Yerel Haberler
Niğde
Kentsel dönüşümlerde yaşanan sorunlara yazılımla çözüm geliştirildi 18 Mayıs 2024 Cumartesi - 12:31:23 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın ’Kentsel Dönüşümde Katılımcı Yaklaşımla CBS Tabanlı Sezgisel Bir Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi’ projesi ile bugüne kadar kentsel dönüşümlerde yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. ’TÜBİTAK 1001 Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’ çerçevesinde 450 proje içerisinden seçilerek desteklemeye değer görülen yazılım sayesinde kentsel dönüşümlerde süreç hem daha hızlı ilerleyecek hem de yerel yönetimler ve vatandaş arasında yaşanan sorunların da önüne geçilebilecek. ’Kentsel Dönüşümde Katılımcı Yaklaşımla CBS Tabanlı Sezgisel Bir Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi’ başlıklı proje TÜBİTAK ARDEB 1001 ’Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’ çerçevesinde destek almaya hak kazandı. Kentsel dönüşümün doğası gereği pek çok aktörün yer aldığı dönüşüm süreçlerinde halk, yerel yönetim ve yatırımcının istek ve beklentilerinin bir arada ele alınması sağlanarak dönüşüm süreçlerinin sürdürülebilir nitelikte yürütülmesinin hedeflendiği projede; Türkiye’deki kentsel dönüşüme yönelik artan taleplerin hızlı bir şekilde ele alınabilmesi, müzakere süreçlerinin kısaltılması ve afet risklerine karşı halkın katılımcı planlamaya teşvik edilmesinde önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aslı Bozdağ; halkın kentsel dönüşüm süreçlerine yönelik önyargılarının değiştirilmesi, ikna sürecinin daha şeffaf hale getirilmesi, mülkiyete yönelik endişelerin önlenmesi, dezavantajlı grupların sürece dahil edilmesi ve fikirlerinin açık bir platformda paylaşılması ve haklarının korunması açısından yazılımın önemli olduğuna değindi. Bozdağ; "Üretilecek yazılım, yerel yönetimler için yüksek maliyetle katılım tekniklerinin aksine düşük maliyetle ve teknolojik bir hizmet sağlayarak ihtiyaçları karşılamalarına katkı sağlayacak. Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planına uygun olarak kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasındaki mesafenin azaltılmasına yönelik önemli bir hizmet oluşturacak. Ayrıca planlama süreçlerinin toplum odaklı bir yönetişim anlayışına dönüşmesi sağlanacak. Dönüşüm uzun ve meşakkatli bir süreç. Bu sürecin kısaltılmasında toplumun doğrudan sürece dahil olarak endişelerinin azaltılmasında oluşturulacak sistem önemli katkı sağlayacak" ifadelerine yer verdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın yürütücü olduğu projede; Dr. Öğr. Üyesi Kadir Şahbaz ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin Karkınlı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ünal ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Doç. Dr. Fatih Eren’in araştırmacı ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu danışman olarak görev alıyor.
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 12:25 Kentsel dönüşümlerde yaşanan sorunlara yazılımla çözüm geliştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın ’Kentsel Dönüşümde Katılımcı Yaklaşımla CBS Tabanlı Sezgisel Bir Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi’ projesi ile bugüne kadar kentsel dönüşümlerde yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. ’TÜBİTAK 1001 Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’ çerçevesinde 450 proje içerisinden seçilerek desteklemeye değer görülen yazılım sayesinde kentsel dönüşümlerde süreç hem daha hızlı ilerleyecek hem de yerel yönetimler ve vatandaş arasında yaşanan sorunların da önüne geçilebilecek. ’Kentsel Dönüşümde Katılımcı Yaklaşımla CBS Tabanlı Sezgisel Bir Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi’ başlıklı proje TÜBİTAK