ASAYİŞ - 07 Mayıs 2024 Salı 08:38

Mersin’de depoyu uyuşturucu üretim tesisine çeviren şüpheli yakalandı

A
A
A
Mersin’de depoyu uyuşturucu üretim tesisine çeviren şüpheli yakalandı

Mersin polisinin uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yaptığı bir operasyonda iklimlendirme yöntemi ile bir depoyu Hint keneviri yetiştirme tesisine çeviren şüpheli yakalandı.


Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışma yaptı. Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı teknik ve fiziki çalışma neticesinde şüpheli G.G. belirlendi. Şüphelinin uyuşturucu madde imalatı yaptığının tespit edilmesi üzerine belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda baskın yapılan depo olarak kullanılan bir yerin çeşitli iklimlendirme düzenekleriyle donatılarak kapalı ortamda güneş görmeden saksılarla Hint keneviri yetiştirme alanına çevrildiği ortaya çıktı. Depoda 87 adet Hint keneviri ve bunları yetiştirmek için kullanılan kimyasal madde, 14 adet ışıklandırma, 1 adet fan, 2 adet vantilatör ve 1 adet ısı ölçer termostat ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 108 adet çeşitli uyuşturucu haplar bulundu.


Gözaltına alınıp emniyete götürülen şüphelinin ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.



Mersin’de depoyu uyuşturucu üretim tesisine çeviren şüpheli yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Muğla’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Muğla’nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Çelenk töreninin ardından yaklaşık bin kişinin katılımıyla düzenlenen Gençlik Yürüyüşü, kutlamaların yapılacağı Atatürk Stadyumu’nda sona erdi. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının; esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür. Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz; vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. 19 Mayıs, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!’ diyen kahraman ecdadımızın işgalcilere verdiği büyük bir cevaptır. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Devletimiz sizlere emanettir. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz. Unutmayınız ki vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı sevgili gençler, unutmayınız ki Türkiye’nin gücü sizlersiniz, Türkiye’nin gücü gençliğidir. Mesele memleketse bu asil milletin evlatları her zaman 19 yaşındadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi. Konuşmanın ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Kutlamalar, halk oyunları, jimnastik, trambolin, güreş, basketbol ve model uçak gösterileri ile sona erdi. Kutlamalara Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Manisa Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çoşkusu Manisa’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında genç sporcuların hazırladığı gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Sabah saatlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleşen yürüyüşle başlayan törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’ün Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende konuşan Öztürk, “Bugün, Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yıldönümünün anısına gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, sadece bir tarih değil, aynı zamanda Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür. Bugün, ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir. Bu vazifeyi unutmamak, bu kıymetli mirası anmak ve geleceğe taşımak için bir aradayız. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde, Çanakkale’de, çok yakın bir zamanda yaşadığımız 15 Temmuz’da gençlerimiz, Çanakkale ruhu ile devletinin ve milletinin yanında olmuştur. Dün de bugün de yarın da gençlerimiz, her zaman bu vatanın yılmaz savunucusu olacaktır” dedi. Öztürk’ün ardından gençler tarafından halk oyunları, jimnastik, tekvando, judo gibi çeşitli gösteriler sergilendi. Gençler tarafından hazırlanan gösteriler hem büyük alkış aldı hem de ilgiyle izlendi. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Manisa Cumhuriyet Meydanında akşam saatlerine kadar gösteriler ve etkinlikler devam edecek. Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. (AY-Y)
Eskişehir Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı Eskişehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı, gerçekleştirilen tören programı ve çeşitli spor gösterileri ile coşkuyla kutlandı. Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de coşkuyla kutlanıyor. Bu çerçevede, Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda geniş bir tören programı gerçekleştirildi. Program, saat 11.00’de saygı duruşu yapılması ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından milli sporcular Vali Hüseyin Aksoy’a ve protokol mensuplarını çiçek takdim etti. Sonrasında Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğit Emre Bayezid ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Gençlik Koşusu için düzenlenen madalya töreni ile devam eden programda Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Ataş tarafından şiir okunurken, tören Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen çeşitli spor gösterileriyle sürdürüldü. Tören programı, TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından büyük Türk bayrağının açılmasıyla sona erdi. "Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi talihsizliğini tersine çevirmeye başlamıştır" Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihi ecdadımızın imkansızlıklar içerisinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının bir sembolüdür Batılı devletlerin yüzyıllardır süregelen Türkleri Anadolu’dan atmak ve hatta tarihten silme mücadelesine giriştikleri güzel yurdumuzu dört bir yandan işgal etmeye başladıkları umutların tükenmeye başladığı karamsarlığın hakim olduğu bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için, ’Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi talihsizliğini tersine çevirmeye başlamış, her karışı şehit kanıyla sulanmış kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır" dedi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, AK Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, İl Jandarma Komutanı Tuğ General Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katılım sağladı.