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum. 19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’dan bağımsızlık meşalesini yakarak milli mücadeleyi başlattığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günün adıdır. Bu günü Atatürk’ün gençlere armağan etmesinin gençlere ne kadar önem verdiğinin adeta göstergesidir. Gençlerimizde bu bilinçle ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak için canla başla çalışacaklardır ben buna yürekten inanıyorum. Kendilerini iyi yetiştirerek bilgileriyle, ahlaklarıyla, maneviyatlarıyla, milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarıyla bunu ortaya koyacaklardır. Atatürk’ün bu armağanına layık olacaklardır. Bizler de her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Siz gençlere inanıyor ve güveniyoruz. Her yıl bu tarihlerde düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvaya katılarak ter akıtan tüm takımlarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi. "Dereceye girenleri tebrik ediyorum" Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ise "Gençlerimizin nezdinde milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bizim bütün sosyal ve kültürel etkinlerimizde, faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olarak bizi yalnız bırakmayan ve destekleyen Körfez Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan bütün okullarımızı kutluyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.