POLİTİKA - 07 Mayıs 2024 Salı 14:06

Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor

A
A
A
Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orduzu Mahallesi Pınarbaşı bölgesinde 5 bin metrelik yeni imar yolunu açmasının ardından çalışmaların sonuna geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın çalışmaları yerinde inceledi.


İlçenin her köşesinde ulaşım yatırımları çerçevesinde çalışmalarına aralıksız devam eden Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için ilçenin birçok noktasında yol yapım ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatlarıyla ilçenin dört bir yanına yeni imar yolları kazandıran ekipler, son olarak Orduzu Mahallesi Pınarbaşı mevkiinde 5 bin metrelik yeni imar yolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çalışmaları yerinde inceleyerek kısa sürede imar yolunun vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.


Ekiplerin çalışmalarına seri bir şekilde devam ettiğini söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Mevcut yollardaki kaliteyi artırma çalışmaları bir yandan devam ederken bir yandan da yeni imar yollarının açılmasıyla vatandaşımızın daha rahat olmasının önünü açıyoruz. Açılan imar yollarının bir an önce kullanıma hazır hale getirilmesini hedefliyoruz. İnşallah kısa sürede buradaki çalışmalarımız bitmiş olacak. Vatandaşımız gelip imarlı arsasında çalışmasını yapacak. Ekiplerimiz sadece burada çalışmıyor. Hem yeni imar yolunun açılması hem de depremden hasar gören, kışın da etkilediği yollarımızda da çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor. Her sokağa, her mahalleye dokunacağız; hizmet üreteceğiz” dedi.


“Büyük işler bizi bekliyor”


Bundan sonra sahadaki çalışmaları yakın bir şekilde takip edeceklerini ifade eden Başkan Taşkın, “Bir taraftan ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelen vatandaşlarımızı ağırlarken bir taraftan da arazide ekiplerimizle birlikte saha çalışması yapıyoruz. Battalgazili hemşehrilerimizden ricamız, ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri için taleplerini karşılayamazsak kusurumuza bakmasınlar. Araziye de çıkmamız gerekiyor. Büyük işler bizi bekliyor. Hem kıştan çıkmanın getirdiği yıpranmışlık hem de deprem sonrasında yapılması gereken işler nedeniyle bizim mesaimizin çoğunu arazide geçirmemiz gerekiyor. ‘Hayırlı olsun’ ziyaretlerini bir ayla sınırlı tuttuk; bundan sonra bu ziyaretlere çok zaman ayıramayacağız, gelen hemşehrilerimiz notlarını iletirlerse, telefonlarını bırakırlarsa biz geri dönüş sağlayacağız. Battalgazili hemşehrilerimize hizmet etmek için ekiplerimizle birlikte sahada olacağız. Hemşehrilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Birlikte Battalgazi’ye hizmet etmek için çalışacağız” diye konuştu.



Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Denizli’de sabah saatlerinde Valilik Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından bando eşliğinde protokol, sporcular ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitler Meydanındaki kutlamalarda 105. yıl coşkusu doyasıya yaşandı. Bu sene 105. yıldönümü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Denizli Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda gerçekleşti. 19 Mayıs Pazar günü saat 09.30’da yapılan resmi kutlamada Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman tarafından çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumunun hemen ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde Gazi Bulvarından 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Kortejde sporcu gençler 120 metre uzunluğunda Türk Bayrağını elden ele taşıdı. Protokol başta olmak üzere Gençlik Merkezi üyesi gençler, sporcular ve vatandaşlarında eşlik ettiği yürüyüşün ardından kutlamalar, 15 Temmuz Şehitler Meydanında kurulan alanda devam etti. “19 Mayıs coşkusu sonsuza kadar devam edecek” Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalar günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, gençlerin okuduğu şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlerin Ata’ya Cevabı ile devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman yaptığı konuşmada 105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919”da Milli Mücadele için Samsun’a attığı ilk adımın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirtti. Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümenin, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmanın büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden İlman, Denizli’de 15 Mayıs’ta Milli Mücadele Günü’yle başlayan coşkunun 19 Mayıs’ta hiç eksilmeden devam ettiğini ve sonsuza kadar devam edeceğini söyledi. Sporcuların koregrafisi büyüledi Sporcu grupları tarafından tarihi kronoloji dikkate alınarak ilk çağlardan günümüze kadar sporun gelişimi ve Türk Sporundaki başarıların simgelendiği koreografi sergilendi. Ayakta alkışlanan koreografi sonrası 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Uluslararası yarışmalarda dereceye giren Denizlili sporcular programın sonunda Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından ödüllendirildi. Kutlamaların sonunda ise 19 Mayıs’ın 105. Yıldönümüne özel 105 adet kırmızı ve beyaz renkli uçan balonlar, protokol üyeleri ve sporcuların elinden gökyüzüne bırakıldı.
Denizli 19 Mayıs Çameli’nde coşkuyla kutlandı DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Çameli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtına Çelenk Sunumun ardından Çameli İlçe Stadında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Milli mücadelenin 105. yılı dolayısıyla Çameli İlçe Stadında gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen ve eşi Büşra Purtul Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, Cumhuriyet Savcısı Fatih Özbek, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Dağlı ve protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşen törenle büyük coşku yaşandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen ve Belediye Başkanı Cengiz Arslan etkinliğe katılan okullar ve vatandaşların bayramını kutladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak lise öğrencilerinin şiirlerini okuması, halk oyunu gösterileri, jimnastik gösterileri, kule gösterileri, zeybek oyunları coşkuyla sergilendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram’ın 105. yılı münasebetiyle Çameli’nde farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalarda ve müsabakalarda dereceye girenlerin ödülleri İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Cumhuriyet Savcısı Fatih Özbek tarafından verilmesinin ardından bando eşliğinde geçit töreni düzenlendi. İlçede gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı finalinde ise gökyüzü dolduran rengarenk uçurtmalar renk şöleni sergiledi.
Eskişehir Odunpazarı’nda Kırım Sürgünü unutulmasın diye Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı Kırım Tatar halkının Kırım’dan sürgün edilerek koparılmasının 80’inci yılında Odunpazarı Belediyesi tarafından Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı. Kırım Kültür Parkı ve Anıtı’nın açılışında konuşan Başkan Kurt, 18 Mayıs 1844 Büyük Soykırımın 80’inci yıl dönümü olduğuna çekerek, “Hem o günü unutmamak, unutturmamak adına hem de Tatar kültürünü sonsuza kadar yaşatmak adına bu parkı ve anıtı açıyoruz. Sabahleyin bir miting ve yürüyüş gerçekleştirdik. Şunu unutmamamız lazım, Eskişehir deyince, Türkiye’nin her yerinde ’Tatar mısın?’ diyorlar. O zaman Eskişehir’in de her yerinde Tatar kültürünün işaretlerinin olması gerek. Bugün bizim buraya yapmış olduğumuz bu anıt gerçekten Tatar tarihine, siyasetine ve Tatar sanatına hizmet eden büyüklerimizin işaretidir. Onları gördükçe Eskişehir’in bir Tatar şehri olduğunu ve burada bu kültürün var olduğunu herkes bilecek, herkes öğrenecek. Gelecek kuşaklara bunu anlatacağız. Ama esas olan 18 Mayıs 1944’deki sürgün diye tabir edilen şeyin aslında bir soykırım olduğunu bütün dünyaya anlatmamız gerekiyor” dedi. "Paranın ve emperyalizmin gücü yoksul halkları yok etmeye yetmeyecektir" Soykırımlara ses çıkarmayanların yeni soykırımları davet ettiğine vurgu yaparak sözlerine devam eden Başkan Kurt, konuşmasının devamında, "O nedenle her türlü soykırıma itiraz ediyoruz, hayır diyoruz. Tarihte pek çok vardır, ama bugün de var. Yüz yıldır Filistin halkı ciddi anlamda sıkıntı çekiyor ve bugün artık soykırım boyutunu aşmıştır. Ama bütün dünya bunu seyrediyor. Paranın gücü, emperyalizmin gücü yoksul halkları yok etmeye yetmeyecektir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bunu Kuvayi Milliye’de bir destan yazarak bütün dünyaya göstermiştir. 18 Mayıs’ta elbette korkuyoruz, elbette üzülüyoruz ama 19 Mayıs var. 19 Mayıs’ta emperyalizme karşı bir Kurtuluş Savaşı’nı başlatan bir toplumla beraber yaşıyoruz. O nedenle ben bütün geçmişimizdeki şehitlerimize saygılarımı, minnetlerimi sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni bugün çağdaş bir ülke haline getiren emperyalizme karşı tavır koyan bir ülke haline getiren, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Kurt, Kırım Kültür Anıtı’nın heykeltraşı Emre Ünal’a teşekkür plaketi takdim etti. Ardından da Odunpazarı Belediye Tiyatrosu tarafından Kırım Sürgünü’nü konu eden ‘Hasret’ Oyunundan bir bölüm sahnelendi. Hasret oyununun ardından Eskişehir Kırım Derneği Kırım Ailesi Çocuk Korosu Ey Güzel Kırım şarkısını seslendirdi. Daha sonra da protokolde bulunan isimler Kırım Kültür Parkı ve Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Parkta Kırım Tatarları için önemli yere sahip isimlerin heykelleri bulunuyor Kırım Yarımadasından yüzyıllar boyunca büyük baskılar neticesinde sürülen ve soykırıma maruz kalan Kırım Tatarlarının özgürlük mücadelesi anısına yapılan park, 4 bin 750 metre kare alana sahip. Parkta Kırım Tatarları için önemli yere sahip isimlerin heykellerinin olduğu bir anıt bulunuyor. Kırım Kültür Parkı’na yapılan anıtta, Türk ve İslam toplumlarının eğitim, kültür, reform ve modernleşme ihtiyacını benimseyen İsmail (Bey) Gaspırali, Kırım Halk Cumhuriyeti ilk başkanı, politikacı, avukat, şair ve yazar Numan Çelebicihan, Kırım Türkü, milli şair ve Türkolog Bekir Sıdkı Çobanzade, Kırım Türkü, Kırım’ı ve Kırım Tatarlarının yaşantılarını anlatan roman yazarı Cengiz Dağcı ile siyasetçi ve aktivist Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun heykelleri yer alıyor. Parkta ayrıca süs havuzu, çocuk oyun alanı, çay bahçesi, yürüme yolları, oturma alanları ve fitness alanları da bulunuyor. 71 Evler Mahallesi Candanel Sokak ile İlalan Sokak kesişiminde bulunan parkın açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.