ARDEB 1001 ’Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’ çerçevesinde destek almaya hak kazandı. Kentsel dönüşümün doğası gereği pek çok aktörün yer aldığı dönüşüm süreçlerinde halk, yerel yönetim ve yatırımcının istek ve beklentilerinin bir arada ele alınması sağlanarak dönüşüm süreçlerinin sürdürülebilir nitelikte yürütülmesinin hedeflendiği projede; Türkiye’deki kentsel dönüşüme yönelik artan taleplerin hızlı bir şekilde ele alınabilmesi, müzakere süreçlerinin kısaltılması ve afet risklerine karşı halkın katılımcı planlamaya teşvik edilmesinde önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aslı Bozdağ; halkın kentsel dönüşüm süreçlerine yönelik önyargılarının değiştirilmesi, ikna sürecinin daha şeffaf hale getirilmesi, mülkiyete yönelik endişelerin önlenmesi, dezavantajlı grupların sürece dahil edilmesi ve fikirlerinin açık bir platformda paylaşılması ve haklarının korunması açısından yazılımın önemli olduğuna değindi. Bozdağ; "Üretilecek yazılım, yerel yönetimler için yüksek maliyetle katılım tekniklerinin aksine düşük maliyetle ve teknolojik bir hizmet sağlayarak ihtiyaçları karşılamalarına katkı sağlayacak. Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planına uygun olarak kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasındaki mesafenin azaltılmasına yönelik önemli bir hizmet oluşturacak. Ayrıca planlama süreçlerinin toplum odaklı bir yönetişim anlayışına dönüşmesi sağlanacak. Dönüşüm uzun ve meşakkatli bir süreç. Bu sürecin kısaltılmasında toplumun doğrudan sürece dahil olarak endişelerinin azaltılmasında oluşturulacak sistem önemli katkı sağlayacak" ifadelerine yer verdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın yürütücü olduğu projede; Dr. Öğr. Üyesi Kadir Şahbaz ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin Karkınlı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ünal ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Doç. Dr. Fatih Eren’in araştırmacı ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu danışman olarak görev alıyor.
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:48 Niğde’de Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek Programı düzenlendi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla öğrencilere yönelik ’Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek AFAD Gönüllüsü Programı’ düzenlendi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Korkanç, Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, akabinde açılış konuşmaları ve AFAD personeli Oğuzhan Zeyrek ile Hacı Ali Yıldız’ın konuyla ilgili yaptıkları sunumlarla devam etti. Programda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın; "Özellikle Marmara Depremi’nden sonra ülkemiz afet konusunda kriz yönetiminden risk yönetimine geçiş sağladı. Bu da afetlerin olduktan sonra değil de daha olmadan bilinçlenmeyi ve kayıpların böylece mümkün olduğu kadar en aza indirilmesini sağladı" ifadelerini kullandı. Programda konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Korkanç ise; "Bilindiği üzere deprem, sel, yangınlar, heyelan ve çığ gibi doğa kaynaklı afetler ile insan ve teknoloji kaynaklı afetler, tüm dünyada ve ülkemizde artık sıklıkla görülmektedir. Bu afetler sonucunda, can ve mal kaybı yanında birçok olumsuzluklar da yaşanmaktadır. Bu olumsuzlukları en aza indirebilmek ancak iyi bir afet yönetimi yaklaşımıyla mümkündür. Bunun en önemli ayaklarından biri de toplumun bütün bireylerinin afetler konusunda bilinçlendirilerek afetlere hazır bir Türkiye için hepimize büyük işler düşmektedir" dedi Afet Farkındalık Eğitimlerini önemsediğini söyleyen Korkanç, toplumsal yaşam kalitesinin yükselmesi için afet bilinci kültürü oluşturmaya yönelik çabaların devam ettiğini vurguladı.
