YEREL HABERLER - 14 Kasım 2012 Çarşamba 12:31

VELİ, ÖОRENCİ VE ÖОRETMENLER KAYNAŞIYOR

A
A
A
VELİ, ÖОRENCİ VE ÖОRETMENLER KAYNAŞIYOR

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda veli öğrenci ve öğretmen üçgeninde kaynaşma ve yakınlaşma sağlamak amacıyla yemekli toplantı düzenliyor.
Milli Eğitim Müdürlüğünün Ünye Kaymakamı Mustafa Demir önderliğinde daha önce Anadolu Öğretmen Lisesi`nde düzenlenen kaynaşma toplantısının şimdiki durağı ise Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu oldu. Toplantıya öğretmen, öğrenci ve velilerin yanı sıra Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Fevzi Çakmak İlköğretim okul Müdürü Eyüp Kadir Çaloğlu, Fevzi Çakmak Muhtarı Hasan Çalışkan, Okul Aile Birliği Başkanı Cemal Akar ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu`nun yapılmasında 5 dönümlük yer vererek katkıda bulunan Talip Babuçoğlu katıldı.
Toplantıca konuşma yapan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Türk toplumunu Avrupa`dan ayıran en önemli özelliğini aile kavramı olduğunu ve bu özelliğin korunmasına dikkat çekerek, ``Diyoruz ki, veliler gelsin ama farklı etkinlikler yapalım. İllaki sene başındaki toplantıya gelin, genel kurul toplansın ama onun dışında bu gibi etkinliklerle farklı konularla da bir araya gelelim. Arada belki dostluklar oluşur, aile ilişkileri güçlenir, bu da biliyorsunuz bizim de toplumumuzun değişmemesi gereken kaybetmememiz gereken temel unsurlardan birisidir. Yani bizi Avrupa ve Batı`da ülkelerden ayran temel faktör ailedir. Bizi ayakta tutan bu unsuru hep beraber güçlendirmemiz lazım`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Selimiye’nin 150 yıllık minber örtüsü yenileniyor Edirne’de Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri tarafından sim sırma tekniği kullanılarak ’Selimiye Camii’nin Minber Örtüsü aslına uygun şekilde yeniden üretiliyor. Edirne Olgulaşma Enstitüsü’nde ’Selimiye Camii’nden yansımalar’ teması çerçevesinde sim sırma tekniği kullanılarak caminin minber örtüsünü aslına uygun şekilde yenileniyor. UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Selimiye Camii her yönüyle yenileniyor. Büyük ölçüde tamamlanan restorasyon çalışmalarında ince ayrıntılara geçildi. Mimar Sinan’ın ustalık eserim olarak adlandırdığı Selimiye’nin minber kapı örtüsü de yenilenenler arasında yer alıyor. Devam eden restorasyon sadece beden duvarlarında ya da işlemelerde gerçekleşmiyor. Bunun yanında caminin tüm tarihi değerleri yenileniyor. Onlardan bir tanesi olan 150 yıllık minber örtüsü. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri Selimiye Cami’nin minber örtüsü üzerinde 4 aydır çalışıyor. Her nakış 4 kat iplikle tek tek elle işleniyor. Örtü üzerinde Rumi motifler ve Kelime-i Tevhid yer alıyor. Nakış atölyesinde Selimiye Camii’nden yansımalar teması çerçevesinde Selimiye Camii’nin minber örtüsünün üretiminin yapıldığını söyleyen Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Elif Cevher, "İşlemeler sim sırma tekniği kullanılarak yapılmaktadır. Selimiye Camii’nin restorasyon çalışmaları bittikten sonra açılışına yetiştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Usta Öğreticilerinden Şerife Koç, "Osmanlı dönemine başkentlik yapmış sultanlar şehri Edirne’ye Yavuz Sultan Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Selimiye Camii’nin 19’uncu yüzyıl minber kapı örtüsünü işliyoruz. Birebir orijinaline sadık kalınarak hiçbir değişiklik yapmadan hazırlıyoruz. Selimiye Camii’nin restorasyonu sonrası açılışına yetiştirmek amacıyla gururla ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Minber kapı örtüsü caminin görkemine uygun bir şekilde hazırlanmaktadır" ifadelerine yer verdi. Selimiye Camii Minber Örtüsünü yeşil kadife kumaş üzerine sim sırma ile yarma tekniklerini kullanarak işlediklerini söyleyen Usta Öğretici Nermin Bayrak, "Çok mutluyum gurur verici. Rabbim böyle bir çalışmayı bize nasip ettiği için şükürler olsun" dedi. Kadife kumaş üzerine sim sırma tekniği ile ilmek ilmek işlenen Selimiye Camii’nin minber örtüsünün restorasyon bitimine yetiştirilerek açılışta takılması hedefleniyor.