ÇEVRE - 19 Nisan 2024 Cuma 16:32

Muğla’da 75 adet koç ve 625 kilogram yerfıstığı üreticilere dağıtıldı

A
A
A
Muğla’da 75 adet koç ve 625 kilogram yerfıstığı üreticilere dağıtıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kadın Dayanışmasıyla Koyun Yetiştiriciliği Projesi Damızlık Koç Dağıtımı Programı ile Yerfıstığı Üretiminin Arttırılması “ projesi çerçevesinde tohum ve koç dağıtım töreni gerçekleştirildi.



Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende, 75 kadın üreticisine 75 koç dağıtılırken 30 tarım üreticisine 625 kilogram yerfıstığı tohumu kura ile dağıtıldı.



Törende konuşma yapan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak” 2021 yılı yazındaki o asrın felaketi yangınlar, pandemi, Rusya Ukrayna savaşı güney sınırlarımızdaki gelişmeler bölgenin her tarafı ateş çemberi böyle bir süreçte özellikle kırsalda üretmeden kırsalda yerleşimi kentlere taşımadan üretmenin yolu ancak kadın üreticilerimizin özellikle yuvayı yapan dişi kuştur hikayesiyle başlatmış olduğumuz kadın dayanışması ile koyun yetiştiriciliği projemizi hakikaten meyvelerini vermeye devam ediyor. 2022 yılı sonunda yaklaşık 10 milyon liralık bir proje ile başlattığımız 4 bin koyun 160 koç dağıtımı ile başlattığımız sürü adeti bugün itibari ile 5 bin 700’e ulaştı. Bu arada üreticilerimiz koyun yetiştiricilerimiz 236 civarında kuzu satarak ta 1 milyon lira ek gelir elde ettiler. Bu dönemde ’de Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri ile 750 bin civarındaki katkısı ve 250 bine yakın üretici katkısı ile tarım işletmeleri genel müdürlüğümüzün Bursa Karacabey tarım işletmesinden seçip geldiğimiz 75 adet merinos koçu ihtiyaç sahibi kadınlarımıza üreticilerimize kura ile dağıtımını yapacağız. Bunun için son derece mutluyuz. Yine burada Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce TAKE projesi çerçevesinde ilimizde yer fıstığı üretiminin yaygınlaştırılması için 625 kilogram tohumluk yer fıstığını üreticilerimiz ile buluşturacağız” dedi.



Muğla’da 75 adet koç ve 625 kilogram yerfıstığı üreticilere dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzonspor, Samsunspor’un konuğu olacak Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Trabzonspor, yarın Karadeniz derbisinde Samsunspor’un konuğu olacak. İki ekip, yarın oynanacak müsabaka ile Süper Lig’de 52. kez rakip olacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda yarın saat 19.00 oynanacak olan müsabakayı Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını ise Mustafa Sarvanlar ve Anıl Usta yapacak. Bordo-mavililer, ligde geride kalan 34 hafta sonunda 18 galibiyet, 4 beraberlik, 12 mağlubiyet ile 58 puan toplayarak 3. sırada yer alıyor. Deplasmanda oynayacağı karşılaşmada sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefleyen Trabzonspor, üçüncülükteki iddiasını güçlendirmek istiyor. Ev sahibi Samsunspor ise ligin geri kalan bölümünde oynadığı 34 maçta 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyetle 39 puan toplayarak 13. sırada bulunuyor. Evinde oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılmayı hedefleyen kırmızı-beyazlılar alt sıralardan kurtulmanın planlarını yapıyor. Süper Lig’de 52. randevu Samsunspor ve Trabzonspor, Süper Lig’de bu güne kadar 52 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Trabzonspor 32 galibiyet elde ederken, Samsunspor ise 9 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililerin 96 golüne kırmızı-beyazlı ekip 39 golle karşılık verdi. Trabzonspor 12 sezon sonra Samsun’da Trabzonspor, ligde 12 sezonluk bir aranın ardından Samsunspor daplasmanına konuk olacak. İki takım arasında Samsun’da oynanan son lig maçı, Samsunspor’un küme düştüğü 2011-2012 sezonunda yapılmıştı. Söz konusu sezonun ardından bordo-mavililer, resmi bir müsabaka için ilk kez Samsun deplasmanına gidecek. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan maçı ise ev sahibi Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.
Muğla Bodrum genelinde temizlik hareketi başlatılıyor Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci öncülüğünde, ilçe genelinde genel temizlik çalışması yapılacak. Bodrum’un her mahallesinde gerçekleştirilecek temizlik hareketi, 8 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tarafından genel temizlik hareketi programlandı. Yaşam alanlarının korunması ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla yapılacak olan temizlik çalışmasına belediye çalışanları da katılacak. Temizlik etkinliği için 8 Mayıs Çarşamba günü saat 09.00’da Kumbahçe Meydanı, Gümbet Dolgu Alanı, Akçaalan Kapalı Pazar Yeri ve Yalıkavak Atatürk Meydanında buluşulacak. Çalışmanın ilk etabında Akçaalan, Bahçelievler, Çarşı, Geriş, Gümbet, Karabağ, Kumbahçe, Turgutreis, Umurça ve Yalıkavak mahallelerinin sokakları ve kıyı şeridi ot ve çöpten arındırılacak. Temizlik hareketinin ikinci etabının 15 Mayıs Çarşamba günü Müsgebi, Yahşi, Bitez, Dağbelen ve Yaka mahallelerinde yapılması planlanıyor. Deniz dibi temizliği Bodrum Belediyesi tarafından her yıl, “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen deniz dibi temizliğinin bu yılki programı, Kumbahçe’den başlayacak. Denizleri ve kıyıları korumak, temiz tutmak amacıyla Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte 8 Mayıs Çarşamba günü Kumbahçe’de, 15 Mayıs Çarşamba günü ise Gümbet’te sahil ve deniz temizliği saat 10.00-12.00 arasında yapılacak. Deniz dibi temizliği etkinliğinin her çarşamba farklı bir koy olmak üzere toplam 13 koyda yapılması planlanıyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kendisinin de saha çalışmalarına katılacağını belirtirken, “Planlanan temizlik çalışmasında sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere halkımızın da bizlere destek olacağına inanıyorum. Çevre bilincini kalıcı hale getirmek, toplumsal farkındalık oluşturmak ve sokaklarımızı temiz tutmak için, daha yaşanabilir bir Bodrum için el ele verip bu çalışmayı her mahallemizde gerçekleştireceğiz” dedi.