ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 16:20

Kayıp 17 yaşındaki esma bulundu

A
A
A
Kayıp 17 yaşındaki esma bulundu

Samsun’da 11 gündür kayıp olan 17 yaşındaki kız çocuğu bulundu.


Edinilen bilgiye göre, Ladik ilçenin kırsal mahallesi olan Küpecik’te ailesiyle birlikte ikamet eden 17 yaşındaki Esma Yığman, 16 Nisan gecesi evinden ayrıldı ve kayıplara karıştı. Ailesi kızlarının hayatından endişe ederek bulunması için jandarmadan yardım istedi ve kayıp başvurusunda bulundu.


Esma’yı bulmak için jandarma ve polis seferber oldu. Yapılan araştırma sonucu kaybolduktan bir gün sonra Samsun Otogarı’nda görüldüğü tespit edilen Esma’nın daha sonra izini süren jandarma ve polis son olarak Amasya’nın Merzifon ilçesi Merzifon Çorum karayolunda görüldüğünü tespit ederek, görgü şahitlerinin ifadesine başvurdu.


Baba Seydahmet Yığman kızının bulunması için Ankara, Çorum ve Samsun arasında adeta mekik dokudu. Acılı aile kızlarının yaşından daha küçük bir görüntüye sahip olduğunu belirterek, başına bir olay gelmeden bulunmasını istedi.


Kayıp Esma ikamet etti Küpecik Mahallesi’nde sahibi il dışında bulunan bir evde bulundu. Kız çocuğunun kimsenin olmadığı bildiği evde saklandığı ve ev sahipleri dün akşam evlerine dönünce açlıktan bitkin halde bulunduğu öğrenildi. Ailesi tarafından Ladik Devlet Hastanesine kaldırılan Esma Yığman, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Samsun’daki hastanede gerekli tedavisi yapılan ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Esma Yığman’nın bugün taburcu edildiği öğrenildi. Kızlarının bulunması üzerin Yığman ailesi büyük sevinç yaşadı.



Kayıp 17 yaşındaki esma bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Yağış ve fırtına Erzurum’da etkili oluyor Erzurum’da iki gündür etkisini artırarak devam eden sağanak yağış zaman zaman hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış ve fırtınanın etkili olduğu Erzurum’da Pasinler ilçesi Kevenlik köyünde meydana gelen fırtına hasara neden oldu. Can ya da yaralanmanın olmadığı köyde bazı ağaçlar yerinden söküldü, evlerin çatıları uçtu. Fırtına sonrası oluşan hasarları tespit ve müdahale için ekipler köyde inceleme başlattı. Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini; yağışların Erzurum, Ardahan ve çevreleri ile Erzincan’ın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiğini açıkladı. Kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji uzmanları yağışların gece saatlerinden itibaren Erzurum, Ardahan ve çevreleri ile Erzincan’ın doğusunda yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağını ifade ederek, "Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ile ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" dedi.
Karaman Karaman’da 747. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri Karaman’da bu yıl 747’incisi kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri düzenlenen ‘Türk Dili Hoşgörü Yürüyüşü’ ile devam etti. Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanıyla 13 Mayıs 1277’de Türkçe’nin resmi dil olarak kabul edilmesinin 747. yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde yapılan yürüyüşe, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, daire müdürleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kortejde, atın üstünde bulunan ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i temsil eden kişi Türkçe Fermanı okudu. Tren Garı önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Parkı’nda son buldu. Yürüyüşe öğrencilerde ellerinde ’Dilimiz Kimliğimiz’ ve ’Türkçe Düşün, Türkçe Konuş, Türkçe Yaz’ yazılı pankartlarla eşlik etti. Cumhuriyet Parkı’nda devam eden etkinlikte ise Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Atatürk Anıtı’na Türk Dil Bayramı çelengi sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.
Gaziantep Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı Türkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi olarak 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) kurulan ve kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek etkinliklere imza atan Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü de eğlence ve sanat dolu bir konserle kutladı. Bu yıl “Ortak Değerlerimiz, Ortak Geçmişimiz” ve “Birlikte İnşa Ettiğimiz Barış ve Refah” sloganıyla kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Fransa, Yunanistan, Türkiye, Romanya ve Sırbistan gibi farklı ülkelerden müzisyenlerin oluşturduğu Haidouti Orkestrası, Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ezgilerini içeren çok kültürlü repertuarıyla izleyicilerle buluşarak birlik ve dayanışma mesajları verdi. Salonu hınca hınç dolduran izleyicilerin yoğun ilgisine sahne olan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Avrupa Günü hakkında bilgi vererek, “Bu akşam bir araya gelmemize vesile olan ‘Avrupa Günü’ nedir kısaca bahsetmek isterim. Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman, 9 Mayıs 1950 tarihinde Avrupa’da barışçıl ilişkilerin kalıcı şekilde kurulması gerektiğini belirterek bir kanun teklifi açıklamıştır. ‘Schuman Bildirisi’ olarak da bilinen bu teklif aslında Avrupa Birliği’nin yapı taşını oluşturmaktadır. O nedenle 9 Mayıs tarihi 1985 yılından bu yana da AB üyesi ülkelerde, bizim gibi aday ülkelerde ve potansiyel aday ülkelerde ‘Avrupa Günü’ olarak kutlanmaktadır” dedi. Konuşmasının devamında toplumların ortak değerini, ortak geçmişini en güzel ifade eden şeyin şüphesiz sanat olduğunu vurgulayan Yıldırım, “İnanıyorum ki sanatın birleştirici, iyileştirici ve geliştirici gücü hiçbir şeyde yok O nedenle Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olan ve 28 yıldır Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep AB Bilgi Merkezi olarak Avrupa Gününü bu güzel sanatsal etkinlikle kutlamak istedik” ifadelerine yer verdi. “Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır” Konuşmasında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatan Başkan Yıldırım, “Atamız ‘Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır’ diyerek medeniyet yolunda sanatın ne derece önemli olduğunu vurgulamıştır. GTO olarak biz de sanat merdiveninden çıkmayı, çıkanlara destek olmayı kurumsal kültürümüzün en önemli parçalarından biri sayıyoruz. 2005 yılında kurduğumuz bölgenin ilk Güzel Sanatlar Lisesi ile de sanat tutkunu gençler yetiştirilmesinde imzamız olmasının gururunu yaşarken, düzenlediğimiz etkinliklerle de Gazianteplileri sıklıkla sanat ile buluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.