Niğde’de 18 engelli vatandaş askerlik sevinci yaşadı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 17:30 Niğde’de 18 engelli vatandaş askerlik sevinci yaşadı Niğde’de 18 engelli vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin engelli vatandaşlar için başlattığı ’Temsili Askerlik’ uygulaması çerçevesinde 1 günlüğüne asker oldu. Niğde İl Jandarma Komutanlığında sembolik askerlik eğitimi tamamlayan 18 genç için yemin töreni düzenlendi. Düzenlenen törende konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, Türk milletinin öne çıkan en önemli özelliğinin asker olmak olduğunu söyledi. Vali Çelik, "Şairin dediği gibi, ’bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’. Her milletin öne çıkan özelliği vardır, Türk milletinin de öne çıkan en büyük özelliği asker olmasıdır. Her Türk, doğuştan asker doğar. Toplum olarak en önemli görevimiz, engelli olan vatandaşlarımızı toplumsal hayatın içerisine katmak, onların yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Engelli olmak bizlerin elinde olan bir şey değil, her sağlıklı birey birer engelli adayıdır. Sizler, az önce ettiğiniz yeminle şanlı tarihimizin her sayfasında kahramanlık destanları yazan yüce Türk milletinin gözbebeği kahraman ordumuzun birer mensubu oldunuz. Hepiniz çakı gibi, aslan gibi askerler oldunuz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar ise yaptığı konuşmada, "Askerlik yemini ve üniforma ile bizlerin gözünde tam bir asker oldunuz. Şanlı jandarmanın şerefli neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluyuz" ifadelerine yer verdi. Engelli askerler adına konuşma yapan Ferhat Akkoç ise asker olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından yemin eden askere terhis belgesi verildi. Törene; Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Niğde OSB Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi  2 katına çıkarıyor
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:44 Niğde OSB Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi 2 katına çıkarıyor Niğde OSB’nin 2006 yılından itibaren kesintisiz şekilde çalışan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi iki katına çıkarılıyor. Niğde OSB’DE 2006 yılından itibaren kesintisiz şekilde çalışan mevcut 4.000 m/gün kapasiteli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni faaliyete geçecek firmaların atık sularını arıtmak için ihalesi yapılan ek üniteler ile iki katına çıkarılacak. Yapılan açıklamada, 2 adet 2.000 m/günden oluşan 4.000 m/gün kapasiteli BİOREAKTÖR ve 4.000 m/gün kapasiteli dengeleme tankından oluşan Atık Su Arıtma Tesisi Ek Ünite Yapımı işinin yüklenicileri ile sözleşme imzalandığı belirtildi. Yeni yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi ek üniteleri 1,5 Milyon Euro+KDV’ye ihale edildi İnşaat işlerini yapacak firma ile mekanik işlerini yapacak firmanın koordinasyon toplantısının gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "Atık Su Arıtma Tesisinin ek ünitesinin inşaatına bugün itibariyle başlandı. Ek ünitelerin 6 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmesi ile Niğde OSB İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi 8.000 m/gün olacak ve Niğde OSB’nin 705 hektarlık mevcut alanındaki tüm tesislerin atık sularını arıtacak. Kamu kaynakları kullanılmadan tamamen Niğde OSB’nin öz kaynağı ile yapılan Atık Su Arıtma Tesisinin toplam yatırım tutarı ise 3,6 Milyon Euro. Atık Su Arıtma Tesisinden çıkacak olan çamurların kurutularak doğal gübreye dönüştürmek için Çamur Kurutma Tesisi 100 Bin Dolara ihale edildi ve montajı tamamlanarak faaliyetine başladı" ifadelerine yer verildi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Uluslararası Sıralamalarda Bir Önemli Başarı Daha Elde Etti
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:44 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Uluslararası Sıralamalarda Bir Önemli Başarı Daha Elde Etti Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın sıralama kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) tüm dünyadaki 50 yıllık veya daha genç 1200’e yakın dünya üniversitesini değerlendirdiği 2024 Genç Üniversite Sıralamasına ilk kez 601+ bandından girme başarısı elde etti. Daha önce yapmış olduğu Dünya Üniversite Sıralamasına ilk kez 1501+ bandından giren, ardından yine aynı kuruluşun Asya Üniversite Sıralamasında 601+ bandında yer almayı başaran Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi şimdi de yine aynı kuruluşun dünyadaki genç üniversiteleri