YEREL HABERLER - 20 Temmuz 2017 Perşembe 10:23

MAFSAD’da Fotokamp etkinliği değerlendirildi

A
A
A
MAFSAD’da Fotokamp etkinliği değerlendirildi

3.

3. Uluslararası Malatya Fotokamp etkinliğinin ardından Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD)’nde istişare toplantısı düzenlendi.


MAFSAD’ın dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu MAFSAD Başkanı İnan Orhan ve dernek üyeleri katıldı. Kamptaki eksikliklerin gözden geçirilerek genel bir değerlendirmenin yapıldığı toplantıda konuşan MAFSAD Başkanı İnan Orhan, “Fotokampın ilk ikisini Akçadağ Levent Vadisinde gerçekleştirdik. Levent vadisi tanıtıma ihtiyaç olan bir mekandı. Bu anlamda Levent Vadisinin güzel bir şekilde tanımı yapıldı. Şimdilerde Levent Vadisini binlerce insanın ziyarete gittiğini öğrendik. Bu yılda fotokampın 3’üncüsünü Arapgir ilçemizde gerçekleştirdik. Arapgir’in aslında çok tanınmasına ihtiyacı yoktu, çünkü Arapgir her yönü ile tanınan güçlü bir ilçe. Kampa beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu. 5 ülkeden 400’ün üzerinde çadır kurulduğu, yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiği 3.Uluslararası Malatya Fotokamp çok veremli geçti” şeklinde konuştu.


3.Uluslararası Malatya Fotokamp etkinliğinin Arapgir ilçesinde gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek kampla ilgili genel bir değerlendirme yapan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, dört gün süren kamp etkinliklerinde 300 kişinin görev yaptığını bilgisini vererek, “Kamp değimiz şey ekip çalışması, uzlaşı kültürüdür. Biz bunu elde ettiğimizi düşünüyorum. Daha iyilerini birlikte yapacağız. Uluslararası bir kamp bölgesi seçtik. Neticede burada koyduğumuz her taş ülkenin örnek bir modelini oluşturuyor. Katılacak her insan da bize bu konuda katkı sunuyor. Bugünde burada bir araya gelerek MAFSAD’ın değerli başkanı ve fotoğraf sanatçı arkadaşlarımızla etkinlik hakkında genel bir değerlendirme yaparak daha iyisine gerçekleştirme anlamında istişarelerde bulunduk” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi Ordu’da Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Ordulu üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında, Bolaman Irmağı ve kollarına sınır olan 12 ilçe ve 242 mahallede tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak, üretici gelirlerini yükseltmek ve ürün çeşitliliği sağlamak amacıyla çeşitli hibe faaliyetleri yürütülüyor. Bu kapsamda Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarında üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi. “Bölgenin tarım kalkınması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bugün en mutlu günlerden birini yaşıyoruz, Dünya Bankası projesi bu. Dünya Bankası ile yaptığımız çalışmalarda üç tane büyük vadimiz var. Başta Bolaman’a ağırlık verdik. Bolaman, Melet ve Ünye ilçesinde Cevizdere Vadisi. Bu proje Bolaman’ı harikulade şekilde ihya etmek üzere yapılan bir projedir. Simentaller bu bölgeye en uygun besi ve süt konusunda önemli bir hayvan. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak koyun, manda, koç dağıttık. Jarsey inekleri ile beraber kaz ve hindi dağıtımında bulunduk ve bölgenin tarım kalkınması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, proje kapsamında 25 üreticiye 50’şer tane küçükbaş, 3’er tane de koç ile birlikte toplamda bin 325 küçükbaş hayvanın dağıtımının devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “Geçen yıl il müdürlüğümüzce 36 adet gebe düve ile 300 adet koyun ve 18 adet koç dağıtılmıştı. Bugün de süt sığırcılığının geliştirilmesi faaliyeti kapsamında yüzde 70 hibe destekli olarak, 20 üreticimize 60 adet gebe simental düve dağıtımı yapılacak. Ayrıca, bin 250 adet koyun ve 75 adet koçun da dağıtımına başladık. Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında toplamda il müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar 96 adet gebe düve ve bin 643 adet küçükbaşın dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu. Proje kapsamında tarım teşkilatı olarak 15 farklı konuda proje yürüttüklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Proje kapsamında Ordu ilinde il müdürlüğümüzce uygulanacak tarım projelerine ayrılan kamu kaynağı yaklaşık 5,3 milyon avrodur. Bu zamana kadar yaklaşık 1,2 milyon avroluk kamu kaynağı kullanılmıştır. 2027 yılı sonuna kadar Yaklaşık 4,1 milyon avroluk kamu kaynağının daha kullanılması planlanmaktadır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, kura çekimi yapılarak, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından üreticilere gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi. Programa, Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Ordu Orman İşletme Müdürü Ömer Akça, protokol üyeleri ve üreticiler de katıldı.