Yerel Haberler
Muş
1984 Muşspor’da tek hedef final 17 Mayıs 2024 Cuma - 19:10:41 TFF 3. Lig’in 4. Grup Play-off yarı final ilk maçında Sebat Gençlikspor’a 1-0 mağlup olan Muşspor, deplasmanda oynayacağı ikinci maçın hazırlıklarına başladı. TFF 3. Lig play-off yarı final ilk maçında Sebat Gençlikspor’a kendi sahasında 1-0 mağlup olan 1984 Muşspor, deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenmanlarda taktiksel çalışmaların yanı sıra oyuncuların fiziksel ve mental durumlarına da özel önem veriliyor. Taraftarların da desteğiyle moral bulan futbolcular, Sebat Gençlik Spor karşısında turu geçip final oynamak istiyor. 1984 Muşspor, deplasmanda oynayacağı bu önemli maçta Sebat Gençlikspor karşısında avantajlı bir skor elde edip finale yükselmeyi hedefliyor. Taraftarlar da deplasman öncesi takımlarına destek olmak için antrenmanı takip etti. Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muşspor Teknik Direktörü Ercümend Coşkundere, “Enerjimiz yüksek, çocukların moralleri iyi, çünkü oynanan oyun onlara ayrı bir güven verdi. Yani evet, mağlup olduk ama kötü bir oyun değil. Pozisyona girdik, kaçırdığımız goller var, talihsiz bir gol yedik. Ama bunu bilmemiz, orada onların yeneceğimiz ve final oynayacağımız düşüncesini daha da arttırıyor bizim için. İnşallah orada kazanıp, finalde de şampiyon olup, Muş’un tarihine isimlerimizi güzel bir şekilde yazdırmak istiyoruz” dedi. "İlk maçta biraz şanssızlıklar oldu" Muşspor Futbol Şube Sorumlusu Kürşat Duymuş ise, “İlk maçta biraz şanssızlıklar oldu. Oynadığımız maçta rakibe çokta pozisyon vermedik. Şanssız bir golle mağlup olduk. Bunlar futbolun içerisinde var. Maçın ikinci ayağı var. Ben futbolumuza güveniyorum. Biz iyi futbol oynayan bir takımız. Onların burada gelip bizi o futbolla yenme gücü varsa biz de onları orada yenebiliriz. Bu da bizim dikkat etmemiz gereken şeylerden bir tanesi. Orada mutlaka pozisyonlar bulacağız. Bizim takım deplasmanda iyi oynayan bir takım. Yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilirsek turu geçen taraf oluruz. Arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Hocamız da maçın analizini yapıyor. Hocamız arkadaşlarımızın eksiklerini ve iyi yaptığı şeyleri anlatıyorlar. Ben orada finale kalan taraf bizim olacağını düşünüyorum. İnşallah biz o inançlarla beraber gidiyoruz” şeklinde konuştu.
17 Mayıs 2024 Cuma - 16:36 Üniversite öğrencilerinden örnek davranış MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ilçesindeki üniversite öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ericek Köyü İlkokulunu boyadılar. Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Ericek Köyü İlkokuluna fiziksel iyileştirme çalışmaları yaptıklarını belirten proje danışmanı Dr. Abdulbaki Demir, "Gönüllülük Çalışmaları" dersinin toplum açısından önemine değindi. Demir, “Gönüllülük, faaliyet alanı bakımından toplumda büyük bir kitle üzerinde etki göstermektedir. Gönüllülük faaliyetleri hem bireylerin kendisine hem de topluma sağladıkları kazanımlar açısında iki taraflı etkiye sahiptir. Gençler açısında ele aldığımızda önemli bir öğrenme metodudur. Bireyler gönüllü faaliyetler sayesinde kişisel becerilerini geliştirmenin yanı sıra gönüllülerle yapılan takım çalışması, kendi içlerinde var olan yeni yetenekleri keşfetme, empati kurma ve etkin iletişim gibi özellikleri de kazanmaktadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde öğrencilerimizle birlikte yaptığımız etkinlik toplumsal yarar sağlama amacı ile öğrencilerimiz ve Ericek Köyü İlkokulu öğrencileri açısında iki taraflı etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Üniversite öğrencileri; Ericek Köyü İlkokulunda gün boyunca süren boyamanın yanı sıra öğrencilere kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri de dağıttı.