değerlendirdiği sıralamada 601+ bandında yer aldı. Böylece 1172 üniversitenin öğretim (öğrenme ortamı), araştırma ortamı (hacim, gelir ve itibar), araştırma kalitesi (atıf etkisi, araştırma gücü, araştırma mükemmelliği ve araştırma etkisi), uluslararası görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma) ve endüstri (gelir ve patentler) göstergelerinde değerlendirildiği sıralamada üniversite sıralamaya girme kriterlerini karşılayan ilk 673 yükseköğretim kurumu arasına adını yazdırdı. Kriterleri karşılayamayan 499 üniversite ise sıralamada raportör olarak yer alabildi. Türkiye’den 80 yükseköğretim kurumunun başvurduğu sıralamada, 58 Türk üniversitesi kuruluşun değerlendirme kriterlerini karşılayabildi. Bu çerçevede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye’den ilgili sıralamanın değerlendirmelerini karşılayabilen ilk 58 üniversitesi arasında yer alma başarısına da imza attı. Ayrıca 22 Türk üniversitesi ise sıralamaya raportör olarak girebildi. “Adımızı Uluslararası Düzeyde Daha Fazla Duyuracağız” Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi daha önce dünyanın en saygın sıralama kuruluşu THE’nın 2024 Dünya Üniversite Sıralaması ile 2024 Asya Üniversite Sıralamasına ilk kez ve önemli sıralardan girme başarısı kaydettiğini belirten Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin şimdi de yine tarihinde ilk kez THE 2024 Genç Üniversite Sıralamasına 601+ bandında girdiğini ifade etti. Üniversitenin söz konusu sıralamanın değerlendirme kriterlerini karşılayan 58 Türk üniversitesinden birisi olmanın ayrıca gurur olduğuna vurgu yapan Rektör Uslu, “Bu çerçevede üniversitemizin adını uluslararası düzeyde daha fazla duyuracağız. THE’nın 2024 yılı içerisindeki bütün kategorilerinde ilk kez sıralamaya girmekten dolayı mutluluk duyduk. Bu başarıda emeği geçen tüm üniversitemiz personeline teşekkür ediyorum"
Niğde Teknopark’ta yüksek verimli el feneri geliştirildi
16 Mayıs 2024 Perşembe - 10:35 Niğde Teknopark’ta yüksek verimli el feneri geliştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü mezunu girişimci Kadir Emrah Demiç; Niğde TEKNOPARK A.Ş.’de kurduğu firmasında askeri şartlara uygun, çalışma süresi uzun, ışığın yüzde 96’sını yansıtan, daha uzun ve geniş menzili aydınlatan ve üstelik ekstrem hava şartlarına dayanıklı el feneri geliştirdi. Daha yüksek ışık şiddeti ve geniş odak özellikleriyle silahlarda da kullanılabilen prototip el feneri, ayrıca ısınma, yansıtma ve elektronik kartında verim düşüklüğü gibi sorunlara yol açmıyor. Projede özellikle bu problemlere çözüm bulmayı hedeflediğini belirten Demiç, böylece diğer ürünlerdeki uzun çalışma sonrası düşen performansın bu üründe söz konusu olmadığını ifade etti. Öte yandan Demiç, diğer ürünlerde ışığın yüzde 90’ının dışarı aktarılabildiğini, ancak bu üründe yansıtma oranının yüzde 96’ya çıkarıldığını belirtti. Uzun çabalar sonucu daha geniş odaklı ve uzun menzilli bir fener ürettiğini söyleyen Demiç, ürünün yüzde 85’inin yerli olduğunu vurguladı. Proje sonrası askeri şartlara uygun ve dayanıklı bir ürünün elde edildiğini sözlerine ekleyen Demiç, artık dünyadaki üst düzey kalite standartlarında bir el fenerinin Niğde TEKNOPARK bünyesinde üretilebileceğini söyledi. Demiç, ayrıca ürünün 1 saat 54 dakika kesintisiz ve aynı parlaklıkta çalıştığını da belirterek; “El fenerinin silahlarda kullanımı için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Parça çizimlerini yaptık, yaklaşık altı ay içinde bu parçayı da üretebileceğiz.” diye konuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü ve Niğde Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, mezun girişimcinin dünya standartlarının üstünde bir ürün çıktısına sahip projesinden dolayı tebrik etti. Ürünün yüzde 85’inin yerli ürün olmasının ise üniversite ve Niğde TEKNOPARK A.Ş. için gurur duyulacak bir gelişme olduğunu ifade eden Rektör Uslu; “Anadolu’nun yükseköğretim ve bilimde parlayan yıldızı üniversitemiz, birçok alanda öncü yönüyle çalışmalarını sürdürüyor. Mezun girişimcimizin Üniversitemiz Niğde Teknopark A.Ş. bünyesindeki firmasında ürettiği bu ürün de ar-ge, teknoloji alanlarındaki güçlü ve öncü konumumuzun somut bir göstergesi" diye konuştu. Ürünün askeri şartlara uygun olduğunu, bu yönüyle -40 ile 60 derece sıcaklık aralığında çalışabildiğini de vurgulayan Rektör Uslu; yaklaşık iki saat kesintisiz ve yüzde 100’e yakın performansla çalışabilen el fenerinin çok yakın zamanda seri üretime geçeceğini belirtti.
