- 17 Nisan 2018 Salı 14:56

SAÜ İlahiyat Fakültesi vakfı toplantısı gerçekleşti

A
A
A
SAÜ İlahiyat Fakültesi vakfı toplantısı gerçekleşti

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Mütevelli Heyeti 2018 yılı olağan toplantısı SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Mütevelli Heyeti 2018 yılı olağan toplantısı SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Mütevelli Heyeti 2018 yılı olağan toplantısı Sakarya İl Müftü Vekili Nejdet Arman, İlçe Müftüleri, İlahiyat Fakültesi idarecileri ve öğretim elemanların katılımı ile gerçekleştirildi. Sakarya Müftü İl Vekili Nejdet Arman’ın divan başkanlığını yaptığı toplantıda bir konuşma yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Vakfa maddi destek sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti ve öğrencilerin burs ve burs dışı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.


Vakıf olarak Fakültede yapılan ilmi ve kültürel faaliyetlere ve öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine de destek sağladıklarını söyleyen Prof. Dr. Bostancı, geleneksel hale gelen Arap ülkelerine dil eğitimi için öğrenci gönderme geleneğinin 2017 yılında da devam ettiğini ve Ürdün Arapça Yaz kursunun sekizincisini de bu yıl düzenleyeceklerini ifade etti. Bostancı, vakıf olarak değişim programı kapsamında Malezya, Katar, Ürdün, Fas, Almanya gibi ülkelere giden ilahiyat Fakültesi Öğrencilerine de destek sağladıklarını, ayrıca bu kapsamda kendi fakültelerine gelen yabancı öğrenciler için düzenlenen programlara da katkı verdiklerini belirtti.


Toplantıda söz alan Sakarya Müftü İl Vekili Nejdet Arman, Sakarya Müftülüğünün ve İlçe Müftülüklerinin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlahiyat Fakültesi Vakfının faaliyetlerine destek olacağını söyledi. Bazı ilçe müftüleri de vakfın faaliyetlerinin geliştirilmesi için önerilerini dile ettiler. Faaliyet ve denetleme raporlarının ve gelir-gider bilançosunun okunmasının ardından yönetim kurulu ibra edildi ve yeni yönetim kurulunun seçimi maddesine geçildi. Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Harun Abacı, Okt. Halil Uysal ve Arş. Gör. Kübra Cevherli Yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Arş. Gör. Zübeyde Özben, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah İnce ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Terzioğlu da Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine seçildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.