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:27 Varto’da ‘Canlarla Buluşma Toplantısı’ yapıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının ‘Canlarla Buluşma Toplantısı’nın 13.’sü Muş’un Varto ilçesinde yapıldı. Varto Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştiren ‘Canlarla Buluşma Toplantısı’nda konuşan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir, "Alevi-Bektaşi toplumun yaşadığı her coğrafyaya giderek, canlarımızla buluşuyoruz. Alevi-Bektaşi toplumuna en doğru ve en güzel şekilde hizmet götürülmesini amaçlıyoruz. Alevilik tarihi açısından önemli bir geçiş noktası konumunda olan Varto da bu açıdan gelip görülmesi gereken önemli bir ilçemizdi. Bizler göreve geldiğimiz ve geride bıraktığımız 7 aylık bir zaman diliminde Ankara’daki bilimsel toplantılar hariç Alevi-Bektaşi toplumumuzla bugüne kadar 12 büyük buluşmayı gerçekleştirdik. Alevi-Bektaşi toplumunun yaşadığı sıkıntı veya sorunların Ankara’da oturularak görülemeyeceğinin farkındayız. Bu maksatla hem şahsım hem de Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı uzmanlarımız tüm Türkiye’yi karış karış gezerek, sorun ve talepleri yerinde tespit edebiliyoruz. Alevi-Bektaşi toplumunun rızalığını esas alarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. Mehmet Şerif Fırat’ın torunu tarihçi ve araştırmacı Mustafa Fırat ise “Cumhurbaşkanımızın Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını kurması, cesurca atılmış devrim niteliğinde bir adımdır. Alevi toplumunun bir bireyi olarak kendisine şükran borçluyuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Alirıza Özdemir daha sonra "Doğu İlleri ve Varto Tarihi" adlı eseriyle tanınan ve 1949’da uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden araştırmacı-yazar ve öğretmen olan Mehmet Şerif Fırat’ın Köprücük köyündeki kabrini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Özdemir, Mehmet Şerif Fırat’ın Cumhuriyet tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu belirterek, “Atalarından devralmış olduğu geleneği gelecek nesillere güçlü şekilde aktarmış ve milli kimliğimizin sembolü olmuş bayrak bir şahsiyettir. Yıllar önce yazmış olduğu eser bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Türk milleti var olduğu sürece Mehmet Şerif Fırat gibi aziz evlatlarını hatırlamalı ve onların hatırasını yaşatmalıdır. Kendisini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 18:55 Anadolu’nun lezzetleri Muş’ta vatandaşlarla buluştu Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lezzetlerin buluştuğu yöresel ürün pazarına Muşlular yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin zengin gastronomik mirasını yansıtan ve kent meydanında kurulan yöresel ürün pazarı, Muş’ta yoğun ilgisiyle karşılandı. Ülkenin dört bir yanından gelen lezzetlerin bir arada sunulduğu bu pazarlar, renkli görüntüleri ve eşsiz tatlarıyla dikkat çekti. Ege Bölgesi’nin zeytinyağları, Akdeniz’in narenciyeleri, Güneydoğu Anadolu’nun baharatları ve tatlıları, Karadeniz’in çay ve fındıkları, İç Anadolu’nun tahılları ve peynirleri gibi birçok yöresel ürün, pazar tezgâhlarında yerini aldı. Hem üreticiler hem de tüketiciler için önemli bir buluşma noktası olan bu pazarlar, geleneksel ürünlerin tanıtılması ve korunması açısından büyük bir önem arz ediyor. Yöresel tatları deneme imkanı bulan ziyaretçiler de alışveriş yaptı. Kent meydanında açılan yöresel ürün pazarında tezgah açan pazarcılardan Yasin Tarhan, tüm Muş halkını pazara beklediklerini ifade ederek, "Trabzon’dan geliyoruz. Yöresel ürünlerimizi Muşlularla buluşturduk. Ürünlerimiz hepsi organik. Peynir ve ekmek çeşitlerimizin bulunduğu pazarımızı açtık tüm muş halkını buraya bekliyoruz” dedi. Pazarda tezgah açan bir diğer esnaf Filiz Dilli, Trabzon Beşikdüzü ilçesinden geldiklerini belirterek, yöresel ürünleri Muş halkı ile buluşturduklarını söyledi. Yöresel ürün pazarını ziyaret ederek alışveriş yapan Mehmet Özmen isimli vatandaş, “Varto ilçesinden geldim. İlimizde böyle bir pazarın açılması çok güzel oldu. Güzel ve lezzetli ürünler var burada. Peynirleri çok beğendim” şeklinde konuştu. Yöresel ürün pazarlarının, hem ekonomik hem de kültürel anlamda büyük bir değer taşıdığına dikkat çeken pazarcılardan İlhan Yılmaz, Türkiye’nin dört bir yanındaki lezzetlerin buluştuğu bu pazarlara ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Afyon’dan geldim. Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye ve Hatay’dan ürünlerimiz var. Muş halkının ilgisi çok iyi. Çok memnun kaldık” ifadelerini kullandı.
