EĞİTİM - 17 Kasım 2017 Cuma 10:47

SAÜ İlahiyat Fakültesi Akademik Kurulu yapıldı

A
A
A
SAÜ İlahiyat Fakültesi Akademik Kurulu yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Musa Eken ve Prof. Dr. Kadir Ardıç ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, bölüm başkanları ve İlahiyat Fakültesi akademik personeli katıldı. Rektör Elmas, toplantıda yaptığı konuşmasında İlahiyat Fakültesi için Merkez Kampüste yeni bir bina yapılmasının çok uzun yıllar boyunca gündemde olduğunu belirterek, inşaatın tamamlanmasıyla fakültenin çok güzel bir binaya kavuştuğunu söyledi.


Sakarya Üniversitesi’nin evrensel normlarda ve değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirme misyonu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İlahiyat Fakültesi’nin diğer birimlerle ortak bir mekanda bulunan yeni binasında bu misyona daha fazla katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Göreve geldiği 2010 tarihinden beri Sakarya Üniversitesi olarak 700 personel aldıklarını söyleyen Prof. Elmas, bu alımlarda FETÖ yapılanmasına karşı çok dikkatli olduklarını ve 15 Temmuz sonrasında yapılan soruşturmalarda da bu dikkatli tavırlarının anlaşılmış olduğunu söyledi. Darbe girişiminde sonra medyada Sakarya Üniversitesi’ne yönelik yoğun bir karalama kampanyasına şahit olduklarını belirten Prof. Elmas, ancak buna rağmen ihraçlarda FETÖ’ye mensup olmayan personelin mağdur olmaması için çok dikkatli ve titiz bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.


Toplantıda konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İlahiyat Fakültesinin Merkez Kampüsteki yeni binasına taşınmasıyla yirmi beş yıllık hülyalarının gerçekleştiğini belirterek, “Başta bu konuda büyük emekleri olan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim” diyerek eski binalarının, fiziksel imkanlarının yetersizliğinden dolayı öğrenci ve personel Pedagojik formasyon derslerinin ilahiyat müfredatlarına dahil edilmesini son derece önemli bir gelişme olarak değerlendiren Prof. Bostancı, ilgili kurullarda gerekli hazırlıkları ve düzenlemeleri yapmak suretiyle öğrencilerinin bu imkandan en iyi şekilde faydalanması çabası içinde olduklarını belirtti. Prof.


Bostancı, taşınma sürecinde bir taraftan eğitim öğretim faaliyetleri aksamadan sürerken, ders dışı etkinliklerin de yapıldığını, bu kapsamda 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında III. Uluslararası Sahabe Sempozyumu’nun başarıyla gerçekleştirildiğini anlattı. İlahiyat Fakültesinden 12 öğrencinin Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün’de dört ayrı üniversiteye gittiklerini hatırlatan Bostancı, Bahar Döneminde de Malezya, Katar ve Fas’a öğrenci gönderilmesi ve Malezya Malaya Üniversitesinden öğrenci kabulü için gerekli planlamaların yapıldığını belitti. Bostancı SAÜ İlahiyat Fakültesi’nin uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de sözlerine ekledi.