Niğde’de ’Aile istikbalimizdir’ yürüyüşü gerçekleştirildi
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:38 Niğde’de ’Aile istikbalimizdir’ yürüyüşü gerçekleştirildi Niğde’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde ’Aile istikbalimizdir’ sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi. 15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri çerçevesinde Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe Niğde Valisi Cahit Çelik, eşi Nermin Çelik ile birlikte kurum amirleri, şehir aileleri, engelli dernekleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. “Aile istikbalimizdir” sloganıyla Dışarı Cami önünden başlayan yürüyüş Niğde Valiliği önünde son buldu. Yürüyüşe katılanlar “Aile istikbalimizdir”, “Güçlü birey, güçlü aile”, ‘’Ailemle birlikte güçlüyüm’’ pankartlarıyla yürüyüşü tamamladı. Yürüyüş ile ilgili açıklama yapan Niğde Valisi Cahit Çelik ailenin toplumun temeli olduğunu söylerken aile mutlu olursa toplum da huzurlu olur diye konuştu. Vali Çelik;’’ Bugün Uluslararası Aile Günü. Şehit ve engelli ailelerimiz ve kurum amirlerimizle yürüyüş yaptık. Etkinliğe iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. Bugün Resmi Gazetede Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla ailenin korumasıyla ilgili bir genelge de çıktı. Bu genelge çerçevesinde de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın başkanlığında bir komite oluşturuluyor. Yine ilde de ailenin korunması ile ilgili bir kurum oluşacak. Aile toplumun temeli, eğer aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Özellikle milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda aile çok önemli bir köprü. O anlamda bizler de aileyi bu anlamda çok önemli bir kurum olarak veriyoruz. Ailede huzur olursa toplumumuzda huzur olur" ifadelerini kullandı.
Niğde’de Belediye Personeline “Diksiyon Ve Etkili İletişim” Semineri
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:38 Niğde’de Belediye Personeline “Diksiyon Ve Etkili İletişim” Semineri Niğde Belediyesi tarafından personele yönelik “Diksiyon ve Etkili İletişim Semineri” verildi. Personelin vatandaşlarla daha etkin iletişim kurmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde katılımcılara hitabet, beden dili ve diyafram gibi konularda bilgiler verildi. Niğde Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği seminere birim müdürleri ve belediye personeli tam kadro katıldı. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Diksiyon Eğitmeni Seçil Gün, yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerde beden dili, mimiklerin doğru zamanda ve doğru şekilde kullanımı, diksiyon, hitabet ve empati gibi konulara değindi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, seminerin düzenlenmesine katkıda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve personelin etkili iletişim becerilerinin artırılmasına yönelik teknik bilgileri örnekler vererek uygulamalı bir şekilde aktaran Diksiyon Eğitmeni Seçil Gün’e teşekkür etti. Niğde Belediyesi’nin vatandaşlara, her alanda en iyi hizmeti sunmaya özen gösterdiğine işaret eden Başkan Özdemir, “Vatandaş ile çalışma arkadaşlarımız arasındaki memnuniyetin en üst seviyeye çıkarılması amacıyla eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu noktada İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’müzün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün katkılarıyla organize ettiği seminerde, mesai arkadaşlarımızın hem günlük hayatlarında hem de vatandaşlarımızla etkili iletişim kurmalarına yönelik olarak aldıkları eğitimin hizmet kalitesinin artırılmasına önemli katkılar sağlayacağını umut ediyorum” dedi. Başkan Özdemir, belediye personelinin her anlamda daha etkin ve verimli hizmet sunmasına imkan sağlayacak olan bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Niğde’de 4 ayda 3 bin 746 asayiş olayının 3 bin 513’ü aydınlatıldı