Muş’ta iki araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 20:39 Muş’ta iki araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi Muş’ta düzenlenen operasyonda iki araçta uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirilirken, gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. Muş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti ve sevkine yönelik yapılan çalışmalarda iki araçta silah ve uyuşturucu madde ile yakalanan 3 kişi, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce ilimize veya batı illerine uyuşturucu madde ticareti ve sevkine yönelik yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde taşıdığı tespit edilen 2 araç ekiplerimiz tarafından takibe alınmış ve belirtilen araçlar durdurularak narkotik madde arama köpeği Thor eşliğinde arama yapılmıştır. Yapılan kontrollerde bin 53 gram metamfetamin maddesi, 13,4 kilogram skunk maddesi, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet şarjör, 4 adet 7,62 mm fişek ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 4 şüpheli şahıs TCK 188 kapsamında işlem yapılmak üzere gözaltına alınmış, ayrıca bu şüphelilerden 2’si hakkında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 6136 S.K.M suçundan adli işlem başlatılmış ve şüpheli şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş olup, 3 şahıs mahkemece tutuklanırken, 1 şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalmıştır” denildi.
Muşspor evinde hata yapmak istemiyor
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:49 Muşspor evinde hata yapmak istemiyor TFF 3. Lig’in 4. Grup Play-off 2. Tur ilk maçında Tokat Belediye Plevne Spor’u 1-0 yenen Muşspor, evinde oynayacağı ikinci maçın hazırlıklarına başladı. 1071 spor kompleksinde bulunan antrenman sahasında Tokat Belediye Plevnespor maçının hazırlıklarına teknik direktör Ercümend Coşkundere yönetiminde başlayan Muşspor ilk maçta forma giyen futbolcular yenileme antrenmanı yaparken, diğer futbolcular ise düz koşu, açma germe, 5’e 2 top kapma ve çift kale maç yaptı. “Turu geçen taraf olacağız” Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muşspor Teknik Direktörü Ercümend Coşkundere, 2. tur ilk maçında deplasmanda galip geldiklerini hatırlatarak çok mutlu olduklarını söyledi. Ercümend Coşkundere, “Tokat’ta güzel bir galibiyet aldık. Şimdi inşallah kendi sahamızda gol yemeden maçı tamamlarsak turu geçmiş olacağız. Onun için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. İşte gördüğünüz gibi grup çalışmamız var. Yarın tüm takım halinde birlikte çalışacağız. İkinci yarıda inşallah turu geçen bir oyun oynayarak hem taraftarımızı, hem şehrimizi hem başkanımızı sevindiren bir skor alacağız. Turu geçeceğiz. Hedefimiz şampiyonluk, düşüncemiz o. Zaten sezon başı bütün hedef bu yöndeydi” dedi. “Şehir olarak kenetlenmiş durumdayız” Muşspor Futbol Şube Sorumlusu Kürşat Duymuş ise, ligi üçüncü bitirdiklerini söyledi. Muşspor’u bir üst lige çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Kürşat Duymuş, şöyle konuştu: “Ligi 3. bitirdik. Burada oyuncu arkadaşlarımızın iyi performansı, taraflarımızın desteğiyle Bursa Yıldırım Spor’u eledik. Daha sonra Tokat’la 2. Tur ilk maçına çıktık ve galip gelerek avantaj yakaladık. Taraflarımızın desteğiyle inşallah aynı Bursa Yıldırım Spor’u oyuncu kardeşlerimizin özverisi, taraflarımızın desteğiyle eledik. Şehrimizdeki büyüklerimizin de desteğiyle inşallah bu turu da geçip ardından Sebahat’la rakip olmak istiyoruz. Şu anda takımın durumu iyi. Her şey yolunda. Sıkıntımız yok. Başkanımız Nevzat Kaya’nın ciddi anlamda desteği var. Her zaman yanımızda. Hocamız zaten gerektiği çalışmalara göre rakip takımların analizini yapıyor. Oyuncu kardeşlerimize maçla alakalı da ne kadar ciddi olması gerektiğini anlatıyor. Bizim hedefimiz Muşspor’u bir üst lige çıkarmak. Bütün çalışmalarımız