Akademik Kurul toplantısı, Rektör Elmas’ın akademisyenlerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi. Akademik Kurul Toplantısının sonrasında ise SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Emrah Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Atmaca, Yrd. Doç. Dr. Habib Kartaloğlu, Yrd. Doç. Dr. Harun Abacı, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aydoğan ve Yrd. Doç. Dr. Şule Yüksel Uysal’ın yeni unvan almaları dolayısıyla verdikleri yemeğe iştirak edildi. Yemeğin ardından Rektör Elmas, Rektör yardımcıları, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Bölüm Başkanları tarafından yeni unvan alan öğretim üyelerine ve emekli olan Bilgisayar İşletmeni Hamit Türk’e hediyeleri takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Hitit Üniversitesi dünyanın ’en’leri arasında Çorum Hitit Üniversitesi Times Higher Education (THE) 2025 Disiplinlerarası Bilim Sıralaması’nda ilk 500 üniversite arasına girdi. Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2025 Disiplinlerarası Bilim Sıralaması sonuçlarını açıkladı. Times Higher Education tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Disiplinlerarası Bilim Sıralaması’na göre Hitit Üniversitesi, 401-500 bandında sıralamaya girerek dünyada ilk 500 üniversite arasında yer almayı başardı. Hitit Üniversitesi, “süreç” alanında ise dünyada 143’üncü olarak önemli bir başarıya imza attı.Girdiler (fonlama), süreç (başarı ölçütleri, idari destek, tanıtım) ve çıktılar (yayınlar, araştırma kalitesi) olmak üzere 3 temel ölçüte göre üniversiteleri değerlendiren Times Higher Education, 92 ülkeden 749 üniversitenin sıralamasını sundu. Yapılan değerlendirme Türkiye’den 45 üniversite sıralamalarda yer alabildi. Hitit Üniversitesi, Times Higher Education (THE), 2025 Disiplinlerarası Bilim Sıralaması’nda dünyada ilk 500 üniversite arasında bulunurken, “Süreç” alanında ise dünyada 143’üncü oldu. Türkiye’den sıralamaya giren 45 üniversite arasında 15’inci sırada yer alan Hitit Üniversitesi, 2000 yılı sonrasında kurulan üniversiteler arasında ise 6’ıncı oldu. Girdiler, süreç ve çıktılar olmak üzere 3 temel ölçüte göre üniversitelerin değerlendirildiği sıralamada Hitit Üniversitesi, “Süreç” alanında Türkiye’de 4’üncü sırada yer aldı. Girdiler alt kategorisinde 25’inci olan Hitit Üniversitesi, çıktılar alt kategorisinde ise 31’inci olarak sıralamada yer aldı. Hitit Üniversitesi olarak daha iyi noktalara gelmek için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Times Higher Education tarafından yapılan değerlendirme neticesinde dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Hitit Üniversitesinin, şehrimizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlamak adına daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitemizin daha iyi konumlarda yer alacağına yürekten inanıyorum” dedi. Hitit Üniversitesinde yapılan başarılı çalışmaların THE sıralamalarına yansıdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Hep birlikte yaptığımız çalışmalarla önemli mesafe kat etmeye başladık. Elde ettiğimiz bu başarı hepimizin başarısıdır. Bu noktada başta değerli akademik personelimiz olmak üzere idari personelimiz ile öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu başarımızdaki kıymetli emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Samsun Dedesinin çalışır halde bıraktığı traktörle göle devrilen çocuk hayatını kaybetti Samsun’da dedesinin çalışır halde bıraktığı traktörün hareket ederek göle devrilmesi sonucu yaralanan 11 yaşındaki çocuk tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, Samsun’un Çarşamba ilçesi Sahil Mahallesi Dumanlı Göl mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ekrem Tekbaş (65), kullandığı 40 EC 569 plakalı traktörü tuvalet ihtiyacını gidermek için durdurdu ve çalışır halde bıraktı. Bu sırada traktör hareket ederek üzerinde bulunan Berat Eymen Tekbaş (11) ile birlikte göle devrildi. Traktörün aniden hareket edip göle devrildiğini gören yaşlı adam çaresiz feryat ederek çevreden yardım istedi. Vatandaşlar tarafından başka traktörle çekilen traktörün altında kalan Berat Eymen Tekbaş, kurtarılarak ambulansla Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılarak çocuk, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Samsun’daki hastanede tedavi altına alınan Berat Eymen Tekbaş yapılan müdahalelere rağmen kazadan 7 gün sonra hayatını kaybetti. Büyük acı yaşayan dede Ekrem Tekbaş’ın, "Seyir halindeyken prostat kanseri olduğum için idrarımı tutamadım. Tuvalet ihtiyacımı gidermek için traktörü çalışır halde bıraktım. İdrarımı yaparken, torunumun üzerinde olduğu traktörün hareket etiğini ve devrildiğini gördüm. Etraftan yardım istedim. Daha sonra bayılmışım. Gözümü açtığımda hastanedeydim" diye ifade verdiği öğrenildi.