ASAYİŞ - 20 Nisan 2024 Cumartesi 11:50

Şırnak’ta trafik kazası: 3 yaralı

A
A
A
Şırnak’ta trafik kazası: 3 yaralı

Şırnak’ın Kayaboyun köyünde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Kasrik beldesine bağlı Kayaboyun köyünde kamyonetin uçurumdan yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ismi öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı. Cizre’den Kayaboyun köyüne giden plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir teknik servise ait servis aracı köye yakın bir yerde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. 20 metrelik uçurumdan aşağı yuvarlanan araçta bulunan ve ismi öğrenilemeyen 3 teknik servis elemanı yaralandı.


Kazayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından vatandaşların yardımı ile yuvarlandıkları yerden ambulanslara taşındı. Yaralı 3 teknik servis elemanı ambulanslarla Şırnak ve Cizre’deki hastanelere kaldırıldı.


Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.



Şırnak’ta trafik kazası: 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman ‘Dünyanın geleceğinde bizleri neler bekliyor’ paneli düzenlendi Adıyaman Üniversitesi’nde, ‘Dünyanın geleceğinde bizleri neler bekliyor’ konulu panel düzenlendi. Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’ndaki panele Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Ürey, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, Prof. Dr. Mehmet Eskin, Doç. Dr. Evrim Didem Güneş, Doç. Dr. Özge Karanfil, Dr. Sevcan Yeşiltaş, Uzman Psikolog Aslıhan Özcan Morey, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından panelin açılış konuşması Rektör Prof. Dr. Mehmet Kelleş tarafından yapıldı. Rektör Kelleş, “Panelimize ev sahipliği yapan bu bina 2006 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından yaptırılmıştır. Salonumuz bir vefa örneği olarak Vehbi Koç Konferans Salonu adını taşımaktadır. Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin kuruluşunda büyük katkıları olan Vehbi Koç Vakfına huzurlarınızda teşekkür ediyor, başta Vehbi Koç olmak üzere aramızdan ayrılanları rahmet ve şükranla anıyorum. Bugünkü panelimizin konusu olan ve dijital dünyanın geleceği olarak görülen Metaverse hakkında değerli konuşmacılarımız bizleri aydınlatacaklardır. Panelimize uzaklardan gelen birbirinden değerli panelist ve katılımcılara iştirakleri ve sunumları ile bilgimize bilgi katacaktır” dedi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hakan Ürey ve Prof. Dr. Selva Demiralp sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların sonrasında katılımcılar, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Program Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş tarafından panelistlere belge ve hediye takdimiyle sona erdi.
Çorum Vali Dağlı ve OSB heyetinden Ankara’ya teknik gezi Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Çorum Organize Sanayi (OSB) Müteşebbis heyeti ASO 1. OSB’ye teknik gezi düzenledi. Gezi çerçevesinde bölgedeki eğitim faaliyetleri incelenirken ve eğitim kurumları ziyaret edilerek değerlendirmeler yapıldı. Çorum heyeti, ASO 1. OSB Başkan Vekili Namık Kodaman, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, Bölge Müdürü Cüneyt Çalık ve Müdür Yardımcısı Kamil Sunal tarafından karşılandı. Heyetler arası yapılan toplantıda ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek tarafından bölgenin sektörel bilgileri, istihdam durumu ve eğitim faaliyetleri hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda, bölgedeki sanayi tesislerinin ve eğitim kurumlarının iş birliği ve koordinasyonunun önemi vurgulandı. Ayrıca, bölgede yürütülen eğitim programları ve nitelikli işgücü eğitim faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Toplantıda, ASO 1. OSB’nin Çorum OSB’de sanayi ve eğitim kurumlarıyla iş birliğini güçlendirmeye yönelik atılacak adımlar da ele alındı. Toplantı sonrasında Vali Dağlı ve beraberindeki heyet tarafından, üretim ve hizmet sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş olan Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezi (ASOSEM), işletmelerin israflarını ortadan kaldırmak ve verimliliklerini artırmak için yalın üretim tekniklerinin öğretildiği Model Fabrika, Nitelikli Mühendislik Adayı yetiştiren ASO Teknik Koleji ve ASO 1.OSB’de çalışanların çocukları için açılan Anaokulu’nu gezdi. Programda bölgedeki işletmeleri ve eğitim kurumlarını yakından gözlemleyen Vali Dağlı, sektörün ihtiyaçlarına uygun çözümler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Modern sanayi ortamının en doğru örneklerinden biri olan Ankara Sanayi Odası 1.Organize Sanayi Bölgesi’ne yapmış oldukları bu ziyaretin Çorum OSB’de yapılacak olan çalışmalara ışık tutması açısından oldukça verimli geçtiğini belirten Vali Dağlı, ev sahipliğinden dolayı ASO 1. OSB Başkan Vekili Namık Kodaman’a teşekkür etti. Ziyarette Çorum Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat Ocak, Çorum OSB Müdürü Özden Özgür Yalçın da hazır bulundu.
Antalya Evinde ölü bulunan Pakistanlı kadının cinayet şüphelisi oğlu: "Ben öldürmedim" Antalya’da evinin mutfağında boynunda ve kol kısmında bıçak kesileriyle kanlar içerisinde ölü bulunan Pakistanlı asıllı kadının cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan oğlu adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan şüpheli, "Ben öldürmedim” dedi. Olay, dün saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A.A.Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesi alınan kadının oğlu A.A.Q. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. “Ben öldürmedim” Olayla ilgili soruşturma sürerken, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Ashfaq Ahmad Qureshi’nin oğlu A.A.Q., ifadesinin ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sağlık kontrolüne getirildi. A.A.Q., adliyeye sevk edileceği sırada gazetecilerin ‘Anneni neden öldürdün?’ sorusuna, ‘Annemi ben öldürmedim’ cevabını verdi.