o yönde. Şehir olarak kenetlenmiş durumdayız. Daha fazla kenetlenebiliriz. Cuma günü maça herkesi bekliyoruz. Gelsinler takımlarına destek olsunlar. Burada hem stadyumda hem de şehirde güzel bir sinerji oluşturalım. Bu sporu inşallah bir üst lige çıkartalım.” “İnşallah burada hep beraber sevineceğiz” Tokat’ta oynanan ilk maçta yaptığı kurtarışlarla galibiyetin mimarlarından olan başarılı kaleci İlker Günay da, ikinci maçın hazırlarına başladıklarını belirterek, “Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Hocamız gereken taktikleri, gereken konuşmaları bize yapıyor. Play-off ilk maçında biliyorsunuz burada Bursa Yıldırım’ı geçtik. İkinci turun ilk maçında Tokat gibi zorlu deplasmanda 1-0’lık skorla iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyorum. Takım halinde iyi hazırlanıyoruz. İyi motiveyiz. İkinci turun, ikinci maçında Tokatspor’u burada ağlayacağız. Allah nasip ederse turu geçip Sebat maçını bekleyeceğiz. Sebat maçından sonra finalde ikinci lige çıkmaya hedefliyoruz. Taraftarımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Tokat deplasmanında bizlerle oldular. Yağmur çamur demeden, kış demeden hep geldiler. Cuma günkü maçta bütün taraftarlarımızı stada bekliyoruz. Onlar bizim gücümüz. İnşallah burada hep beraber sevineceğiz.” “Takım içinde bir şampiyonluk havası var” Tokat deplasmanında takımının galibiyet golünü atan başarılı orta saha oyuncusu Ahmet Abdullah Çakmak ise, takım olarak iyi bir hava yakaladıklarını söyledi. Çakmak, “Takımın içinde bir şampiyonluk havası var diyebilirim. Ama çok da böyle erken konuşmak olmaz. Dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Çok iyi çalışıyoruz, hocamız da çok iyi çalıştırıyor bizi. Takımın içinde de gerçekten harika bir ortam var. Tokat maçında gol atmak bana nasip oldu. Yani öyle güzel bir takımız ki, kimin attığının kimin attırdığının çok bir önemi yok. Yeter ki kazanalım. Gönüllerimiz bir, kalbimiz bir. İnşallah her şey çok güzel olacak. Finali göreceğimizi düşünüyorum, inşallah. Taraftarlarımızdan da her şartta bize destek oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Deplasmanda da bizi yalnız bırakmadılar. Bu haftada artık tekrar maça bekliyoruz, bu haftada hissediyorum gol atacağım” diye konuştu.
Muş’ta PKK tarafından kaçırılan çocukların aileleri oturma eylemine devam ediyor
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:23 Muş’ta PKK tarafından kaçırılan çocukların aileleri oturma eylemine devam ediyor Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önünde kararlı bir şekilde oturma eylemi gerçekleştiriyorlar. Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. Eylemde bulunan aileler, kayıp çocuklarının akıbetini öğrenmek ve onların güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamak için mücadele ediyorlar. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. 8 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade eden acılı baba Alaattin Koçhan, “2016 yılında oğlum Ersin’i, Bursa’dan götürdüler. Oğlum Ersin beni duyuyorsan, neredeysen çık gel. Her bayram bir tarafımız boş, her zaman yanımda bir eksiklik görüyorum. Dağda, taşta dolanmakla bir yere varılmaz. Devlet senin serbest bırakır, gel devlete teslim ol. Senin yerine gerekirse ben hapis yatarım. DEM Parti’den ve PKK’dan oğlumu istiyorum. Onların çocukları olsa kabul ederler mi? 8 yıldır oğlumdan haber alamıyorum” dedi. DEM Parti ve PKK’dan korkmadıklarını söyleyen Anne Gülbahar Teker ise, Bütün ailelerden destek beklediklerini belirterek, “5 yıla yakındır burada nöbet tutuyoruz. Oğlumu HDP’den (DEM Parti), PKK’dan istiyorum. Çocuklarımızı getirip bize versinler. Hiçbirinden korkmuyoruz ve eylemimize devam edeceğiz. Anneler-babalar artık ağlamasın. Herkesin bize destek vermesini istiyoruz ama kimse bize destek vermiyor. PKK ve HDP’den korkmasınlar. Çocuklarımız gelmeyinceye kadar eylemimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Köy çocukları tabletle tanıştı