14 Mayıs 2024 Salı - 13:47 Niğde’de 4 ayda 3 bin 746 asayiş olayının 3 bin 513’ü aydınlatıldı Niğde Valisi Cahit Çelik; şehirde 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet ve jandarma verilerini değerlendirme toplantısında açıkladı. Vali Çelik, Valilik Toplantıda Salonu’ndaki yaptığı açıklamada; "Niğde’mizin, Türkiye’mizin huzuru için mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz demeden canla başla çalışıyor, çalışmaya da devam ediyoruz" dedi. Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar’la birlikte basın mensuplarına kentin 4 aylık bilançosunu açıklayan Vali Çelik Niğde’de bin 294 emniyet ve 741 jandarma mensubu olmak üzere toplam 2 bin 35 personelin görev yaptığını ifade etti. Vali Çelik açıklamasında; "2024 yılı ilk 4 aylık geçen sürede ilimizde meydana gelen terör, kaçakçılık ve organize suçlar, narkotik, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar, asayiş suçları ve trafik kontrollerine yönelik çalışmalara baktığımız zaman, 4 ayda terör örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda 19 operasyon düzenlenmiş, 19 şahıs yakalanmış, 1 şahıs tutuklamış,1 şahıs adli kontrol almış, 17 şahıs serbest bırakılmıştır. Terörden aranması olan 5 şahıs yakalanmış olup 4 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs sınır dışı işlemleri için il göç idaresine teslim edilmiştir. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede 69 operasyon düzenlenmiş, 94 şahıs yakalanmış, 2 şahıs tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda 103 adet tabanca, 50 adet fişek, 195 bin 199 paket kaçak sigara, 8 milyon 875 bin adet makaron, 110 adet cep telefonu, bin 77 adet emtia, 222 adet tarihi eser ve 147 şişe içki ele geçirilmiştir. Narkotik suçlarla mücadelede ise 305 operasyon düzenlenmiş, 352 şahıs yakalanmış, 57 şahıs tutuklanmış, 21 şahıs adli kontrol şartıyla, 274 şahıs ise serbest bırakılmıştır" dedi. Göçmen kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde Niğde’de 2024 yılının ilk 4 ayında yapılan 30 operasyonda 24 şahsın yakalandığını belirten Vali Çelik, bu süreçte 108 düzensiz göçmenin yakalanarak Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildiğini de belirtti. "Siber suçlar çerçevesinde ise ilk 4 ayda Niğde’de 5 operasyon düzenlenirken bu operasyonlarda 16 şahıs yakalandı, 3 şahıs tutuklandı, 4 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı" diyen Vali Çelik; Niğde’de gerçekleşen 3 bin 746 asayiş olayının 3 bin 513’ünün aydınlatıldığını, olayların aydınlatılma oranının ortalamasının yüzde 94 olduğunu söyledi. Kentte ilk 4 aydaki 865 trafik kazasının meydana geldiğini belirten Vali Çelik bu kazalar neticesinde 601 kişinin yaralandığını, 12 kişinin ise hayatını kaybettiğini ifade etti.
Liseliler, öğrenci kardeşleriyle bir araya geldi
14 Mayıs 2024 Salı - 09:48 Liseliler, öğrenci kardeşleriyle bir araya geldi Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Sosyal Etkinlik Çalışmaları çerçevesinde Yeşilgölcük Türkan Yüksel İlkokulu anasınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Yerel oyunların oynandığı etkinlikte ağaç dikme faaliyeti ile çocukların çevre bilinci kazanması da sağlandı. Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal etkinlik çalışmaları çerçevesinde anasınıfı öğrencilerine geleneksel Türk oyunları oynatıyor, Türk masalları anlatıyor, çocuklar ile birlikte bedensel ve ruhsal gelişimlerini destekleyecek etkinlikler yapıyor. Okullarının Çok Programlı Lise olmasından dolayı bünyelerinde hem Anadolu Lisesi hem de Tarım Teknolojisi Alanları bulunduğunu ifade eden Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Öztürk okul faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı. Öztürk; "Okulda tarımsal faaliyetler olarak tarla bitkileri, sera bitkileri üretimi ve peyzaj uygulamaları devam ediyor. Okul olarak sıfır atık uygulamalarına önem veriyoruz ve bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada Türkiye Birincisi olduk. Bu eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan orta öğretim yönetmeliğinde yer alan sosyal etkinlik çalışmaları çerçevesinde ise öğrenci ve öğretmenlerin her zümre ayrı ayrı olmak üzere bir çok program ve etkinlik planladık. Etkinlik çerçevesinde gittiğimiz her okulda özellikle küçük çocuklara doğa sevgisi kazandırmak, yaparak, yaşayarak öğrenme metodunu kullanmak için ağaç dikim etkinliği mutlaka yapıyoruz. Amacımız öğrencilerin sadece akademik alanda değil sosyal, kültürel ve spor alanlarında da kendilerini geliştirerek erdemli birer birey olmalarını sağlamak" şeklinde konuştu.