07 Mayıs 2024 Salı - 15:49 Köy çocukları tabletle tanıştı MUŞ (İHA) – Muş’ta yardım faaliyetlerini sürdüren Genç İyilik Topluluğunun gönüllüleri, bir köy okulunu ziyaret ederek öğrencilere tablet ve sevdikleri futbol takımlarının formalarını hediye etti. Genç İyilik Topluluğunun gönüllüleri merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Dereyurt Köyü İlkokulunu ziyaret ederek 41 öğrenciye tablet ve sevdikleri takımların formalarını dağıtırken öğrencilere pasta ikramında da bulundu. Hediyelerini alırken büyük mutluluk yaşayan öğrenciler topluluk üyelerine teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, Genç İyilik Topluluğu gönüllülerinin hazırlanmış oldukları etkinlikte tablet dağıtıklarını belirterek, “Genç İyilik Topluluğu zaman zaman ülkemizin dört bir yanına hizmetler veriyor ve etkinlikler düzenliyor. Bugün de Dereyurt Köyü İlkokulumuzda etkinlik gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalarından ötürü emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Köy okulunda öğrencilerle bir araya gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise “Merkeze bağlı Deryurt köyündeyiz. Okulumuzdaki bütün çocuklarımıza tablet getirilerek, kırsaldaki çocukların daha rahat bir şekilde teknolojiye erişimini sağlamak amacıyla yapılmış bir projedir. Çocuklarımız bu projeden memnun olmuşlardır” şeklinde konuştu. Genç İyilik Platformu gönüllülerinden Rosim Sadun da, çocukların mutluluğu için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Yüz boyama, tablet ve forma dağıtık. Bizim amacımız; çocuklar gelişsinler, görsünler ve burada eksik kalmasınlar. Onlarla eğlenceli zaman geçirdik. Onların mutlu olması bizi sevindiriyor" ifadelerini kullandı.
Emanet kitapla öğretmen olan Tümay, Malazgirt’te çocukları sevindirdi
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:05 Emanet kitapla öğretmen olan Tümay, Malazgirt’te çocukları sevindirdi MUŞ (İHA) – Tümay Tüm Çocukların Derneği Başkanı Yusuf Tümay, köy ziyaretleri kapsamında Muş’un Malazgirt ilçesindeki çocuklara okul ve giyim malzemesi hediye etti. Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde öğretmenlik yapan Yusuf Tümay (47), 23 yıl önce komşusunun verdiği kitap ile gittiği dershaneden sonra üniversiteyi kazanarak öğretmen olduktan sonra yaşadığı zorlukları unutmayarak öğrencilere el uzatmaya devam ediyor. Okuldan arta kalan zamanlarında köy köy gezerek maddi durumu iyi olmayan öğrencilere sosyal medyadan topladığı kitap, kırtasiye malzemesi, oyuncak, şeker, ayakkabı ve giyim malzemesi dağıtan Tümay, bu sefer ise Malazgirtli çocukların yüzünü güldürdü. Çocukları çok sevdiği için onlar adına Tümay Tüm Çocukların Derneğini kurduğunu ifade eden Yusuf Tümay, Malazgirt ilçesindeki iki köy, ADEM kreşi ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocuklara çeşitli hediyeler ve spor ayakkabısı dağıttığını belirtti. Okuldan arta kalan zamanlarında il il, ilçe ilçe ve köylere gittiğini ifade eden Tümay, “Tümay Tüm Çocukların Derneği kurucusu ve başkanıyım. Biz tüm köyleri geziyoruz. Her hafta bir ile gidiyoruz. Geçen sene 13 bin çocuğumuza ulaştık. Bizim hedefimiz, tüm çocuklar gülene kadar Türkiye’yi dolaşacağız. Malazgirt ilçemizde Aynalı Hoca ve Hasretpınar köylerinde 150 çocuğumuza ayakkabı ve hediye getirdik. Ayrıca ilçe merkezimizde eğitim gören özel birey çocuklarımız ve kreşteki çocuklarımıza çeşitli hediyeler dağıttık. Bizler bir çocuk gülsün, dünya değişsin diye yola çıktık. Tüm çocuklarımız gülene kadar da yola devam diyoruz. Bizim amacımız çocuklara yardım etmek değil, çocukları mutlu etmektir” dedi. Tümay Tüm Çocukların Derneğini Malazgirt ilçesine davet eden Bir Umutta Sen Ol Derneği Başkanı ve Muhtar Hasan Başaran ise “Kardeş derneğimiz bizi kırmadı. Davetimiz üzere ilçemize geldi. İlçemizde çeşitli hediyeler dağıttılar. Ayrıca engelli bir çocuğumuza da tekerlekli sandalye getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı
05 Mayıs 2024 Pazar - 19:49 Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı Muş’un Korkut ilçesinde yaklaşık 8 ay önce iki aile arasında başlayan husumet barışla sonuçlandı. Muş’un Korkut ilçesine bağlı Kocatarla köyünde 8 ay önce yaşanan kavgadan dolayı başlayan husumet, kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sonuçlandı. Görkan ve Er aileleri arasında başlayan husumet, köy camisi önünde gerçekleşen barış töreni ile son buldu. Bölgenin saygın isimlerinden biri olan Baki Duygu’nun önderliğinde yapılan girişimlerle, taraflar arasındaki anlaşmazlık çözüme kavuşturuldu. Kocatarla Köyü Camisi önünde gerçekleşen törende, Görkan ve Er aileleri bir araya geldi. Kanaat önderleri, din adamları, siyasi parti liderleri ve çok sayıda vatandaşında bulunduğu törende, taraflar arasında geçmişte yaşanan olumsuzluklar bir kenara bırakılarak, karşılıklı barış ve uzlaşı sağlandı. Köyde düzenlenen barış törenine katılan AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre, Türkiye’nin zorlu coğrafyasında yaşamın bazen zorluklarla dolu olduğunu ancak halkın barışa olan inancının her şeyin üstesinden gelebileceğini vurgulayarak, “Bizler belki dünyanın en zorlu coğrafyada yaşıyoruz. Biz bazen yaşantımız gereği maalesef bir tavuk için, bir pire için, yorganı yakıp gidiyoruz. Sonrasında da biz bir pire için, bir tavuk için kırdığımız kalbi yine insanlarımız barış yemeğinde bir araya gelir gerek duyduğu zaman barış yemeğinde 100 koyun kesebilecek kadarda kadirşinas bir halkımız var. Bizler istiyoruz ki kadirşinas tarafımız hep böyle devam etsin” dedi. Barışı sağlayan kanaat önderlerinden Baki Duygu ise, halkın bir araya gelerek barışı ve dayanışmayı önemsediğini vurgulayarak, “Yaklaşık 8 aydır ailelerin barışması için çok büyük bir uğraş veriyoruz. Çok yorulduk nihayet barış sağlandı. Bundan sonra temennimiz odur ’ki hiçbir problem olmayacak. Bir birileriyle komşuluk yapacaklardır. Buna inanıyoruz. Kısa sürede sağladığımız bu barışın İnşallah bu bölgemizde yaşanan tüm kan davalılara örnek olacaktır. Çünkü bu tür barışlar herkes için büyük bir rahatlıktır. Ancak biz bunu iki ay önce yaptık bitirdik fakat araya çomak sokarak tekrar bozdular. Ancak daha sonra yaptığımız girişimler sonucu bu gün aileleri barıştırdık ve çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Duaların okunmasının ardında iki ailenin fertleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçtikten sonra el sıkışarak kucaklaştılar. Barış törenine; Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Kırköy belde Belediye Başkanı Rahmetullah Yaktı, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Muş’ta "11. Yeşilay Bisiklet Turu" düzenlendi
05 Mayıs 2024 Pazar - 19:12 Muş’ta "11. Yeşilay Bisiklet Turu" düzenlendi Muş’ta "Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim" sloganıyla 11. Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu, Muş’ta büyük bir katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 200 bisikletçinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşamın ve sporun önemine dikkat çekildi. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun Muş ayağı Vali Yardımcısı Cihat Abukan’ın katımıyla gerçekleştirildi. “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla Lale Vadisi Parkında Tur’a başlayan bisikletçiler yaklaşık 8 kilometre yol kat etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, bisiklet tutkunları yarışın keyfini yaşadılar. 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler, sağlıklı yaşamın vurgulandığı etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. 11. Yeşilay Bisiklet Turunda sağlıklı yaşamın ve sporun önemine vurgu yaparak, bisiklet tutkunlarını bir araya getirdiklerini söyleyen Vali Yardımcısı Abukan, “Bugün sadece ülkemizin değil dünyanın gururu sivil toplum kuruluşumuz Yeşilay’ımızın yaptığı 81 ilde eş zamanlı 11. bisiklet turumuzu gerçekleştirdik. Burada gördüğünüz gibi 200’e yakın öğrencimiz katıldı. Üniversitemizle, Yeşilay’ımızla, valiliğimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bir organizasyonu gerçekleştirdik. Yeşilay’ımız biliyorsunuz amacını toplumda zararlı bağımlılıkla mücadele eden bir kuruluş. Biz de bunları destekliyoruz. Yeşilay sadece zararlı bağımlılıkla değil, aynı zamanda insanları buradan kurtararak hem ahlaki hem de kültürel olarak güzel gelişimlere katkı sağlıyor. Lale Vadisi Parkı’ndan başlayarak üniversitemize kadar 8 kilometre yol kat ettik” dedi. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler, etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yeşilay Derneği Muş Şube Başkanı Zülfü Gümüştekin, "Ülke genelinde eş zamanlı olarak başlayan 11. sağlıklı yaşam için pedalları çevirdik. Ciddi anlamda bir katılım sağlandı. Burada bize destek çıkan ve katılım sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Muş’ta "6. Lale Festivali" düzenlendi
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 18:40 Muş’ta "6. Lale Festivali" düzenlendi Muş’un Korkut ilçesinde gerçekleştirilen 6. Lale Festivali’nde Japon sanatçı Yamada Tamaru, bestelediği Muş Lalesi türküsünü Japonca seslendirdi. Korkut ilçesinde düzenlenen 6. Lale Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin en dikkat çeken anlarından biri, Japon sanatçı Yamada Tamaru’nun Muş Lalesi türküsünü Japonca seslendirmesi oldu. Tamaru’nun performansı izleyicilerden büyük beğeni topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, Korkut Belediyesi ve Korkut Kaymakamlığı işbirliğiyle kentte doğal olarak yetişen ve endemik bir tür olan Muş lalesine dikkat çekmek için Lale Meydanı’nda düzenlenen festivalde konuşan Muş Valisi Avni Çakır, “Buraya atanmadan önce ’Burası Muş’tur, Yolu Yokuştur’ türküsü daha sonra da Muş lalesi aklıma geldi. Korkut ilçesinde lale festivalini duyunca çok mutlu oldum. Değerli hemşehrilerim, sevgili kardeşlerim bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür. Hem ilçedeki vatandaşları bir araya getirme, hem gurbetteki hemşehrilerimin memlekete gelmesi için güzel bir faaliyet. Unutmuş olduğumuz bazı değerleri hatırlama, kültürlerimizi, halk oyunlarımızı, folklorumuzu, türkülerimizi ve manileri bu tür etkinliklerde yaşatıyoruz. Bundan dolayı çarpan etkisi çok büyük. Bizde valilik olarak tüm başkanlarımızın her zaman yanındayız. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak amacımız halkımıza hizmettir. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturu olduğuna inanıyoruz ve bu uğurda da tüm ekiplerimizle beraber uyum içinde çalışıyoruz" dedi. Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ise ilçede düzenledikleri 6. Lale Festivali’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Lalenin bölgemizde ve ilimizde çok tarihi bir öneme haiz olduğunu belirtmek istiyorum. Lale, Osmanlı’da gönül birlikteliği, vefa ve ferahlık anlamına geliyor. İlçemizde bundan sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, İlçe Kaymakamlığı ile festivali her yıl düzenleyeceğiz. Allah’ın izniyle elimden gelen bütün hizmetleri yapacağıma ilçe halkımın huzurunda söz veriyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün folklor ekibi sahne alırken, vatandaşlar da halay çekerek günün tadını çıkardı. Festivalde sahne alan yerel sanatçılar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdikleri festivalde Muşlu Fotoğraf Sanatçısı Adem Kapan da bir sergi açtı. Türk Kızılay Muş Şubesi, festivale gelen vatandaşa çorba ve su ikramında bulundu.